Boeddha

11-05-2009 -
Mijn Boeddha heeft me de rug toegedraaid. Letterlijk. Niet langer kijkt hij vriendelijk de kamer in, maar toont mij kil zijn rug, waarop een ordinaire sticker prijkt met de boodschap dat je hem niet in de grijze container mag gooien. Want Boeddha is wars van Poeha.

Ik heb hem dan ook gewoon bij de Blokker gekocht. Eerst was hij nog een fontein, omdat mij een 'waterelement' in huis zo Feng Shui leek. Maar het zoemen van de batterij overstemde het zachtkens ruisende water en dus maakte ik er een beeld van dat ik in de zomerse, werkeloze openhaard zette.

Op nonchalante toon vroeg ik de kinderen: 'Zeg kinderen, heeft een van jullie toevallig mama's Boeddha achterstevoren gezet?'
De kinderen giechelden een beetje maar leken oprecht onschuldig.
'Anders heeft hij zich misschien wel zelf omgedraaid,' zei ik half serieus, want er zijn vast wel gekkere dingen gebeurd dan een Boeddha die zichzelf kan omdraaien. Het gedoe rondom Jans, nog immer comateuze, middelbare school carrière bijvoorbeeld.

'Misschien was het Pim,' opperde Ot.
'Ja,' viel Teuntje bij, 'ik zag hem vrijdag nog zo naar de Boeddha kijken!'
'Of hij heeft zich inderdaad zelf omgedraaid,' wist Jan.

Toen keek iedereen naar de rug van de Boeddha, maar die zweeg in alle talen. Maar ja, voor 14,95 kun je ook geen sprekende Boeddha verwachten.
Alleen een hevig zoemende fontein.

Ik vraag me af wat Boeddha mij daarmee wil vertellen.

6 opmerkingen

  1. Een boeddha mag je ook niet voor jezelf kopen, maar alleen als kado krijgen of geven...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Raar hoor, die sticker op z'n rug dat ie niet in de kliko wil belanden...
    En zit er nog steeds geen schot in de middelbare school van Jan? Wil niemand hem hebben dan? Er is toch een ruime keus in je woonplaats?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien heb je net je huiskamer geschilderd en bevalt de kleur hem niet hahahah...... Ga nu wel even verder lezen over Jan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goh, mijn eerste reactie is ook dat je nooit zelf een boeddha mag kopen. Gisteren kreeg ik er een van jongste. Een knalroze!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eva en Toaske hebben gelijk; en daarom heeft ie je de rug toegekeerd :-)
    Ach joh, die draait wel weer bij...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eugenie2:46 p.m.

    nee hoor alleen de chinese( de dikke happy) boudha mag je niet zelf kopen omdat hij voor geluk staat en je jezelf geen geluk mag geven. de japande en thaise boudha staan voor wijsheden en mag jezelf kopen. Dus hij draaitwel weer bij!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.