Berichten van het Moederfront: Zen

13-05-2009

Zen

Karen Maezen Miller constateert in haar boek Zen mama chagerijnig dat de zen-attitude waar ze zo trots was, enkel bestond zo lang het leven haar toelachte. Zo gauw er problemen kwamen bleek ze aanzienlijk minder Zen dan ze dacht.

Het is ook zoveel makkelijker Zen te zijn als alles gaat zoals jij wilt! De afgelopen week was ik er in geslaagd mijn moeizaam verworven rust en spiksplinternieuw attitude Wat Leer Ik Toch Veel vast te houden, en stilletjes complimenteerde ik mezelf over mijn grote persoonlijke groei.

Maar toen kwam er een telefoontje met de mededeling dat de commissie die over Jans onderwijskundig lot gaat beschikken pas op acht juni bij elkaar komt en ik voelde mijn Zen-attitude wegebben en plaats maken voor ouderwetse zorg en frustratie terwijl mijn keel samenkneep door de aanzwellende tranen.

Zo voel je je een hele Piet, en zo ben je een huilend Jantje.

Niettemin, ik weet zéker dat ik ook nog eens lachende Zen word!

6 opmerkingen:

 1. Ja ik ben ook Zen zolang alles gaat zoals ik het wil, niet zo moeilijk....pff ik voel met je mee met je frustratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zen!!! is dat een nieuwe hype in Nld. las er net ook over in een log? wij zijn toch gewoon mensen met een heleboel uitlopende gevoelens. Moeders&Zen is dit te leren. ;o)hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha..ik ken zelfs een moeder die haar zoon Zen heeft genoemd.Of het werkt is nog niet duidelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zolang er goede/leuke dingen gebeuren is het makkelijk Zen te zijn, maar zodra er iets naars gebeurt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem6:57 p.m.

  uiteindelijk komt altijd alles goed en dan zul je spijt hebben dat je tijd hebt verspild met tobben.

  "omarm je situatie" .

  zo en nu ik nog...


  femke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pffff nemen ze pas zo laat een beslissing. Echt belachelijk, dat is voor de kinderen (en de ouders) toch veel te laat.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!