Berichten van het Moederfront: Compromis

14-06-2009

Compromis

Floris' en mijn verschillende reactie op de problematiek rondom Jans middelbare school carrière, leiden onvermijdelijk tot verhitte discussies, waarin wij elkaar betichten van 'dwangmatig gedrag' en 'Houd je nou toch eens rustig!' (Floris over mij) en 'laksheid' en 'Zég nou eens wat!' (ik over Floris).

Terwijl ik wild om mij heen schiet op alle mógelijke oplossingen, staat Floris voor een meer bedaarde aanpak die zich kenmerkt door afwachten, afwachten, en nog een beetje meer afwachten.

Zo bevechten wij elkaar, in plaats dat wij eensgezind de handen ineen slaan bij deze gezamenlijke uitdaging. Grimmig sta ik tegenover Floris, en slis kwaadaardig vanuit mijn linkermondhoek: 'Go on.... make my day!' en spuw uitdagend op zijn Birkenstocks.
Maar ja, dan moet je net Floris hebben. Die moet daar eerst nog eens een tijdje over nadenken.

Schoorvoetend hebben we nu een compromis bereikt: ik mag 's avonds tien minuten speculeren over alle mogelijke scenario's, en actieplannen presenteren, en Floris probeert gedurende mijn tien minuten niet glazig te kijken.

De rest van de tijd schik ik mij moeizaam in zijn Ghandi aanpak.

Zo houden wij elkaar vast, in voor- en tegenspoed.

7 opmerkingen:

 1. Ik denk dat die Ghandiaanpak heel wat minder stress teweeg brengt. Morgen de uitslag nietwaar? Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim mee dat jullie morgen goed nieuws mogen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ieder reageert op zijn manier, knap dat jullie al vrede kunnen hebben met deze oplossing, je bent dus best wel Ghandi...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem8:20 a.m.

  Ik denk het mijne van Floris zijn aanpak...maar houdt het maar voor me......Je hebt al genoeg aan je hoofd.
  Maar vandaag is de dag! Krijg je nu weer niets te horen dan mag je van mij vandaag door het lint gaan hoor! Desnoods hier op je weblog! Gooi het er maar uit meid!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoeska11:25 a.m.

  Heel herkenbaar, zo doen wij het ook al jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zou er nog meer stress van krijgen met zo'n man :) Ik vrees dat in ons geval mijn man wel uit z'n dak zou gaan. Ghandi is aan hem niet besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is niet simpel. Ik hoop dat het voor jou een goeie oplossing is. En dat het vooral wat rust brengt. Ik duim voor je!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!