Berichten van het Moederfront: Ik en mijn personeel

23-06-2009

Ik en mijn personeel

Nu de gaten in ons huis beginnen te vallen hebben we ons genoodzaakt gezien tijdelijk personeel in te schakelen

Twee ferme Hollandse jongens, type Jan de Wit, die mijn zoons hadden kunnen zijn als ik een tienermoeder was geweest. Met professionele blik nemen ze de schade op, en vertellen mij over houtrot en een of andere onduidelijke kever die ook graag hout snoept.

Niet zonder enige sensatie in hun blik laten ze mij zien hoe de stopverf er bij ons uit ziet, en houden er vervolgens een voorbeeld naast dat aantoont hoe het er uit had móeten zien. Ze prikken venijnig met schroevendraaiers in raamkozijnen die onder hun hand soepeltje verpulveren.

Geschrokken van de ernst van de diagnose vroeg ik bezorgd naar het kostenplaatje. Op trouwhartige toon zei toen de jongste: 'Ach mevrouwtje, anders maken we er gewoon een kwajongensstreek van. Dan zeg ik: 'Kijkt u maar even de andere kant op,' en dan laat ik per ongeluk mijn hamer door uw ruit vallen. Dan wordt het vergoed.'

Toen wist ik niet of ik hem een time out moest geven of glimlachen om een geslaagde grap.

Dus heb ik nog maar een grote kan koffie gezet, want ik vind ze wel erg aardig en meelevend, mijn personeel.

5 opmerkingen:

 1. Had ik dat geweten had ie hier ook even een hamer door het huis kunnen laten vallen een paar maanden geleden maar ja het is nu al klaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe mij ook zulk personeel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof dat ik gezegd zou hebben 'doe maar'... ;-) En wij verbouwen binnenkort drastisch, dus hier kan zomaar een hamer door de ruit vallen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stuur die Hollandse jongens even mijn kant op als ze hun hamer weer gevonden hebben nadat ze'm bij jou door de ruiten hebben gegooid! Wij hebben ook een paar rotte kozijnen die nog gerestaureerd moeten worden. Maar dan wel na half augustus graag!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!