Berichten van het Moederfront: Somethin' is coming...

29-06-2009

Somethin' is coming...

'Wat ruist daar door het strúikgewas?' kweelde Toon Hermans, zonder overigens ooit zijn eigen vraag te beantwoorden. Maar ik weet het: het is de aanstormende grote vakantie die haar allesverslindende schaduw vooruit werpt.

Afgeleid door alle perikelen rondom Jans middelbare school keuze, was mij het geruis van de naderende zomervakantie volledig ontgaan. Langzaam maar zeker werd het echter steeds opdringeriger, en nu laat het zich niet langer negeren. En net als de Bruine Beer in mijn zo geliefde Teletubbies roept hij luid: 'Ik ben de Grote Vakantie, en ik kom er aaaaaan!' En dan sidder ik in mijn Birkenstocks.

Eerst waren er de nieuwsbrieven, met daarin alle geplande activiteiten en afwijkende lesroosters. Toen volgden de verzoeken om duizenden stuks beduimeld speelgoed schoon te maken, en kinderen die om de haverklap al rond 10 uur 's ochtends uit waren.

Driftig heb ik alle informatie op kalenders en in mijn agenda gekrabbeld, maar desondanks voel ik mij alsof ik voortdurend achter de feiten aan ren.

Dus behalve de grote vakantie, ruisen er door het struikgewas ook allerlei moeders die ijverig proberen alle ballen in de lucht te houden.

14 opmerkingen:

 1. Nou inderdaad, toen de kinderen nog op de basisschool zaten, was dit de drukste periode in het jaar voor me. Nu is het een stuk rustiger gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel bekend! Hier krijgt de oudste morgenavond(schoolverlater)8 weken vakantie en de jongste donderdagochtend. Op naar 6 (lange) weken vakantie! ;-)
  Maar voordat het zover is race ik de komende paar dagen nog wat af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bij ons is het ook morgen de laatste halve dag school voor Mauroman. Ik heb nog maar 1 schoolgaand kindje, maar hij gaat zooooo graag dat die 9 weken echt veel te lang gaan duren voor hem en ik moet helaas het grootste deel van de tijd werken :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja is het niet heeerlijk dat je dan ook werkelijk alles even los kunt laten???
  Levend als god(GOD zo je wil) in Frankrijk maar desnoods in eigen tuin??De zomervakantie is werkelijk een geweldige uitvinding, hooguit wat te kort :-)( dat is het enige nadeel ;-) 0

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'En dan sidder ik in mijn Birkenstocks' :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha, waar is de tijd gebleven dat ik uitkeek naar de vakantie ? Of, he, ik weet het weer, dat was toen ik zelf nog grote vakantie had ipv kinderen..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan niet zeggen dat ik dit herken. Maar goed, dat komt misschien omdat de vakantie hier nog zo'n drie weken op zich laat wachten. Verder ben ik erg koelbloedig onder de huidige verbouwing. Moet zeggen dat ik mezelf verbaas. ;-)
  Dat zal wel anders worden tegen de tijd dat er gepoetst moet worden want ik haat poetsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, da's lang geleden, dat ik uitkeek naar de grote vakantie.

  Hier op school zijn ze gelukkig een stuk minder erg. Weliswaar zijn ze eerder uit na het schoolfeest en soms na een schoolreisje, maar dat is dan wel. Gelukkig....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh ik kijk ook reikhalzend uit naar de vakantie. Heerlijk relaxen, geen gedonder elke ochtend om alle kids weer op tijd naar school te krijgen. En elk jaar weer is het na 6 (7) weken helaas al weer (te snel) voorbij, en sta ik elke ochtend weer als een drillsergeant de kids naar school te dirigeren. Ik stem voor mintens 10 weken zomervakantie !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Daar zag ik vroeger ook altijd tegenop, alhoewel het achteraf bekeken best meeviel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem7:44 p.m.

  Dat vind ik nou het ideale van thuisblijfmoeder zijn, dat je met ziekte of onverwachte (en verwachte ;-) ) rooster veranderingen gewoon thuis bent.
  Dat is, nu ik weer een baan heb, wel anders; veel ad hoc geregel en geplan.
  De zomervakantie mag van mij komen, heerlijk weken lang niet op de klok kijken, lekker leven op de stand van de zon. (Moet die natuurlijk wel zo lekker blijven schijnen als nu!)

  Groet, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem8:32 a.m.

  Toch geniet ik nu meer van de zomervakantie dan toen mijn kinderen heel klein waren. Ik kan veel meer ongestoord zitten lezen, zij vermaken zich wel met vrienden en ik hoef niet meer te brengen en te halen.
  Dus van mij mag het beginnen aanstaande vrijdagmiddag! De zomervakantie.
  En voor al die moeders en vaders die nog kleine kinderen hebben, succes!!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem9:12 p.m.

  voor mij als mama van 1 zoon die sinds 4 weken naar de basisschool gaat is het ook (nog?) iets om naar uit te kijken.
  ik besef nu pas in hoeveel vrijheid we de laatste 4 jaar geleefd hebben. verheug me te pletter. mijn kleine grote mannetje de hele dag om me heen.

  femke

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!