Berichten van het Moederfront: Het Dappere Thuisblijfmoedertje geniet

13-08-2009

Het Dappere Thuisblijfmoedertje geniet

'Oh, ik geniet toch zo van de grote vakantie!' jubelde het Dappere Thuisblijfmoedertje. En tegen ieder die ze tegen kwam vertelde ze: 'Zes weken lang vrijheid, blijheid, wat wil een mens nog meer! Ik onderneem allemaal leuke dingen met mijn kinderen en ik laat zo heerlijk de boel de boel.'

Maar iedere keer dat ze jubelde werd haar verschijning een beetje valer, en iedere keer dat ze pochte dat ze het zo naar haar zin had, werd ze een beetje kleiner.
Op een gegeven moment begon het zelfs de Barse Houthakker op te vallen. 'Zeg, heb je nou jezelf te heet gewassen?' zei hij lollig, en viel bijna van zijn stoel van het lachen.
Het Dappere Thuisblijfmoedertje lachte als een moeder met kiespijn en zei: 'Dat komt omdat ik zo ontzettend geniet.'

Maar toen ze dat zei verdween het laatste beetje kleur uit haar gelaat en kromp ze ineen tot cashewnoot formaat.
'Hé, hoe denk je het huishouden en de catering te doen op die manier,' riep de Barse Houthakker verbolgen.
Het Dappere Thuisblijfmoedertje zag zelf ook wel in dat het leven op cashewnoot formaat niet makkelijk is, en ging hulp zoeken bij de buurtheks, die na haar faillissement een succesvolle doorstart had gemaakt.

De buurtheks wierp een blik op het Kleine Thuisblijfmoedertje, dat ze maar ternauwernood wist te ontwijken.
'Ik zie het al! Dapper Thuisblijfmoedertje, je bent het slachtoffer van sociaal wenselijk gedrag! Je moet in het vervolg eerlijker zijn, dan word je vanzelf weer jezelf,' kakelde de buurtheks.
'Ja maar,' jammerde het Dappere Thuisblijfmoedertje, 'dan vinden ze me een slechte en ondankbare moeder!'
'Jammer dan!' zei de Buurtheks streng, en overhandigde haar 10 proefflacons Robijn Fleur en Fijn. 'Als aanvullende kuur moet je deze drie keer daags gebruiken, maar alleen uitwendig! En wel de kuur afmaken, hè!'

De volgende keer dat iemand aan het Dappere Thuisblijfmoedertje vroeg of ze ook zo genoot van de Grote Vakantie zei ze dapper: 'Mwah...'

En toen leefde ze nog lang en gelukkig, in full color en op één meter zeventig formaat.
Hoewel kwade tongen beweren dat het één meter achtenzestig is.

17 opmerkingen:

 1. Heerlijk hoe je dit weer neerschrijft ;)))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist ja gewoon eerlijk zijn, ben ik ook altijd , vakantie is hel met kinderen , en de vrouwen die anders beweren zitten nog op hun roze wolk en die hebben vast nog hele kleine kindertjes of kindertjes die niet normaal zijn.
  Zo dat lucht op eerlijk zijn.
  Gelukkig zijn die van mij er nu even niet , 3 weken lang, je kan altijd een andere houthakker zoeken dan heb je dat genot ook... ;)
  Zeker als ie je nog vaak uitlacht en zo dom om zijn eigen grapjes lacht, dreig maar eens dat je dan weg gaat en dat dat wil zeggen dat hij de kids dan voortaan in de zomer 3 hele weken mag hebben, bindt ie vanzelf in *grinnik* sorry barse houthakker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, nu snap ik het!!!! Het consultatiebureau mat mij vorige maand 1.71 meter terwijl ik 10 jaar terug, zonder kinderen, nog gewoon 1.75 was. En ik maar denken dat ze het verkeerd gemeten hadden....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem9:51 p.m.

  Jeetje!! zijn mijn kinderen niet normaal (ILSE ??) ze zijn nl. niet klein meer, maar 11 en 13 jaar!

  Ik geniet van de vakantie, en vind het echt jammer dat de helft al voorbij is!! Heerlijk 6 weken geen wekker, lekker lang in pyama. Ik geniet!!!!!

  Babette.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, wat een heerlijk logje!

  En heel herkenbaar. Hoewel ik de eerste weken best genoot, mag van mij de school wel weer beginnen.

  * gaat nu even opmeten of ze ook gekrompen is *

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, leuk logje.

  @Ilse; ik lach me rot om jou. Ik geniet wel van de vakantie, maar nu is het ook klaar. Maandag weer naar school. Niks mis mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, geweldig logje. Nou wij komen net terug van ons midweekje Arnhem en ik had het er net met vriendje over dat het geweldig is geweest. 98% lol, plezier en goede zin en 2% gemopper. Da's geen slechte score niet.
  En de eerste twee weken thuis zijn ook prima gegaan. Zelfs temidden van alle hektiek van schilderen, plamuren zo. Als de komende drie weken ook zo zijn, heb ik geen kuurtje nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem8:10 p.m.

  weet niet wat ik erger vind, de reactie(s) van ilse of dat er ook nog mensen zijn die erom kunnen lachen. * zucht*

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihihihi... je weet het leuk te vertellen. Maar die ondertoon (van waarheid..) hè... Doe je daar nu ook iets mee?? ;-o
  *knuffel*

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach sociaal wenselijk gedrag is overrated nietwaar. Meestal weet ik niet eens wat sociaal wenselijk is en ik heb dan ook niet zoveel last om me eraan te houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. pffffffffffff anoniempje , neem jezelf niet zo serieus en mij al helemaal niet
  :)
  Jee waarom begrijpen mensen mij niet snik

  BeantwoordenVerwijderen
 12. pffffffffffff anoniempje , neem jezelf niet zo serieus en mij al helemaal niet
  :)
  Jee waarom begrijpen mensen mij niet snik

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem11:56 a.m.

  hihi ik was zo geirriteerd dat ik mijn naam was vergeten maar jij blijkbaar zodanig dat je het maar 2keer hebt gepost ;)

  FEMKE

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Babette12:43 p.m.

  Ilse weet geloof ik zelf niet wat ze wil, vakantie HEL vinden, als ze roept dat eerlijk is, of haar toch niet serieus nemen!!
  ????

  Vermoeiend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vermoeiend is vrouwen die maar blijven moeilijk doen dus ik leg het nog een keer uit voor de tragere onder ons:
  ik vind het soms met momenten echt HEL en ik heb er 7 Babette , leen ze een week misschien dat je het dan begrijpt. Doch wil ik even zeggen dat ik graag mag overdrijven in mijn reacties , hel dus met momenten maar ook : dat ik ze voor geen goud zou willen missen (nou ja 3 weken zonder is wel relaxed hoor)
  Dus het is allemaal gewoon erg dubbel , thuis blijven met koters in de vakantie is een stuk minder relaxed dan op vakantie gaan.
  En dit is mijn mening hoor hoef je het helemaal niet mee eens te zijn.
  Doei

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahaha, wat geweldig geschreven weer! En heerlijk die zelfspot. Nou, hier zijn we gisteren weer met school begonnen. Maar ik vind dat nu juist ellende. Gisteren mijn agenda weer volgeschreven met van alles en nog wat en echt, dan ben ik niet blij...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem8:31 p.m.

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  7 kinderen?? 7?

  zei je nou 7?????


  femke

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!