Het Dappere Thuisblijfmoedertje roeit

23-08-2009 -
Dapper roeide het Dappere Thuisblijfmoedertje haar levensbootje over de woelige baren, terwijl ze luidruchtig zong: 'I will survive!'. Maar van al dat roeien werd het Dappere Thuisblijfmoedertje wel een beetje moe en dus liet ze de riemen rusten en keek eens om zich heen.

'Zou het niet veel makkelijker zijn als ik een zeil had?' dan hoefde ik niet zo hard te roeien, mompelde het Dappere Thuisblijfmoedertje. En omdat dit verhaaltje nergens op slaat kon het zo maar gebeuren dat haar bootje plotseling een zeil kreeg.

'Halleluja!' jubelde het Dappere Thuisblijfmoedertje.
'Nu hoef ik niet meer zo hard te roeien, en kom toch vooruit.'
Maar dan moet je wel wind hebben, ontdekte het Dappere Thuisblijfmoedertje. Zonder wind in haar zeilen lag het levensbootje van het Dappere Thuisblijfmoedertje werkeloos in het water en kwam ze nergens.

'Ach had ik maar een motor,' jammerde toen het Dappere Thuisblijfmoedertje. 'Dan had ik de wind niet nodig,' en toen deed ze net alsof ze niet keek zodat geheime krachten haar wens in vervulling konden laten gaan.
En ja hoor, toen ze weer opkeek prijkte in haar boot een 124kW motor.
'Hm,' zei het Dappere Thuisblijfmoedertje, niet om een gegeven motor in de bek te kijken, maar hoe werkt zo'n ding in godsnaam?

Uit films herinnerde het Dappere Thuisblijfmoedertje zich dat je aan zo'n motor moet rukken, en dus rukte ze dat het een lieve lust was, maar het kreng sloeg niet aan. 'Bovendien,' zei het Dappere Thuisblijfmoedertje aan wie werkelijk niets ontging: 'is al dat geruk net zo hard werken als roeien!'

Zo dobberde het Dappere Thuisblijfmoedertje toen oeverloos rond in haar hybride zeil/motor/roeibootje. En de dagen werden weken, en de weken maanden, en toen kreeg het Dappere Thuisblijfmoedertje zin in een Big Mac, maar ja die heb je niet op de woelige baren.

Gelukkig kreeg ze toen een open deur ervaring. Plotseling kwam er uit de hemel een prachtig licht en een stem zei: 'Je moet roeien met de riemen die je hebt!'
Toen gooide het Dappere Thuisblijfmoedertje de nutteloze motor overboord, van het zeil maakte ze een rok en toen roeide ze met de riemen die ze had naar de dichtstbijzijnde Mac Donalds.

Want als je roeit met de riemen die je hebt kun je heel ver komen.

6 opmerkingen

 1. en je krijgt nog spierballen bovendien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt goed dat er naaimachines worden ingewerkt in die hybride-boten van tegenwoordig. Wat moet een mens anders met een boot he.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En zo is het! Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wahahaha, ik lig helemaal in een deuk hier, én.... je hebt me weer een inzicht gegeven!! Roeien met de riemen die ik heb.... ik krijg nog wel een goed idee voor mijn vader-dochter dag!! Dank je wel!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat weet je het weer leuk en gevat te beschrijven!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.