'k mag barsten als 't niet waar is!

08-08-2009 -
'k mag barsten als 't niet waar is,
zei de moeder tegen de notaris.
Maar deze stond al in de hal,
geschrokken van de droge knal.'

(vrij naar John o'Mill)


Mijn kinderen zijn het liefst de hele dag buiten om avonturen te beleven en blieven geen moderne media. Urenlang amuseren zij zich met een takje en een steen of een gevallen herfstblaadje. Nintendo's, mobieltjes, en computers zijn hen volkomen vreemd.

Als moeder ga ik op in hun spel, en observeer ze geboeid. Nooit dwalen mijn gedachten af wanneer zij mij uitleggen hoe hun spel in elkaar steekt en het liefst voeg ik mij met een eigen takje bij hen.

Vakanties kunnen mij dan ook niet lang genoeg duren.
'k mag barsten als het niet waar is.

9 opmerkingen

  1. Heerlijk schrijfsel aan het begin van 't weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herken mij hier in! Heerlijk om mijn kindje waar te nemen in zijn ontdekkingstochten! En ook een overwinning voor mijzelf, want in het begin kon ik het best lastig vinden om de rust in mijzelf te vinden om dit zo te doen. Zonde want anders gaat voorbij wat zich zo voor moois voor je neus afspeelt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem2:24 p.m.

    FB,volgens mij moet je dit schrijfsel toch niet al te letterlijk nemen.Of ik moet me vergissen.Overigens weer prachtig leuk stukje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. yDit klinkt dan ook wel heerlijk relaxt! Ik sluit me er volledig bij aan, hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ach lieve meid toch. Als baby en peuter speelde -in elk geval de jongste- echt met takjes en steentjes. En bij mij zijn ze echt de hele dag buiten. (Behalve 's morgens, dan zitten ze tv te kijken als wij uitslapen!) Natuurlijk komen de jongens wel binnen met "Mogen we een videospelletje doen" "Nee!" Mogen we dan achter de computer?" "Ook niet" maar ze zijn ook zó weer buiten. Bij minder weer mag dat best eens, maar dan zet ik de kookwekker.
    Maar wij boffen nu we verhuisd zijn van een redelijk riskante achterstandswijk naar een gegoede buurt met veel groen en rustig verkeer. Allemaal gezinnen dus bijna niemand rijdt hier hard door de straten. Vriendjes te over hier.
    Jij woont toch wat dat betreft ook in niet zo'n kindonvriendelijke omgeving? Maarja, jij hebt al 3 oudere kinderen dan de mijne en dan wordt het moeilijker denk ik :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahaha, hoor ik het nu knallen tot hier? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.