Berichten van het Moederfront: Chill!

11-09-2009

Chill!

Ik heb nog niet zo veel ervaring met pubers, want ik kom vers uit de wereld van baby's en schoolkinderen, maar ik heb veel over ze gelezen. Dus toen ik er één, zo maar bij mij thuis tegenkwam, ging er een golf van opwinding door mij heen, normaal gereserveerd voor het spotten van de Grote Drie op safari in Afrika.

'Best wel chill, dit huis,' zei de puber, die in Maartjes kielzog bij ons thuis kwam schuilen voor een grote plensbui. 'Beter dan die zooi bij ons.'
Ik zat nog na te genieten van de term 'chill', toen de puber vervolgde: 'Woont u hier alleen?'
Die vraag snapte ik niet helemaal, maar gedienstig somde ik op: 'Nee, Jan, Teuntje, Ot en Piet wonen hier ook. En mijn man natuurlijk, voegde ik er enigszins verlaat aan toe.'
'Chill!' verklaarde de puber.

En 's avonds vertelde ik opgewonden aan Floris: 'Er was vandaag zo'n puber bij ons thuis waarover ik heb gelezen, en die gebruikte woorden als 'chill'! Chill hè?'

Maar aan Floris blik zag ik wel, dat het woord chill alleen door pubers gebruikt moet worden.

11 opmerkingen:

 1. Haha. Net als twee staartjes in je haar. Dat moet je ook niet meer doen als je de 25 gepasseerd bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier pas ik mijn vocabulaire gewoon aan hoor en roep ik tegenwoordig ook 'vet' en 'gaaf!' Gisteren deed ik nog net geen high five toen ik m'n zoon uit de stoel van de tandarts trok na anderhalf uur maar het scheelde niet veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahaha.... en dan komen er ook termen als 'cool' 'vet' 'ernstig' of allerlei over-de-grens-komende krachttermen, waarbij ik ze acuut de keuken in stuur om ze de mond (heel ouderwets) met zeep te laten wassen!! :-) Hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. duhhh"" ken je die dan al vergezeld door zo'n blik van wat ben jij ouderwets he!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vet cool man, dat 'chill'. Hier in huis valt het nog wel me met de pubertaal van onze 2 pubers.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier nog geen pubers, maar inderdaad wel woorden als 'vet man' en 'lauw'(?!?!). Als ik die zelf dan ook gebruik, als een grapje, kijken de kinderen en hun vriendjes me aan alsof ik niet goed snik ben...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie het tafereel al helemaal voor me. Superleuk blog weer. Maakt mijn dag helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. later
  duh
  gedist
  ernstig
  chill
  cool
  vet
  dat hoor ik de hele dag joh
  en ik zeg het ook niet hoor en doe ook geen staartjes meer maken bij mezelf

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klopt..ik heb het ook ervaren. En dan nog niet eens met pubers... Ik heb collega's die 8 jaar jonger zijn dan ik (zij 30 ik 38). Zij mogen het gebruiken, maar als ik het klopt het niet. Dan klinkt het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik roep wel: "Lekker dan!" en "Later"
  Maar ik ben meer van de jiddische woorden. En dat vind ik dan weer leuk, als ik ze aankijk en dingen zeg als mesjogge, mazzel, en gotspe, smoel, etc.
  Ach ja, ik ben ook een kind van mijn tijd.
  Niet dan? Nou dan.
  Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou ik ben 24 maar ik moet ook niet denken aan 2 staartjes in mn haar hoor, dat doe ik al 15 jaar niet meer.

  Mijn broer en zus (19 en 15) computeren te veel geloof ik, want die gebruiken woorden als n00b (spreek uit:noep) en pwnd (spreek uit: owned)...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!