Een gegeven paard in de bek kijken

13-09-2009 -
Het valt niet meer je populariteitsquotiënt op peil te houden als je moet opvoeden. Opvoeden komt namelijk in veel gevallen neer op het dwarsbomen van de verlangens van je kinderen. 'Nee je mag niet computeren, nee je mag niet nog een snoepje, nee je mag niet gaan bungeejumpen,' en ga zo maar door.

Dus toen Ot mij plotseling omhelsde en riep dat hij mij zo'n lieve moeder vond, was ik weliswaar aangenaam verrast maar ook een beetje verbaasd. Onderzoekend keek ik hem aan: had hij soms iets op z'n kerfstok? Spiedend keek ik of ik hem zag kauwen op illegaal snoep, en voelde tersluiks naar de tocht van een gebroken raam.
Maar Ot leek de onschuld zelve.

De rest van de dag bracht hij enigszins verkouden en hoestend door, en 's nachts werd ik er zelfs wakker van. Evenals mijn fantasie, die kwiek met me op de loop ging, en een gruwelijke verklaring voor Ots plotselinge liefhebbendheid verzon: 'Zou hij soms de ochtend niet halen en had hij onbewust afscheid genomen?'

Uiteraard deed ik toen geen oog meer dicht, en posteerde mijzelf naast zijn bed om zijn ademhaling te controleren. En toen ik het niet kon zien schudde ik hem een beetje heen en weer. Lodderig werd hij wakker: 'Wattisser mama?'
Opgelucht nam ik hem in mijn armen en verklaarde: 'Ik vind je zo lief, Ot!'
'Kook je dan morgen geen grote mensen spaghetti?'

Zoals ik al zei: 'Het valt niet mee mijn populariteitsquotiënt hoog te houden,' maar dat wil niet zeggen dat je het niet kunt proberen, dus beloofde ik: 'Nee, morgen 'kook' ik lekker aardappelballetjes uit de oven, en vissticks met een pot doperwten.

En toen hij me toen knuffelde, accepteerde ik zijn omhelzing vreugdevol zonder hem in de bek te kijken.

11 opmerkingen

  1. Aaaahhh, wat lief.
    Daar doe je het dan allemaal voor als moeder...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Valt niet mee, he! Je wílt wel alleen lief zijn, maar de praktijk is dat je de gehele dag 'Nee' loopt te verkopen en op een slechte dag loopt te muggeziften over onbelangrijke wetsovertredingen :-( Goed moederschap is een kunst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die Ot wat ie toch allemaal niet verzint om geen spaghetti te eten...wat is dat eigenlijk grote mensen spaghetti en maak jij wel eens kleine mensen spaghetti ? Wat is dat dan?
    Goed zo Ot mooi geen spaghetti vandaag...je moeder is allang blij dat je nog leeft

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die Ot wat ie toch allemaal niet verzint om geen spaghetti te eten...wat is dat eigenlijk grote mensen spaghetti en maak jij wel eens kleine mensen spaghetti ? Wat is dat dan?
    Goed zo Ot mooi geen spaghetti vandaag...je moeder is allang blij dat je nog leeft

    BeantwoordenVerwijderen
  5. whahahahaha geweldig
    ergens las ik een goede moeder is ( af te toe ) een heks.
    Je hoeft heus niet aardig te doen om lief gevonden te worden ...je moet doen wta goed voor ze is.... anders haten ze je vats als ze groot zijn... waarom heb een kunstgebit? ik hoefde mijn tanden nooit te poetsen van mijn aardige moeder... en ga zo maar door :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. :) ik hoor soms gewoon mijn eigen moeder bezig en dan denk ik 'stop' en lees dan zomaar even midden op de dag een boekje voor. Om mijn populariteit wat op te krikken dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog fijn dat ie niet vroeg of je 'nooit meer grote mensen spagetti' wilde maken! Morgen dus gewoon weer... spagetti!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Grote mensen spaghetti?? Wa's dat?? Ik vroeg me altijd bij zo'n golf van liefde ook af: "Hmmm... moet jij ziek worden ofzo??" ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat lief.

    Hihi en wat heeft hij zijn moeder zorgvuldig om zijn kleine vingertje gewonden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem1:22 p.m.

    Hihi, slim van die kleine Ot..En af en toe toegeven is helemaal niet slecht hoor..Hij lief voor jou, jij lief voor hem..;)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.