Berichten van het Moederfront: Moeder hoe laat is het?

08-09-2009

Moeder hoe laat is het?

Tegen half vijf in de middag stijgt de spanning bij ons thuis.
'Hoe laat is het?' vragen de kinderen om één over vier, twee over vier, drie over vier, vier over vier, vijf over vier enz, want om half vijf begin ik met koken en mogen ze een half uurtje computeren.

Met argusogen slaan ze mij gade: 'Wat doe je mama?' want als ze ook maar vermoeden dat ik ga koken, sjezen ze en masse naar de computer.

Vandaag besloot ik eens wild te doen en de zigeunergehaktschnitzels, die ik in de aanbieding bij de C1000 had gekocht, al om vijf voor half vijf in een pan te smijten. Ik pakte de feloranje schijven uit de koelkast, en verdedigde mezelf in gedachten tegen Gillian McKeiths venijnige stem: 'That's processed muck!'. Want uiteraard vinden de kinderen ze heerlijk.

Terwijl ik de braadpan pakte hoorde ik opgewonden gesmoes: 'Wat doet ze, wat doet ze, wat doet ze??'
En toen, als een voice over bij een sportwedstrijd waar de spelers het jammerlijk laten afweten, hoorde ik de sombere stem van het buurjongetje: 'Ze gaat alleen maar een pan pakken....'

4 opmerkingen:

 1. Hahahaha, blijkbaar mag het buurjongetjes thuis niet computeren als zijn moeder gaat koken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben jij zo gestructureerd? Vijf-voor-half-vijf-want-half-vijf-kook-ik. Wauw.
  Ik kijk altijd verwilderd op: Shit! Is het nu alweer half zeven??

  Volgens mij kan ik beter een kookwekker voor mezelf neerzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier wordt wel eens heel lief gevraagd als jij nu gaat koken mag dan de tv aan? :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!