Berichten van het Moederfront: Ik draai weer mee

15-11-2009

Ik draai weer mee

'In de mallemolen van het leven, draai je allemaal je eigen rondje mee! De molen draait ook zonder jou,' jubelde Heddy Lester om geheimzinnig te vervolgen 'je paard blijft nooit alleen.'

Een liedregel waar ik menige nacht over heb liggen piekeren terwijl ik mij afvroeg wat ze daar toch mee bedoelde. Maar wat blijkt: ik heb het al die jaren verkeerd verstaan! Ze zingt waarschuwend: 'Je plaats blijft nooit lang leeg, dus kom draai met die mallemolen mee.'

De afgelopen week heb ik een rondje over geslagen, en heeft de mallemolen zonder mij gedraaid. Als omstander keek ik toe hoe de anderen hun rondje draaiden, en voelde een vreemde mengeling van blijheid dat ik niet hoefde mee te doen, en eenzaamheid.

Maar vandaag ben ik weer op de 'mallemolen van het leven' gesprongen en draai mijn rondjes weer mee.

En voorlopig wil ik er niet meer af!

12 opmerkingen:

 1. Ik vind dit één van de mooiste Songfestivalliedjes!
  Ik hoop dat je ondanks dat je ziek was, ook een beetje hebt kunnen genieten van het weer beter worden terwijl je zag dat de anderen gewoon hun rondje draaiden. Dat je je niet schuldig voelde, want dat is vaak ons grootste talent, dat we ons overal schuldig om voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijn dat je weer een beetje opgeknapt bent, doe het wel rustig aan, die mallemolen kent veel vrije plekken tegen woordig hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik miste je logjes al! Welkom terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe toch nog maar even een rustig rondje... Voor je het weet word je er weer uit geslingerd! Vitamine en voldoende rust zal je wel ondersteunen, hoor, maar toch... doe rustig aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ga eerst maar ns rustig een dag of wat nog kijken aan de kant,.kan je altijd over een dagje of twee nog mee gaan draaien,.en je natuurlijk orienteren op wat nou precies de beste plek is in die molen,.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blij dat je weer beter bent :-) Geniet ook een beetje van de molen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig, ben blij dat je weer een beetje meedraait!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem10:57 a.m.

  fijn dat je beter bent, hoe lang ben jij ziek geweest?
  ik heb nu de 7e dag koorts en ben het goed zat, blijf maar hoesten.

  ik lig hier midden in een verbouwing, heb de energie niet om me ermee bezig te houden, zou ook graag weer mee willen draaien.

  femke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat jij je weer wat beter voelt.Vanmorgen hoorde ik dit liedje vanmorgen in de wachtkamer bij de huisarts.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. http://spontanity.blogspot.com/2008/08/mallemolen.html

  Mooi blogje.
  Erg herkenbaar.
  Vandaar dat ik er een linkje bijgezet heb.
  Is van augustus 2008 :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!