Berichten van het Moederfront: Inbraak

20-11-2009

Inbraak

Als Thuisblijfmoeder draai ik nergens mijn hand voor om. Inbraak bijvoorbeeld. Om thuis te kunnen blijven, moet je namelijk eerst wel thuis zíjn.

Vandaag gebeurde waar ik altijd voor vrees: ik sloot mezelf per ongeluk buiten. En met geen enkele reservesleutel in de buurt, wachtte mij een lange middag op onze koude stoep. Verlangend blikte ik door ons keukenraam en belde eens aan, maar ja, niemand thuis. Die Thuisblijfmoeders van tegenwoordig zijn ook altijd de hort op.

Gelukkig heb ik als kind goed opgelet bij de The A-team, en besloot in A-Team stijl tot actie over te gaan.

Met behulp van een tuinschepje wist ik de tuinpoort open te wrikken, en kreeg zo vrije toegang tot onze tuin, waar ik ons slaapkamerraam wijd open wist. Opgetogen greep ik onze keukentrap en klom enthousiast omhoog.

Maar ofwel de ladder, ofwel ik was te kort. Mijn oog viel op de mini trampoline van de kinderen, maar ik wist, zelfs met trampoline kan ik niet zeven meter de lucht in springen en een slaapkamer binnen stuiteren. Niet zonder Tena Lady in ieder geval.

Toen sloeg de inspiratie opnieuw toe: in ons schuurtje stikt het van de schroevendraaiers. Snel klom ik mijn trap af, rende naar het schuurtje waar ik een bos schroevendraaiers uit de la griste, en sjeesde door naar het keukenraam.

Driftig draaide ik de schroeven van de raambeveiliging los en ik voelde een aangename rush van adrenaline. Inbreken is echt vet kicken!

Met het raam aldus gesaboteerd was het tijd voor deel twee van mijn masterplan. Ik duwde mijn hoofd naar binnen, en wrong mijn lichaam er achter aan. Even was er een angstig moment, toen mijn benen hulpeloos spartelden terwijl mijn boezem op het aanrecht rustte, maar gelukkig kon ik me verder naar binnen trekken.

Triomfantelijk zette ik voet op onze keukenvloer en om het te vieren zette ik meteen maar water voor thee op.

En nu ga ik in de Gouden Gids op zoek naar een bedrijf dat aan inbraakpreventie doet, want de beveiliging van ons huis is echt om te huilen.

24 opmerkingen:

 1. Al een afspraak gemaakt dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihi ik had een poging met de trampoline ook wel gewaardeert ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien ergens een tweede sleutel leggen op een geheime plaats (en dan de plaats vergeten!) of een sleutel bij de buren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben ook wel eens met een trap via het slaapkamer raam naar binnen gekomen..en dan bedenk je pas hoe makkelijk het is.
  Er zijn geen buren geweest die kwamen vragen waarom je niet gewoon de deur probeerde? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh,ik zag die inbreker in Portugal voor me, dat was gisteren in het nieuws (die zat 2 uur lang vast in een raampje, met een afgezakte broek..).
  Dit verhaal is minstens zo grappig! Tena Lady? Aanbellen bij jezelf? Hahaha, mijn weekend kan beginnen!
  Zo zie je maar weer trouwens dat het leven van een tbm niet over rozen gaat..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had bijna geroepen: 'Foto!', maar dat gaat uiteraard een beetje moeilijk. En is een reservesleutel bij een buurvrouw geen goed idee? Dat hebben wij ook, niet dat die altijd thuis is, maar het gaat om het idee hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahaha..ik zie je bungelen :)
  En laat ik dat nou ook eindelijk eens regelen! Een sleutel bij de buurvrouw! (niet dat dat helpt, want àltijd als je hm dan nodig hebt zijn ze niet thuis..weet ik van het oude huis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weet je zeker datniemand het gefilmd heeft?
  Je zou de hoofdprijs winnen! Geweldig, ik zie je al hangen op het aanrecht met de boezem en de benen buitenboord...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wha hahahaha tena lady briljant

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! Supergirl is er niets bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. whahahahaha heerlijk
  En dat is nu precies de reden waarom ik mijn huis nooit op slot doe :-D
  wellicht kun je wat tena lady's naast de schroevedraaiers in de schuur leggen voor je weet maar nooit.( altijd handig )

  BeantwoordenVerwijderen
 12. haha :) nou, buitengesloten was ik nog niet. Maar ooit zal ik wel binnengesloten en ik ben er toch niet uitgeraakt :) (dus hopelijk komen ze er ook niet in)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. stoer man! ik zou trots op mezelf zijn. (ein inderdaad; de beveiliging verbeteren :-D)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eigenlijk zou iedereen eens een keertje moeten gaan inbreken in zijn of haar huis dus??? Weet je direct hoe snel een professionele inbreker dit doet! (3 x zo snel als jijzelf.....) Dan gaat iedereen aan de goede sloten waarschijnlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. altijd iets laten openstaan! Naar het schijnt zullen inbrekers niet te gauw toeslaan waar de deur openstaat, omdat dat de indruk wekt dat er iemand thuis is.

  Schitterend wel. Binnenkort kunnen er trapladders aaneengeknoopt worden van al die gevelkerstmannen... probeer je het dan nog eens opnieuw?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Anoniem10:15 a.m.

  Niet té goed laten doen, anders ben je de volgende keer wel de trampoline en een Tena Lady nodig ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wilde net zeggen toen ik je stukje las: da's net zo makkelijk voor die inbreker dus....maar bij ons is het hetzelfde: fluitje van een cent voor de inbreker...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. off topic: ik heb laatst "het pookje" gebruikt in een log maar ik zie het ook al vaker bij anderen voorkomen. Voor mij de uitdrukking van 2009: het pookje. Nou ja, dat en 'slapende garnalen gaan naar de kloten'.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. WHoehhahaha niet zonder Tena Lady ...
  Oh ik had dit willen zien
  Kan je niet een reservesleutel in dat schuurtje verstoppen dan??

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hahaha! Dat is frustrerend zeg! Ik denk niet dat ik zo lenig was geweest om door ons keukenraam te klimmen, dan had ik daar wel vast gezeten denk ik.....ahum...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Schitterend! Ik ben ook van de tena lady's (zie mamavanmeike) maar had um nu ergens anders vor nodig :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!