Berichten van het Moederfront: Schoolgeld

09-11-2009

Schoolgeld

Beste ouders, verzorgers,

Het schooljaar is weer begonnen.
Ook dit jaar hopen we weer veel leuke dingen te doen.
Dit kan helaas niet zonder uw ouderbijdrage.

Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Suikerfeest, Bak Eens Een Koekje Dag, Opa en Oma Dag, Oh Kom Er Alweer Eens Kijken Week, Waar Is Je Mama Dan Dag, Waar Is Je Papa Dan Dag, Vandaag Hebben We Onverwachts Vrij Dag, en de schoolreisjes zijn een paar van deze dingen.
Het bedrag van de ouderbijdrage is vastgesteld op 45 euro per kind.
U heeft drie kinderen op school.

Wij verzoeken u het bedrag van 120 euro over te maken op de rekening van de school.

We wensen iedereen een plezierig schooljaar met veel lol.


Sinds wanneer is het belangrijkste criterium voor school dat het 'leuk' moet zijn? Misschien is het tijd voor wat minder lol, en wat meer werken en leren.
Rekenen bijvoorbeeld....

25 opmerkingen:

 1. zo! die mag je van mij op een spandoek laten printen! als je de theorieen van nu loslaat op mijn lagere schooltijd (lees zo'n 30 jaar geleden) dan zou ik heftig getraumatiseerd moeten zijn door zo weinig leuks. (he, ik kan wel rekenen en schrijven maar dat schijnt nu een detail te zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik pleit voor de herinvoering van de liniaal die zo heerlijk hard en vals over de kinderhandjes kunnen klatsen... Daar had mijn vader het nog wel eens over, als ie 't over zijn schooltijd had)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook nooit leren rekenen maar iets zegt me dat
  3 x 45 geen 120 is...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem11:47 a.m.

  Waarschijnlijk heb je groepskorting of trouwe-klant-korting gekregen.

  Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem12:02 p.m.

  Jeetje wat veel! Ik betaal voor het ene kind 25 en voor het andere kind noppes...
  Is het geen vrijwillige bijdrag?
  groetjes mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem12:38 p.m.

  ja vrijwillig haha maar als je niet betaald mag je kind dus niet meedoen met al die leuke activiteiten. ;)


  femke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. vrijwillige bijdrage bij m'n kleine vent is €16,50 per jaar.
  En dat is toch gewoon een redelijk bedrag voor wat ze ervoor doen. Daar zitten dan geen schoolreisjes in, maar dat is er ook 1 per jaar.

  En carnaval doen ze hier niet, geen suikerfeest en geen allerlei gekke dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou ja, ik vond school erg saai en ik vind het wel leuk dat er zo veel activiteiten naast zijn. En met 'naast' bedoel ik ook naast, hè, niet in plaats van. De bais moet wel goed in de gaten gehouden worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. je vergeet nog...het nationale ontbijt, de verkeersweek, de week van de nieuwe ouders...ooit heeft Mevrouw Dijkstra gezegd dat ze het onderwijs weer het onderwijs wilde laten worden, het is nog steeds in de fase van laten...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 45 euro per kind? dat is een koopie..hier gaan er 3 naar de basisschool, waarvan ik voor 2 56 euro betaal en voor de ander nog meer omdat zij het laatste jaar doet en dus nog meer uitstapjes gaan maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. juist ja daar ben ik het helemaal mee eens.
  Ik was vrijdag weer getuigen van het Vestival wat elke maand gedaan word, dan mogen ouders komen kijken naar zelf ingestuurde dingen van kinderen , het is echt KLOTEN telkens weer, slaat nergens op en ik vraag me af waarom ze het niet 1x per jaar doen en dan een fatsoenlijk toneelstuk ipv van elke keer die domme dingen...
  en al die dagen...man gewoon lesgeven en laat die monsters weer eens U zeggen en de juf en meester NIET met hun voornaam aanspreken, RESPECT bij brengen. geloof me in bels luisteren de kinderen veel beter maar daar zijn ze dan ook veel strenger op school

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Annemarie6:49 p.m.

  Ik ben dat geld kwijt aan een jaar lang over eten voor mn kinders. Dat is 60 euro per jaar per kind, maar je hoeft alleen 2 kinderen te betalen, dus ik straks met vier kinders op school is het een koopie ;) Ach..met heen en weer rijden was ik veel meer kwijt aan benzine.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat meen je niet hé, € 45,00 per kind. Hier betalen we € 15,00 per kind (en € 7,00 voor instromers).
  Volgens mij was de rekenmethode vroeger ook niet de allerbeste trouwens. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wij betalen niets voor school...
  maar regelmatig zit er wel een briefje in de tas:
  "volgende week maken we een uitstap naar het bos, gelieve te laten weten of u de kinderen met de auto kan vervoeren en hoeveel kinderen u mee kan nemen. Als er niet genoeg chauffeurs zijn gaat de geplande uitstap niet door en dat zou jammer zijn voor de kinderen."
  Ze mogen hier officieel geen schoolgeld meer vragen, dus moeten ze het wel zo oplossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn kinderen zitten op de vrije school en daar gelden de volgende bedragen :
  • voor het eerste kind 2,5% van het belastbare inkomen;
  • voor het tweede kind 1,25% van het belastbare inkomen;
  • voor de overige kinderen 0,625% van het belastbare inkomen.
  • de minimale bijdrage is gesteld op € 90,-- per kind
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dus wat gebeurt er nog precies als je niet betaalt? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Thuisonderwijs dan maar?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bij thuisonderwijs je eigen bijdrage wel wat hoger ;o)))).

  Maar absoluut ja: thuisonderwijs!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. die rekenlessen kost ze vast te veel :)Hier geen vaste ouderbijdrages, wel een nogal prijzige factuur op het eind van de maand waarin alle activiteiten verrekend zitten. (extra's mogen maximum 60 euro per kind, per jaar kosten volgens de wet, maar dan komen er ook nog koekjes, drankjes, remgeld bij)
  Het onderwijs is nog laaaang niet gratis me dunkt

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik denk ook dat het quantum-korting is...
  Maar 45 euro per kind is wel belachelijk veel.
  Hier eerste kind 15, tweede 12,50 etc.
  Maar ik heb ook een jongen op een andere school en daar mag ik -holladiejee- 76 euro naar overmaken.
  Terwijl ze dan ook nog met sponsorlopen, ameryllisbollen en andere ongein aankomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anoniem5:42 p.m.

  45 euro ... ik weet niet wat ik lees. Als penningmeester van de AC van de basisschool van mijn jongste heb ik net de nota's voor de vrijwillige ouderbijdrage de deur uitgedaan: 15 euro per gezin. Dus ook als je drie kinderen op de basisschool hebt!

  En ik ben het helemaal eens met je laatste alinea. Eens wat minder op stap -zodat ik ook niet continue van hot naar her cross met een achterbank vol kinderen, want dat mogen de ouders dan weer 'leuk' opknappen- en wat meer gaan leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Anoniem11:42 a.m.

  Ach, het is 45 euro INCLUSIEF schoolreisje, als ik het goed lees...
  Bij ons 23 euro ouderbijdrage en 27 euro schoolreisje, dus al met al zijn we duurder uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een koopje !! ;-) Ik betaal hier 60 euro per kind...25 euro vrijwillige bijdrage en 35 euro voor schoolkamp. En dan hebben we het nog niet eens over de middelbare school....Daar heb ik in de vakantie al voor betaald, en nu krijg ik nog allemaal leuke rekeningetjes voor uitjes enzo :-s

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Van dat schoolgeld ben ik gelukkig af!!
  Want het rijst soms de pan uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!