Geniet, genoten, tegen de muren op gevlogen

27-12-2009 -
Drie dagen lang heb ik doorgebracht in de schoot van ons gezin. We hebben warme bekers chocomelk gedronken bij het knapperend haardvuur, spelletjes gedaan en kerstliederen geluisterd. En ik heb me gekoesterd in de warme gloed en rijkdom van mijn gezin.

Maar nu is het zondag en heb ik zin om eens flink om me heen te meppen.

Allereerst Floris die alles beter weet en in stil protest tegen de alomtegenwoordige kerstliederen, pontificaal met een koptelefoon oploopt, en dus alle vragen of opmerkingen met 'Huh?!' beantwoord.

En in de tweede plaats Floris die binnen banjert als ik sfeervol zit te schemeren, en abrupt de grote lampen en tv aan zet. En last but not least Floris die voortdurend Glühwein staat te koken en dan het pannetje niet opruimt maar nonchalant op het aanrecht laat slingeren.

'Vrede op aarde,' houd ik mezelf knarsetandend voor, en dan knuffel ik Floris liefdevol.

En als ik dan misschien een beetje te hard knijp, dan geeft dat niks.

13 opmerkingen

 1. Wahahaha, ik ben dus niet de enige die een overdosis familie heeft gehad. Méid, wat een opluchting!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihi alle mannen zijn ook hetzelfde ;-) En dan heeft die van mij ook nog vet lang vakantie :-s Als compensatie omdat hij steeds zolang weg is hmmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem4:25 p.m.

  zucht, die van mij komt steeds binnen lopen en roept dat FEM? FEM?
  WAAR BEN JE? ik zie niks, het is hier zo donker!!!

  nou echt, het blijft leuk ;)

  femke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh die mannen...! Gelukkig heeft ie van mij een goed boek waar hij veel in leest en ik moet eerlijk zeggen: dat scheelt een stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn man moppert dat ie al zijn woorden op en gouden schaaltje moet leggen en gaat dan vervolgens irritant gitaar zitten spelen....en we gaan morgen op vakantie met alle opa's en oma's en gelukkig ook een stel vrienden.Raad eens wie de koffers moet inpakken??
  Ik denk er serieus over om ze er heen te brengen en dan pas weer op 31 dec terug te komen onder het mom tijd voor mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. :-) nee ik heb er helemaal geen last van.Des nachts fladderde ik als een nachtuiltje op de zaak rond en des morgens bij het krieken van de dag kuste ik iedereen thuis wakker en nam het heerlijk warme bed in beslag :-)
  Om 17 uur ging ik douchen om knap en fris aan den dis te verschijnen en dat 4 dagen en nachten lang.... heerlijk, kan het iedereen aanraden :-)
  maandag prop ik iedereen weer in het dwangbuis dat moederschap heet ;-)
  gr sillie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat vindt Floris juist wel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In de VS schijnen de meeste echtscheidingen in gang te worden gezet zo net na de kerstdagen. Ik begrijp precies waarom! (Zelfde reden waarom de zomervakantie niet langer moet duren dan die 6 weken...)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank, dank, dank, dames, dergelijke biechten heb ik dringend nodig om me niet ontaard, doch eenvoudig menselijk te voelen. De meeste vrouwen in mijn kringetje werken en ervaren de vrije dagen heel anders ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. LOL! En ik zit hier in de VS te smachten naar wat familie contact, misschien is dat maar van korte duur. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hahahahaaa flink knijpen !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Whaaaahhaaaaaaa!
  .. je schrijft zo beeldend, ik zie het helemaal voor me. Geef m nog maar eens een flinke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. dus zo doe je dat liefdevol! gewoon iets te hard knijpen....da's best slim: ik snauw en ik bits en ik....

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.