Berichten van het Moederfront: Luizen schrik

15-12-2009

Luizen schrik

Alsof het al niet erg genoeg is dat we veelvuldig bezocht worden door een zeer onwelkome, snobistische muis, die zijn neus optrekt voor alle heerlijke versnaperingen die ik hem voorschotel, kwam Teuntje gisteren thuis met de mededeling: 'Mama, ik haalde vandaag ineens een luis uit mijn haar!'

Ik verstijfde en alle geluid viel weg. Ik voelde mijn haren prikken op mijn hoofd, en maanvormige zweetplekken vormen onder mijn oksels.

Herinneringen aan eerdere oorlogen tegen De Luis trokken aan mij voorbij, en in gedachten zag ik mezelf weer alle knuffels en kussens in de diepvries stouwen, beddegoed met woeste gebaren afhalen en op minstens zestig graden wassen, blozend bij de Kruidvat investeren in diverse luisbestrijdingsmiddelen, en de autostoelen sprayen met antiluis.

En niet te vergeten het kammen van de kinderen met dat veel te kleine kammetje.
'Jahaa, mama doet het zo voorzichtig mogelijk, maar de luizen moeten er wel uit! Wie luizenvrij wil zijn, moet pijn lijden!'
Nog steeds hoef ik het feloranje kammetje maar te pakken of de kinderen beginnen al zachtjes te jammeren.

En dit alles dan in combinatie met de jaarlijkse Kerst Scavenger Hunt Voor Moeders, waarbij het zaak is zoveel mogelijk oase, kerstversierselen, stukjes groen, lege bakjes Mona en culinaire appetizers te verzamelen. Amechtig viel ik achterover in een stoel.

Even plotseling als het geluid wegviel, kwam het weer terug, en hoorde ik Teuntje zeggen: 'Maar het bleek een spinnetje te zijn.'

17 opmerkingen:

 1. Zo, dat is een coole tante!
  Ik zat al helemaal met je mee te zweten en in mijn handen te wrijven (gek dat je ook meteen jeuk voelt als je over luizen leest), totdat ik bij je laatste regel kwam.

  Gelukkig maar!!

  Is die muis nou nog niet gevangen trouwens? Balen zeg..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. whahahahahahaha verschrikkelijk, alsof je het er nog bij had kunnen doen, de luizenoorlog voeren....whahahahahahahaha
  ohww snik sorry, ik leef met je mee want de luizen vinden mijn elfje ook altijd zeer aantrekkelijk, en ik haat mezelf dan want alles moet dna gewassen en gesprayed etc etc en ik kan dan gewoon ook niet stoppen zeg maar... met wassen en dingen bevriezen.( was wel makkelijk geweest bedenk ik me nu in dit jaar getij? Je legt het even buiten :-) en hup bevroren,luis dood, klaar :-) hoef je alleen de kinderen nog te onthoofden ...ehm ik bedoel natuurlijk te ontluizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh ik schoot helemaal in de stress ben al 2 weken bezig met die K* beesten te bestrijden. Wel humor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahaha lekker is die Teuntje !! Dan kan je nog beter een muis hebben ;-)Alhoewel hebben die ook geen luizen??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfoe, bofkont. Hier draait de wasmachine overuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oef, en toen ademde je weer uit..

  Mooie foto van jou bovenin. Ik droom al jaren van een 90-60-90 figuurtje..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Luizen zijn een échte plaag. Je krijgt die beestjes bijna niet weg. Vroeger wél, maar nu niet meer. Ik kijk elke dag, soms zelfs twee keer per dag. Want als je een week niet kijkt reken maar dat ze er hebben (hier toch!).

  Maar gelukkig was het maar een spinnetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. onze jongste had een bos met krullen en heel vaak luizen.
  we gaven ze bijna namen.
  elke avond na het douchen kammen, kammen en nog eens kammen.
  na vier maanden was ze er vanaf :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem6:36 p.m.

  Hahaha heel herkenbaar!!
  Ik krijg ook altijd direkt klotsende oksels als mijn zoon roept " Mam er jeukt iets op mijn hoofd"
  gr. mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien was het een spin op zoek naar een lekker hapje (luizen)
  Ik zou toch dat hoofd maar eens nakijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem7:32 p.m.

  Muizen, luizen, spinnen ... . Ik kan me je opluchting toen de luis een spin bleek te zijn levnedig voorstellen ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha, wat heb jij het druk gehad in je hoofd in die paar seconden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. margriet10:02 p.m.

  brrr een spin is ook niet prettig op je hoofd, maar luizen...brrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahaha, ik zou ook de schrik te pakken hebben. Succes met het spinnetje (en de muis!)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Annemarie2:33 p.m.

  Dat blijft toch wel mijn grootste nachtmerrie! Jij kan weel opgelucht adem halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. aaaarggghhh
  je reactie was niet zo vreemd, want de luizen waarden een paar weken weer rond op school, of dat dan landelijk is weet ik niet,

  aangezien ik geen ervaring heb met luizen/vlooien hoorde ik dat je achter de oren moet kijken, dus nu kijk ik meermalen per dag achter de oren van mijn kinderen, ze worden er helemaal gek van en begrijpen er niets van.


  Nu het vriest gaan die beestjes uit zichzelf wel dood, denk ik, hebben we even rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. geluksvogel dat het een spinnetje was...hier ben ik al weer op oorlogspad , de middelste zit weer onder...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!