Berichten van het Moederfront: Mouse In The House: The Sequel

07-12-2009

Mouse In The House: The Sequel

De muis in Teuntjes kamer haalde zijn neus op voor de overheerlijke maaltijd die ik voor hem had neergezet, en stierf dus niet de langzame, pijnlijke dood die ik deze indringer zo gunde.

Sterker nog, niet alleen bliefde hij de maaltijd niet, blijkbaar vond hij de hele omgeving niks. Toen Floris en ik voorzichtig om het hoekje blikten om te zien of er al een stoffelijk overschot was, sjeesde hij bruusk langs ons heen en verdween spoorloos in een inbouwkast. Daar ontdekte Floris een groot gat in de vloer, dat we zorgvuldig afdekten met bakstenen.

Opgelucht dat het huis weer muizenvrij was, hervatten we ons leven, tot Maartje gisteravond naar beneden denderde met de mededeling: 'Ik heb een muis in mijn kamer!'

Bij die mededeling ontwaakte het beest in mij, de rat, en de hele nacht smeedde ik laaghartige en moorddadige plannen. Deze maandag was mijn eerste gang dan ook naar de dierenwinkel om wapens in te slaan.

Een beetje beschroomd vroeg ik de mevrouw in de dierenwinkel of ze muizenvallen hadden. 'Ja hoor, achter de kassa,' antwoordde ze opgewekt. 'Wilt u dat de muis blijft leven, of mag hij dood?'
Opgelucht dat het doden van onschuldige dieren hier niet werd afgekeurd, bestelde ik boosaardig: 'Doe maar 'dood'.

De mevrouw presenteerde mij drie modelletjes. Muizenval no. 1 was een mottig plankje met wat ijzerdraad, muizenval no. 2 was daarvan de supersized versie, en model no. 3 was de high tech variant.
'Die grote is eigenlijk voor een rat,' vertrouwde de mevrouw me toe, en een rilling liep over mijn rug.

'En hoe werkt deze?' ik wees naar de aantrekkelijke high tech variant.
'Die vinden muizen heel lekker ruiken. Hij kost zeven euro, en je hoeft hem alleen maar open te zetten. Als de muis komt: 'PANG'!' En ze liet de val met een harde knal dichtklappen.
Enthousiast telde ik zeven euro neer.

En nu zit ik thuis en wacht op de venijnige klap die mij vertelt dat de wereld weer een muis minder telt.

Toch ben ik normaal zeer vredelievend...

12 opmerkingen:

 1. Anoniem5:50 p.m.

  ooo, het genot van een dichtklappende muizenval......
  ik leef met je mee ;-)

  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmm....en is de klap al gevallen? Arme arme muis....of arme jij? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat doet me met afgrijzen terugdenken aan de tijd dat ik een onschuldige en ontluikende puber was. Mijn moeder had zonder mijn medeweten een muizenval achter het gordijntje op mijn zolderkamer gezet en dat ding klapte midden in de nacht eens dicht. De muis gaf een ijselijke gil, ik lag verkrampt en verstijfd in bed en de muis liet het leven. Dus zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed zo ik ben ook voor dode muizen, niks zielig , net als luizen trouwens:dood moeten ze helemaal morsdood.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem6:51 p.m.

  oh ilse luizen en muizen zijn toch van een heel andere orde?
  ik vind het enorm zielig, die arme muis.
  ik griezel en gruwel echt van spinnen, echt niet te zuinig en toch hoeven ze van mij niet dood.
  Sorry Nicole, ik vind het echt naar om te lezen, als je hem vangt kun je hem toch ergens buiten zetten?

  femke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja maar, als dat beest dan gevangen is, dan moet je het 'opruimen'. en als dat ding heel hard PANG zegt: is er dan ook geen bloed?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jakkie dan moet je zo'n vieze bloederige en vooral stijve muis opruimen jakkes....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben geen muizenval nodig met 4 katten in huis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig hebben wij geen muizen dankzij Storm (hij is geen poes maar een hond en dat helpt ook !), brrr ik moet er niet aan denken zo'n geplette muis...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem12:04 p.m.

  @ Repel waarschijnlijk breekt de muis zijn rugje en sterft hij pijnlijk en hopelijk snel, met een beetje geluk voor degene die het moet opruimen is er alleen sprake van inwendige bloedingen.

  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Femke: ik ben niet bang voor muizen maar ook voor spinnen. Maar die moeten van mij echt wel dood hoor! Niet door mezelf overigens, ik durf niet in een straal van een meter bij ze in de buurt te komen, dus dat laat ik een ander doen. Yakkie! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Irene Barbabee9:46 a.m.

  HEEEEEEE! Protest! Bestaan er muizenvallen die de muis wel vangen maar in leven laten? Oh Nicole, smeek-smeek: koop díe val! Er is toch wel íemand in jullie 7-koppig gezin die NIET bang voor muizen is? Zet die toch muizemans buiten de deur? Of anders een dappere buur m/v?
  Please, Nicole: stel dat het een muizenmoedertje is met -net als jij- 5 jonkies? Stijk over je hart: je kunt van die muis afkomen zonder 'm te doden, zijn zowel jij als muizemans tevreden, toch?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!