Berichten van het Moederfront: Hoog bezoek

04-01-2010

Hoog bezoek

Vanmiddag komen Jans mentor en de orthopedagoge van zijn school op bezoek. Gewoon, voor de gezelligheid.

En hoewel het alleen maar een gezelligheidsbezoek is, bekijk ik ons stulpje toch met andere ogen. Wat een achterstallig onderhoud is er hier zeg. En dan die plinten! Wanneer hebben die voor het laatst een natte stofdoek gezien? En waarom hebben we zoveel Jezus en Maria schilderijen?! Straks denken ze nog dat we religieuze fanaten zijn.

En wat zullen ze vinden van Jans lila kamer, met vochtplek linksboven zijn bureau? Want ik stel me zo voor dat ze Jan in zijn natuurlijke habitat willen observeren, en daarbij hoort natuurlijk een bezoek aan zijn slaapkamer. Om nog maar te zwijgen over het peertje dat zich daar heeft verhangen, en waar diverse spinnen hun eigen lampenkamp over hebben geweven.

Jan vind het allemaal erg grappig. 'Mijn kamer is nog niet klaar mama! Ik moet nog allemaal colablikjes leegdrinken, en die dan rondgooien!'

Halfslachtig ren ik rond, sluit deuren hermetisch af, en bezem wat. Al te netjes moet het ook weer niet worden, want dan lijkt het alsof ik extra mijn best heb gedaan, en dat wekt wellicht de indruk dat ik iets te verbergen heb.

Desondanks zie ik de aantekening in het dossier al staan: 'Moeder (met een hoofdletter) heeft het huishouden niet onder controle.'

Maar terwijl ik rondstommel maak ik venijnig mijn eigen notitie: 'Van Moeder had het Gezelligheidsbezoek niet gehoeven, maar Moeder verbloemt haar attitudeprobleem zeer adequaat.'

19 opmerkingen:

 1. Anoniem1:54 p.m.

  Sterkte!!!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihi. Wij wonen naast de school en ik probeer de hal alvast "netjes" te houden...

  Het gaat vast super straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een uitdaging, zo aan het begin van het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem3:44 p.m.

  Hoi Nicole,

  Ik snap je helemaal ! Maar eigenlijk zouden zij nerveus moeten zijn. You know why.

  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb jij geluk (of niet) dat het een aangekondigd gezelligheidsbezoek is en je niet verrast wordt!?

  Arme peertjes trouwens (-:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfff.

  Zijn ze inmiddels weg?
  Hopelijk was het een goed gesprek, daar gaat het toch om (hoop ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was eigenlijk best gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem5:00 p.m.

  Ai, ik ben zo eentje die dus die 'gezelligheidsbezoekjes' aflegt ;-)!

  Leuk om te lezen wat er in de hoofden van ouders omgaat voordat we op bezoek komen, alhoewel ik dat als moeder zijnde zelf natuurlijk ook wel weet en je blogje heel herkenbaar is.

  Klaarblijkelijk kroop ik direct in mijn rol als 'juf' zodra ik het begin van je blog las ;-).

  Goed om te lezen dat het best gezellig was!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig was het nog gezellig ;-) Hopelijk levert het ook wat zinvols op. En ach het is wel een goede reden om even je huis door te lopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zeg ze hebben toch niet echt zo staan rondkijken hè?
  Ik ben net zo ga ook altijd als een idioot door het huis en mijn huis is dan altijd spik en span en nu lees ik hier dat ik dan dus wat te verbergen heb, jee zou dat in mijn dossier staan?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gelukkig dat het gezellig was. Grappig dat iedereen meteen in zo'n spasme schiet bij zo'n bezoek. Ik kwam vaak aan huis als logopediste bij kinderen en dat vonden mensen in het begin ook altijd zo eng. Dan liet ik ze een keer bij mij thuis komen en dan waren ze meteen genezen!
  Ik zei ook wel eens dat ik alleen maar naar monden kijk en niet naar de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Herkenbaar!
  Zorg gewoon dat alle horizontale vlakken leeg zijn. Dat toont opgeruimd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maar dan niet te opgeruimd anders denken ze...

  dat is me herkenbaar zeg!

  Hopelijk krijgen we een uodate van je log....ben benieuwd.

  De foto is subliem gevonden bij je verhaal....waar heb je die in hemelsnaam vandaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. oh gelukkig ik lees het al... het was best gezellig :-)... zijn die bezoekjes ook nog werkelijk zinvol btw?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wees gerust in mijn huis is het echt niet anders :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. O wat vreselijk lijkt me dat, nu hou ik er altijd wel erg van om mijn huis aan kant te hebben dus je kunt me rustig een verrassingsbezoek brengen maar deze week even niet. sterf van de rugpijn en kan alleen maar kijken naar het stof ( wat er volgens manlief niet ligt als je 1 dag niet hebt gestoft) en de strijk en de wc die ik normaal elke dag sop, bah baal als een stekker, maar goed eh het ging over jou he hihi.
  hoe was het bezoek?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem3:28 p.m.

  Gelukkig dat het allemaal goed is gegaan!
  Trouwens zo'n 'lamp' wil ik ook, een peertje omwikkelt met prachtige dunne draadjes, moet ik daarvoor naar IKEA? ;-)
  Nicole, ik ben toch zo blij met jouw blog!
  Groetjes! Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Klinkt bekend :) Morgen komt 'gewoon' een vriendje spelen en dan zal ik ook de hele voormiddag dingen opruimen en deuren sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!