Jonge liefde

29-01-2010 -
Slechts luttele weken geleden klopte Maartjes jonge meisjeshart nog sneller bij de gedachte aan Twilight ster Edward McCullen. Maar geheel onverwachts heeft ze haar affecties verplaatst naar Johnny Depp.

Zelf had ik als dertienjarige een hevige 'crush' op Sandokan, de tijger van Maleisië. Helemaal toen zijn geliefde Marianne in zijn armen stierf. Hevig leefde ik met hem mee. En toen hij met gebroken ogen broeierig onze woonkamer inblikte, klemde ik het tv-scherm teder aan mijn smalle boezem. 's Nachts smeedde ik hete plannen voor een vakantie naar Maleisië, waar ik hem Marianne zou doen vergeten en nieuw geluk schenken.

Deze 'crush' op Sandokan, wisselde ik in augustus tijdelijk in voor Elvis Presley, van wie in deze periode jaarlijks vele films worden vertoond. Maar dan wel de jonge, frisse Elvis Presley. Mijn liefde bleek niet bestand tegen overgewicht en een grote witte jumpsuit.

Er kwam geen vervolg op de serie Sandokan; ik geloof dat Sandokan een te hoog salaris wilde hebben. Gelukkig diende zich een nieuwe liefde aan in de vorm van ene Rus Michael Strogoff, die ik in mijn naïviteit hardnekkig naar mijn lievelingskostje Stroganoff noemde. Na Michael Stroganoff lag mijn liefdesleven een tijdje stil, tot ik onder de bekoring raakte van The Beast in the serie Beauty and the Beast. Met mijn neus aan het scherm keek ik met lede ogen toe hoe ze elkaar elke week treiterig nééét niet kusten.

En na The Beast viel ik voor Floris, en dat was het einde van mijn fictieve romances.

Maar soms denk ik nog wel eens aan ze. Aan Sandokan, Elvis Presley, Michael Stroganoff en The Beast. Dan glimlach ik weemoedig en probeer niet te ruiken dat Floris een wind heeft gelaten.

19 opmerkingen

  1. Hahaha.

    Ik had het voor de zanger van Wet Wet Wet( Marti Pellow) en op het witte doek ook heel eventjes Elvis maar vooral toch Rob Lowe en Michael J. Fox. Nog wat later ging de wat ruigere toer op met Bryan Adams.

    En nu vind ik de mannen van CSI best te pruimen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, die Nicole..
    En nou ben ik heel benieuwd naar het rijtje van Floris!

    En ikzelf, ik was helemaal weg van de zanger van showaddywaddy (ofzo, ik weet niet eens meer hoe je het schrijft) en daarna Ruud Krol (ja, de voetbalgekte zat er vroeg in) en toen -net als Sandra- Bryan Adams, Antonio Banderas en Andy Garcia. Laatstgenoemde staat nog altijd met stip op 1 (helaas lukt het me niet om met hem in contact te komen). Fijn weekend en groet Roelien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Whahahaha, die laatste regel!

    Ik kreeg slappe knieën van de Man van Atlantis en Johnny Rep, ook een voetballer. Gelukkig ben ik op tijd bij zinnen gekomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hihihi die wind :-)
    Ik was helemaal idolaat van Simon le Bon, dat was de enige waar mijn hart sneller van ging kloppen. Tot ik mijn man leerde kennen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Floris!! Ja, geweldig!! En dan had je de heren van Spandau Ballet, Duran Duran, Jon Bon Jovi.... later kwam volgens mij nog die priester van de Doornvogels... En nu, nu is er niks mis met McDreamy! Hahahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Whoehahaha, die laatste opmerking, gewéldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik had het met Ernst Jansz en later met...tsja, Johnny Depp (zijn sexappeal beslaat meerdere generaties blijkbaar).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem7:04 p.m.

    :-) Hahahahaha!!!!
    En die lach ontstond spontaan bij je laatste regel!
    Ik was vroeger hééél erg verliefd op Dan Fogelberg ( een amerikaanse zanger die helaas 2 jaar geleden is overleden...) en op alle indianen uit allerlei films.
    En nu............;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Aja. Ik was ook nog Antonio Banderas vergeten. Die kende ik zelfs nog van zijn Spaanse films en kon het moeilijk verkroppen toen ie met Melanie trouwde en ook die priester natuurlijk. Was ik allemaal al vergeten. haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. o ik ben al jaren trouw in mijn liefde voor Bono. * zucht*

    leuk dat je mijn blog hebt gevonden nicole!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @Femke: waar heb jij je blog verstopt dan??? Stuur eens een linkje?

    Zo leuk om te lezen over de jeugdliefdes van iedereen!!

    Ik zelf was vooral onbereikbaar verliefd gewoon op heel bereikbare jongens uit een hogere klas op school. Maar als ik dan toch wat vips moet noemen: Johan Olav Koss (lekker gespierd in dat schaatspak), Mats Wilander, Adam Ant(?!)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. O en is Richard Gere al genoemd? Tegenwoordig ook rijp voor het bejaardentehuis, maar in zijn goede dagen tochw el aantrekkelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Richard Gere in An Officer and a Gentleman. Wow. Wat zou ik die film weleens willen terug zien. Word ik oud of wat???

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Johnny Depp heeft het bij mij ook altijd al gehad. En Edward Furlong ten tijde van Terminator 2 (nu is die echt helemaal niet knap meer, echt jakkiebah) en Bryan Adams en Bon Jovi vond ik watjes, ik ging voor Axl Rose :-)
    Haha, waar is de tijd.

    De meest recente filmcrushes waren nog Orlando Bloom als die elf in Lord of the rings (hoe puberaal, Sabine, hoe is het mogelijk) en Titus Pullo in de serie 'Rome' (nen echte vent)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Goed. Kuch.
    Ik had dat dus met Dylan uit beverly hills 90210. Extra kuch.

    En die moet je vooral niet googelen op zn huidige looks. Hele beeld naar de maan.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Laat Floris winden?

    Ooooh.. díe Floris!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh, maak me gek!
    Laten we Kevin Costner niet vergeten en dan vooral in de film 'Message in a bottle'. Echt, ik zou er geen politiewerk van maken als ik hem in mijn bed vind. En dan hebben we nog Ruud Krol idd, en vroeger Soren Lerby (geen idee wat ik daar aan vond), Marco v Basten (woonde bij mn tante in de straat) Wim Kieft, Gerald Vanenburg... je ziet ik was een Ajax fan.
    En he bah, wat een vieze Floris heb jij! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ach hemel, laat ik George niet vergeten! Clooney dus. Echt ook heel smakelijk opgedroogd, door de jaren heen!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Moeder Gans9:16 a.m.

    David Bowie blijft onbetwist op de tweede plaats staan bij mij, hoewel Johnny Depp ook dichtbij staat.
    Met kop en schouders boven iedereen uit steekt Mister Gans. Hmmm, jongensachtige bouw, stoppelbaard, blauwe ogen, humor e als ie op moet treden om in te bijten :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.