Achtbaan

04-02-2010 -
Ooit leek het mij zo aardig een ritje te maken in De Rioolrat in Hellendoorn.

De Rioolrat was een ondergrondse achtbaan, en anticiperend op een wilde rit werd bebrilde bezoekers aangeraden deze af te zetten. Dit verhoogde onmiddellijk de spanning, want gezegend met een sterkte van -5 zag ik geen hand voor ogen, daar in de donkere tunnel waar De Rioolrat geparkeerd stond.

Voetje voor voetje schuifelde ik naar voren, en slaakte een zucht van opluchting toen ik kon gaan zitten in het koude bakje, en de grote klem die mij op mijn plaats moest houden over mij heen werd getrokken. Maar ik had te vroeg gezucht, want wat volgde was een woeste rit, waarbij alle passagiers wild van links naar rechts werden geslingerd. Als een puber die net zijn rijbewijs heeft gehaald, en dit wenst te vieren met een racewedstrijd en diverse Breezers, crosste de Rioolrat door het donker, en liet mij alle hoeken van de spelonken zien.

En net toen ik dacht dat we klaar waren, deed hij nog een rondje. Aan het eind van de wilde rit wankelde ik misselijk het bakje uit, en tastte verdwaasd rond, op zoek naar de uitgang.

En precies zoals in De Rioolrat, zo voel ik mij, nu de achtbaan van Aanvraag Rugzakje weer begonnen is.

Alleen heb ik nu mijn lenzen in.

8 opmerkingen

  1. Anoniem5:38 p.m.

    Succes met deze achtbaan.
    Ik heb trouwens erg genoten van de rioolrat. Ik wilde nog een keer maar mijn zoon wilde niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel sterkte!! Ik kan me niet voorstellen hoeveel energie dat moet kosten! :(((

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh ja, de aanvraag van de bekende rugzakjes! *diepe zucht* Da's vooral een kwestie van overdrijven bij alle vragen anders denken ze echt dat je die rugzak aanvraagt vanwege de zweetvoeten van je kind. En zonder rugzak kan je niet dus er zit niets anders op helaas....en ons is het weer gelukt vorig jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem7:06 p.m.

    Ken ik uit ervaring ja, al die papieren rompslomp om iets aan te vragen ... heel veel succes!

    groetjes Sas

    BeantwoordenVerwijderen
  5. zo ik ben weer helemaal bij gelezen ......
    succes gewenst en tot morgen hopelijk als ik tijd heb:)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oooh, help....is het zo erg??????? Vanmiddag te horen gekregen dat we een rugzakje voor onze jongste kunnen aanvragen. Ik zat al te janken, wordt het nog erger????????


    Nelly.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn neefje heeft ook zo'n rugzak gekregen, en mijn broer zei ook al dat als je kind in de klas niet lastig is, het meestal moeilijk is om er eentje te krijgen.
    Onze zoon heeft een groot gat tussen taal en performale ontwikkeling, maar is lief en vrolijk en gehoorzaam, dus dat kan heel wat problemen gaan geven.
    Oh, trouwens, Nicole: heu, ik vermoed dat ik Asperger heb (heb net 'Autistisch moederen' van Sigrid Landman gelezen) maar ik ben geen intellectueel hoor meid, gewoon een doordeweekse boodschappenmuts :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.