Roze koeken

22-02-2010 -
Ik had mij van mijn taak gekweten en de kinderen op school afgeleverd, en wandelde tevreden naar huis. Aan de overkant van de straat zag ik een collegamoeder met gehaaste pas haar twee spruiten voortdrijven richting school.

Een van hen was een klasgenootje van Piet, ontdekte ik bij nadere beschouwing. Hij herkende mij ook, en riep enthousiast: 'Pietsmoeder, zal ik jou eens wat vertellen?!'
'Nou?' vroeg ik aanmoedigend.
'Mama was te laat, en nou heb ik hele ongezonde koeken mee naar school,' glunderde hij, en hield als bewijs felroze, geglazuurde koeken op.
'Fijn!' genoot ik met hem mee.

En de moeder glimlachte ik toe, want moeders die alleen nog maar roze, geglazuurde koeken in huis hebben, kunnen op mijn sympathie rekenen.

Toen ben ik zelf maar even langs de Spar gewandeld voor wat roze koeken.
Je weet tenslotte maar nooit wanneer je ze nodig hebt.

20 opmerkingen

 1. Oei, dat zou hier op school bijna een rel kunnen veroorzaken. Roze koeken, hoe onverantwoord. Moet trouwens eerlijk zeggen dat ze dat van mij niet mee naar school zouden krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet eerlijk zeggen, ze zijn wel lekker....te lekker.... Ik doe de lunch van de kinderen niet meer maar weet wel dat ze geen roze koeken mee nemen, sultana is hier de favoriet! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Roze koeken, die eten we (lees de kids) hier op verjaardagen, samen met negerzoenen ook zo'n taboe en zelfgemaakte tompoucen (van die mislukte, halfzachte maar mierzoete creaties van de kids), op verjaardagen dus als de 'grote mensen' sjiek gebak eten of petit fourtjes of verantwoord eigengebakken appeltaart, dan mogen de kinderen dat spul eten. Oh ja, zoveel als ze lusten. Zijn ze meteen weer goed genezen. Tot de volgende verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Roze koeken...heerljk. Ik ben er ook gek op en de kids ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wanneer hebben jullie vakantie in het oosten?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoera voor de georganiseerde moeder die goed oplet dat de kinderen gezond eten (-; Ik zou het ook kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. OOh lekker :-D had ik maar zo'n moeder....wij kregen vroeger helemaal niks mee naar school mochten alleen de kleuterklassen een drinkje en een hapje mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij kochten ze op de middelbare school, in de kantine. Vijftig cent als ik me goed herinner...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mijn vader is bakker, dus altijd brood op de plank.
  persoonlijk gruw ik van roze koeken, doe mij maar een stukje oude kaas....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De kinderen hier vinden roze koeken ook heel lekker! Off topic: leuk dat je hebt gereageerd ...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De kinderen hier vinden roze koeken ook heel lekker! Off topic: leuk dat je hebt gereageerd ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Onze kids zijn ook gek op roze koeken, vooral die met smarties erop. Maar idd alleen voor verjaardagen. Voor school alleen verantwoorde tussendoortjes.

  Inmiddels dan hè.. Manlief heeft een tijdje met veel liefde cakejes gebakken voor ze, maar dat zette vooral in de kleuterklas onbedoeld aan tot een ware onderlinge bakwedstrijd.. Kon de juf niet helemaal waarderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hahaha, zo'n moeder krijgt mijn sympathie ook. Wij moesten het afgelopen weekend doen met keukenrol ipv wc-papier (duh, lekker interessant om te kopen, he, wc-papier)
  Ik heb een tic: ik koop bijna elke week een pak crackers, voor het geval dat we zonder brood zitten. Ik heb een keukenlade vol ermee. Helaas voor Richard: geen roze koeken voorlopig.
  En sultana ed. is niks verantwoords aan hoor. Boordevol suiker, zonder enige voedingswaarde. Het zijn gewoon koekjes. Roze koeken zijn temninste nog lekker. Gnignigni.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. oh wat een heerlijkheid een roze koek mee naar school :-D... jakkie nu heb ik acuut zin in roze koek.( en helaas heb ik ze niet in huis) ohhhwww ... maar k ga ze wel halen... roze koek in de vakantie is ook heeel fijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem9:51 a.m.

  Onze jongens noemen ze 'Commissaris Knijp' koeken, een erfenis van het VRPO-programma met Roos en haar mannen. Hier erg geliefd en gewild, niet alleen bij de jongens ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oeh, roze koeken! Die heb ik al lang niet meer gehad... Maar nu staan ze op mijn boodschappenlijstje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Roze koeken, heerlijk....daarom heb ik ze dus niet in huis.... ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuk mens zeg die moeder. Hahaha. Ze zijn ook tè lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. haha, ik had altijd een zak eierkoeken op voorraad. als ze nog niet op waren zette ik ze vrijdagavond op het aanrecht, dan hadden de kids de volgende ochtend iets te eten en kon ik lekker blijven liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. LOL.

  Heb vandaag prinsessenglazuur gekocht om eens op een cake te smeren. Onverantwoord duur ook, maar moet toch eens kunnen af en toe. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.