Tehuis gezocht voor lieve poes

21-03-2010 -
Wie heeft er een plekje voor deze lieve poes? Ze heet Die Stomme Kat, maar luistert ook naar Veel Te Duur en Woef. Teuntje heeft haar met veel liefde gekocht bij de Intertoys. Minutenlang waren zij en haar poes onafscheidelijk. Toen waren de batterijen op.

En ik had gezegd dat ik nieuwe zou kopen, maar dat was ik een beetje vergeten. En toen ik het niet vergat, en de prijs van die batterijen zag, riep ik: 'Dat kun je wel vergeten! Koop ze maar van je zakgeld.'

Toen zette langzaam maar zeker de verwaarlozing in, want zelf vond Teuntje die batterijen ook wel duur. Liever kocht ze grote zakken snoep die ze dan gezellig bij haar levenloze poes oppeuzelde. Maar aan zo'n dooie poes is weinig te beleven, en al snel viel Woef toen in handen van haar broertje Piet.

Piet zat op dat moment in een dierenartsfase, en besloot Woef te opereren. Aan haar oor om precies te zijn. Het oor is nog steeds vermist. Teuntje heeft toen Piet voor de tuchtraad gesleept, en Piet is zijn licentie als dierenarts kwijt, maar ja, daar heeft Woef niet veel aan.

Ten einde geld vrij te maken voor nog wat zakken snoep wil Teuntje Woef nu aan de straatstenen kwijt.

'Ze kost maar een tientje!' aldus Teuntje.

De batterijen zijn duurder.

11 opmerkingen

 1. Geweeeeldig geschreven, ik lag helemaal dubbel haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat meen je niet, dat van die batterijen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben bang dat we hier Woef's zusje hebben staan.... tweedehands krijgertje. Zonder batterijen inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem9:44 p.m.

  Haha, heb hier twee van die honden staan. De meiden van mij hadden die gekocht bij de Bart Smit voor een tientje. Mocht ook wel met van die dure batterijen die er in moesten ;-) .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ga dit stukje educatief gebruiken voor mijn dochter die -zodra ze in een speelgoedzaak staat- nog altijd kwijlend naar dat beest wijst.

  Dank dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem9:25 a.m.

  Mijn dochter heeft een liggend exemplaar. Ze is nu 14 en kreeg het beest toen ze denk ik 10 was. De batterijen zitten er niet meer in, maar het beest ligt te liggen en ze wil er geen afstand van doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha ha ha, spijtig van haar oortje, 't is anders een prachtig beest ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb hier voor Woef wel een vriendinnetje in de vorm van een roze pony die als die gevoed is met batterijen ik houd van jou mama en mag ik een kusje zegt !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk stukje! Jammer dat zulk speelgoed altijd zo´n grote aantrekkingskracht heeft, terwijl er meestal niet vaak mee gespeeld wordt.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem8:55 p.m.

  Heb zelf vroeger een bruin "batterij" hondje gehad.Het beestje blafte en liep al snel niet meer ,maar werd vertroeteld en in een mandje onder m'n bed bewaard. Toen ik er te groot voor werd(volgens m'n moeder)heb ik het met lichte dwang afgestaan aan een nichtje. Het was in no-time kapot....Ik wilde het zo graag bewaren voor"later"
  Ik heb nu zelf 6 kinderen, ik vrees dat het nog geen dag zou overleven !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En ga je nog verklappen wie nou zn laatste oortje versnoept heeft?
  (sorry Nicole, van mijn flauwe woordgrapjes; tis iets wat sterker is dan ik)
  ..En voor hoeveel (snoepzakken) dan?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.