Het geheime leven van Floris van Sandwijk

25-04-2010 -
In de Herfst maakte Floris letterlijk en figuurlijk enkele bomen een kopje kleiner. De resterende stompjes bleven ontluisterd achter. Klaaglijk schreiend naar de hemel geheven, als in een stille kreet: 'Waarom?'

Maar nu worden ze opnieuw opgeschrikt, want Floris heeft het inmiddels op hun wortels voorzien. Al wekenlang probeert hij de resterende stompen van hun wortels te scheiden, en schuwt daarbij geen enkel middel.

Vandaag liep hij met een wilde blik door het huis en vroeg verwijtend: 'Waar is dat oranje touw dat ik heb gekocht?! Welke gek heeft dat kwijtgemaakt?'
'Wat wil je er mee doen?' vroeg ik nieuwsgierig, en zag zijn blik schichtig wegschieten, waarna hij iets onverstaanbaars mompelde.
Het touw hing uiteraard op ooghoogte op de daarvoor bestemde plek in de schuur, en opgetogen toog Floris met het touw naar buiten.

Zijn plannen met het touw wilde hij niet vertellen, maar in de geschiedenis van zijn webbrowser vond ik deze zoekopdracht bij Google: 'Kun je een boom met een auto uit de grond trekken?'

Dus de autosleutels heb ik maar even weggelegd.
Ergens op ooghoogte, dan vindt hij ze nooit.

22 opmerkingen

  1. Haha, hoe herkenbaar, op ooghoogte.. En wij altijd maar roepen: eerst Kijken, dan pas Vragen!!
    Maar ik geloof niet dat het handig is met een auto een boom eruit halen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou maar even controleren of jullie bumper wel stevig aan je auto vast zit, anders ligt ie er bij de eerste de beste ruk aan de boom, af.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hahaha.
    schat, zijn er nog onderbroeken schoon? Ja in het mandje! welk mandje? dat mandje waar al 10 jaar je schone onderbroeken in liggen schat!! duh!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hilarisch!
    Bij ons thuis zijn de rollen wat dit betreft omgedraaid: ik heb een blinde vlek voor dingen terwijl J. altijd alles ziet en weet...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem7:49 p.m.

    Dit is echt een grappig stukje, even een traantje wegvegen....
    Ik was even bang dat Floris het touw voor zichzelf wilde gebruiken, gunst een man met zo een tuin 'woede', je zou er depressief van worden, Floris dan. Die van mij beweert steeds "de tuin is mijn vrouw haar domein" en dat zegt hij ook als de muren een likje verf nodig hebben "het huis is mijn vrouw haar domein" en bij de opvoeding "mijn vrouw voelt kinderen beter aan".
    En o ja, alles zijn ze kwijt, inclusief mijn zoon ( ja, het is MIJN zoon! ), terwijl alles vor hun neus ligt..de sukkels(-;

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooooh, mannen en snoeien... vertel mij wat... Die van mij heeft het een keer gepresteerd om de forsythia vlak voor de bloei (...) met de grond gelijk te maken. Geef ze een snoeischaar en een zaag en ze zijn niet te houden...

    En ja, ook die van mij is altijd alles kwijt ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super stukje, misschien vanwege de herkenbaarheid maar 't heeft mij een brede glimlach bezorgt op de maandagmorgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Uit eigen ervaring weet ik dat de trekhaak prima werkt om bomen mee te rooien :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hahaha alle mannen zijn ook hetzelfde.

    Wij hebben ook van die stronken, op de oprit. Ik hoop dat hij niet op dit soort ideeen komt....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hahaha! Heel grappig! Gelukkig is bij ons de snoeiwoede beter toevertrouwd aan Stefan dan aan mij, maar wat betreft dingen zoeken die zich op ooghoogte/op struikelniveau/met rode, lichtgevende pijlen erbij in een ruimte bevinden, daar kunnen we over meepraten, hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. OMG die mannen, het is werkelijk overal hetzelfde! Je hebt het hilarisch opgeschreven :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Arme boom, met zo´n wilde man in huis.....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wij gebruiken doorgaans een combinatie van zaag en schop. Overigens kun je er ook een plank op spijkeren: voederplank voor vogels!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hahaha, wij hádden een heule joekel van een boom. en die stam trok ik er met mijn cliootje zó uit. De geur van verbrand rubber verspreidde zich om me heen, maar d'ruit is ie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk, bedankt voor je reactie op mijn Blog. Fijn dat we kennis gemaakt hebben.
    Grotjes Siem

    BeantwoordenVerwijderen
  16. hahahaha wij kunnen allebei de dingen niet vinden die we zelf nodig hebben.oplossing we vragen het de ander en die vindt het zo. het gaat aardig gelijk op dus nooit ergernissen erover.wel lachen hoor o zo'n manier. kan jij even mijn.. zoeken?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hhaahahahhahahahahahaahahahhaahahaa

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Het is dan ook een helse klus zeg om die wortels eruit te krijgen! Wij hadden ooit een aantal zeer grote coniferen die eruit moesten...pfff...ik wou dat we het met een auto gedaan hadden...Succes meid met die vent van je!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.