Ik wil het, ik wil het, ik wil het!

09-05-2010 -
Plotseling overviel het mij: 'Het idee dat een huisdier misschien toch een goed idee zou zijn.'
'Hoho,' maande mijn verstand, 'heb jij je niet altijd verzet tegen huisdieren? Heb je niet altijd hardvochtig tegen je kinderen verkondigd dat ze 'pech' hebben, omdat ze nou eenmaal jou als moeder hebben, en dat jij geen huisdieren blieft?'

'Ja maar,' wierp ik tegen, 'misschien kan ik het toch wel aan. En als de kinderen het nou leuk vinden...'
'En wat voor dier had je dan gedacht?'
'Ehm... nou eentje waar je niet veel werk mee hebt. Een poes bijvoorbeeld? Daar ben ik wel allergisch voor, maar ik geloof immers niet in allergieën. De dokter kan me nog meer vertellen.'

Of anders een hond? Hoewel een hond berooft me natuurlijk van mijn moeizaam verworven vrijheid. Een cavia dan? Maar cavia's vind ik eng. En marmotten ook, want dat zijn gewoon muizen die nodig naar de kapper moeten.'
En ik kuchte een beetje door de rookwolken van een droom die in rook opging.
Mijn verstand zweeg tevreden.

Toen overviel het mij: de wetenschap dat ik nieuwe Uggs nodig heb! Opgewonden klom ik uit mijn stoel, op weg naar Marktplaats, toen een volgende openbaring zich aandiende: emigreren naar Nieuw Zeeland, ook een leuk idee! Koortsachtig begon ik over het internet te surfen op zoek naar een goedkope vlucht, want bij dit soort zaken moet je niet aarzelen of twijfelen.

Toen voelde ik plotseling een ferme hand in mijn nekvel die mij naar de bank leidde en zei: 'Ga jij eerst maar eens even héél lang rustig zitten.'

En ik hoorde Floris hoofdschuddend mompelen: 'De kinderen hebben weer vakantie.'

19 opmerkingen

  1. Anoniem3:45 p.m.

    Och Nicole, wat weer een geweldig stukje! Tijdens het lezen bekroop mij al zo'n gevoel van...'die meid heeft het zwaar', maar gelukkig greep Floris al in!
    Neem geen huisdier Nicole ( hoewel ik dol ben op beesten, inclusief witte ratjes en dat is echt waar!). Onze poes, waar ik dus ook allergisch voor ben, maar die zo zielig 8 jaar geleden kwam aanlopen, kotst zo nu en dan in huis en wandelt ook regelmatig met poeppoten door het huis (op de bank, kleed, kussens).
    Weet je, koop een paar mooi Birckenstocks, zo schrijf je dat toch? UGGS zijn nu veel te warm...en daarna ga je lekker naar de Hema voor koffie met appeltaart.
    Trouwens...ben jij ook 'gestresst' op Moederdag ;-)?????
    Bedankt voor je stukjes, die doen me echt goede, een dikke pluim voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh arme jij. Allerlei waanideeën omdat je bloedjes het bloed onder je nagels vandaan halen? Zelfs op moederdag?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahahaha, ik herken dat wel! Door dit soort impulsieve acties zijn wij inderdaad ook aan (respectievelijk) een kat, een hond, een tweede hond gekomen, en manlief grijpt ook altijd in als ik over emigreren naar bergland begin....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha. Gelukkig heb je een verstandige en daadkrachtige man aan je zij...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geen huisdieren nemen :-)dan maar een paar extra uggs, maar ik denk een mp3 met goede koptelefoon ook wil helpen kan je lekker luisteren naar je favo muziek terwijl de kinderen thuis zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben allergisch voor Uggs

    BeantwoordenVerwijderen
  7. haha leuke blog, och nog maar een week en dan zitten ze weer op school!

    En een hond zou ik aanraden, zulke leuke beesten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Whoehahhahahaaa heerlijk gewoon helemaal perfect dit logje !
    Moest erg lachen over cavia's dat zijn gewoon muizen die nodig naar de kapper moeten hahahhahaaaaa !!!
    Je lijkt wel een beetje op mij , lekker impulsief.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. In België is het niet anders, hoor. Wild word ik van wat bij ons 'pedagogische studiedagen' heet. Drie kinderen in drie verschillende scholen, dus er is er altijd wel eentje thuis. En onze 'grote vakantie' wordt elk jaar met één dag verlengd.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het zou bij wet verboden moeten worden kinderen lang dan één week aangesloten vrij te geven.

    Dat zou een hoop waanideeën schelen in moederland :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een bezoekje aan de kinderboerderij lijkt me voldoende! Iedereen weer tevre en er hoeft geen beestje mee. Allergische reacties moet je tenslotte niet uitlokken of je er nu in gelooft of niet, ik geloof dan weer niet in allergietesten, want ik kan prima samenleven met honden die ik volgens de testen niet kan velen, maar ik ga half dood van katten en vogels, die in de testen dus niet eens voorkomen.
    Maar je bent weer even gered, van schapenfarms en huisdieren.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Anoniem1:09 p.m.

    Doe het niet die dieren! Poep opruimen terwijl je van de luiers af bent! Neem een leenhond, wel de lusten niet de lasten.
    Ik vind mijzelf heel zielig: iedereen (ik ook!) is moederdag gewoon vergeten door de "vakantiestress".... Vanochtend heb ik er wat van gezegd en mijn lieve schatjes hebben snel een hart geknipt met hele lieve teksten erop. Pffff ... gelukkig voel me een stuk beter.
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mmmm....wil je een Ritalin hebben van mij....meid meid...druk in je hoofd? Kinderen vakantie....moeders niet, zij heeft pas vakantie als de school weer begint!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat van die kat is toch echt geen slecht idee hoor. Maine Coons zijn hypo-allergeen, dat helpt ook weer.

    Maar okay, ik snao dat ik alleen maar aan symptoom bestrijding doe hier....nog een weekje dame, dan wil je geen huisdier meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. gewoon :-) :-)
    back to life, back to reality ... :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Haha, wat een ramp kunnen die vakanties zijn (zeker met dat slechte weer). Hier vinden we het al lastig als onze kleintjes een dag minder naar het kdv mogen vanwege alle vrije dagen.... zo'n week wordt opeens een stuk vermoeiender.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.