Zwemmen met kinderen

09-07-2010 -
In een onbezonnen moment had ik de kinderen beloofd met ze te gaan zwemmen. En dan niet in het goedkope, kleine, en dus overzichtelijke zwembad in Zelhem, nee het moest het would-be tropische zwemparadijs zijn.

In plaats van mijn kans te grijpen en geheel onder het zwemmen uit te komen stemde ik, gedreven door het verlangen een Leuke Moeder te zijn, toe in het duurdere zwemparadijs.

Maar het punt met zwemmen is dat je er badkleding voor nodig hebt. En mijn zwemgarderobe bestaat weliswaar uit één zwempak en één bikini, maar het zwempak vereist een verzorgde bikinilijn, en viel dus af.

De bikini daarentegen heeft een koket rokje, dat alle oneffenheden verdoezelt en waarin ik mij graag verbeeld dat ik lijk op Jane. Je weet wel, die van Tarzan.
'Ahoewaaaaa!' hoor ik in gedachten, en elk moment verwacht ik dan te worden weggezwiept via een liaan door mijn Tarzan.

Het probleem met de bikini is alleen dat het broekje de neiging heeft haar eigen weg te gaan tijdens het zwemmen. Namelijk via mijn heupen en knieën, over de voeten, om dan schaterlachend in de donkere diepten te verdwijnen.
'Dan ga ik wel gewoon zítten in zo'n tuinstoel,' besloot ik en hees me in de bikini.

Maar dit bleek een onhoudbare positie. Afgezien van de tropische zwembadhitte, vonden de kinderen het 'niet leuk' als ik niet in het water kwam. Dus daalde ik bevallig het water in, en paste goed op geen onverwachte bewegingen te maken. En als Bo Derek verrees ik telkens langzaam uit het water. 'Ik kan wel in James Bond!' dacht ik vergenoegd.

Om tien uur had ik eigenlijk wel zin in koffie, maar de 'beach bar' achter een onbestemde witte deur, bleef hardnekkig gesloten. Om elf uur zag ik hem op een kier staan, en ik snelde er naar toe. In het hok dat de Beach Bar was, legden een meisje en een jongen geconcentreerd duizenden rietjes in een glazen schaal, roerden wat in een pan met frituurvet, en negeerden zorgvuldig de groeiende rij klanten.

Na een tijdje begon het me te vervelen en ik vroeg aan de mevrouw voor mij: 'Heeft u al besteld?'
'Nee, ík wacht gewoon rustig af,' zei de mevrouw op zalvende toon, en beschaamd over mijn ongeduld trok ik mij terug.
Maar na een tijd werd het zelfs haar te gortig en ze riep naar binnen: 'Kan ik al wat te drinken bestellen?'
'Drinken kan wel,' zei de jongen, en verheugd nam ik een stap naar voren.
'Maar geen koffie! Die moet nog doorlopen.'
En terwijl de mevrouw vóór mij een patatje-met bestelde, want het frituurvet was wèl klaar, slofte ik terug naar mijn plastic tuinstoel.

Twee uur heb ik het nog volgehouden. Toen kwam er een horde opgeschoten jongens binnen, met hun onderbroek nog aan onder de zwembroek, en snakte ik naar Tarzan die mij kwam redden. Maar als moderne vrouw moet je nu eenmaal alles zelf doen, dus heb ik mijzelf maar gered.

En thuis koffie gedronken.

14 opmerkingen

 1. Anoniem12:41 p.m.

  O gunst, wat is dat ook wat met badpakken, bikini's en zwembaden.
  Ik ben zo blij dat mijn inmiddels grote kinderen liever zonder mij gaan zwemmen, maar met vrienden en vriendinnen.
  Ik hoop toch dat er spoedig een badpakkenlijn komt met pijpjes bij het broekgedeelte, dan kan ik eindelijk spontaan een keer het water in zonder dat eeuwige gescheer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het scheren vind ik het probleem niet zo, maar ik schaam mij bij voorbaat al voor mijn bovenbenen vol met putjes. Maar ach....als ik dan in het zwembad om me heen kijk denk ik dan: Oooh...het kan altijd nog erger!
  Maar die jongens met die Bjorn-Borg-onderbroeken onder hun zwembroek...daar erger ik mij groen en geel aan.
  Vorig jaar was dat bij ons in het zwembad verboden maar nu zag ik nergens meer een briefje aanhangen en signaleerde ik ook weer jongens met...brrr...ik vind het echt een onsmakelijk gezicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n tropisch zwemparadijs hè: is dat niet meer iets voor in de winter?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vind ik zó idioot hè, onderbroeken aan onder je zwembroek. Bij mij begonnen de pubers daar vorig jaar ook mee, maar dat heb ik er snel uitgeslagen. Het moet niet gekker worden....tssss....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan ik mij ook zo aan ergeren, dat stelselmatig negeren van klanten. Je schrijft het altijd maar leuk op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij bent mijn lichtende voorbeeld want jij gaat met alle kinderen zwemmen terwijl ik mijn jongste regelmatig afscheep met hoofdpijn, misselijkheid en drukte om maar niet in het zwembad te hoeven vertoeven , maaaaaaaaaar ik heb een groot bad opgezet in de tuin en dat helpt ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wow, wat triest zeg..
  ik wens je een dagje hier aan het strand met een klein briesje zodat je net als ik gewoon je strandjurkje aan kunt houden, En dan zittend in een strandstoel met je voeten in het water en een thermoskannetje koffie mee van thuis..
  das echt niet zo erg hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele handige werk volgorde eerst het frituurvet dan de koffie. Ja ik eet ook altijd frietjes voor de koffie! Veel lekkerder :$

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maar je bent in ieder geval gegaan *en maakt diepe buiging* Ik probeer er ook telkens maar onderuit te komen en beperk het nu maar tot het bad in onze tuin.
  Oh ja die onderbroeken, verschrikkelijk, die van mij begon ook al! Toen vond ik een zwembroek, waar ze een netalsofrandje van een onderbroek aan hadden gemaakt. Kind blij, mama blij, alles blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nicole ik krijg zo langzamerhand een heel raar beeld bij jou , ik zie je met die vreselijke slippers van je en bikini met rokje uit het jaar nul in een tropisch zwembad zitten met een oerwoud tussen je benen........dit kan toch niet kloppen? zeg me dat het niet waar is...
  Bikini lijn die moet altijd ready to go zijn , die doe je elke dag even bijhouden , is ook wel net zo leuk voor je kerel ...
  EN waarom binnen zwemmen? Waarom ga jij niet naar een buitenzwembad???

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Volgende keer met een vriendin (met kinderen) gaan? Of een boek meenemen (+thermosfles ;))? Of je laptop :P

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb bij de action een opblaaskroko en een grote zwemband gekocht, ben naar een recreatieplas in de buurt gegaan en uitgelegd dat ik niemand achter de lijn wilde zien. Hier hebben ze zich perfect aangehouden want de straf was verplicht bij mij op de plaid zitten! Ik heb tussen het waakzaam opletten en zelf wat afkoelen in het water nog heerlijk wat kunnen lezen en relaxen! Ook al was ik de enige bleke moeder tussen zongebruinde exemplaren, genoten heb ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gisteren naar het merengebied geweest naast onze stad, en dat was héérlijk...let wel, mèt man, dus kon ik met zoon een eind om een eilandjes zwemmen terwijl hij op de bandjes-dochter lette...

  En wauw, wat is dat altijd goed voor mijn zelfvertrouwen! Moddervette nijlpaarden die zich te water laten of als een bult vet liggen te zonnen...ik hoop altijd dat mijn man ze ook opmerkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die kruipende bikini's en badpakken zijn me ook bekend. Gelukkig hoefde ik ze dit jaar nog maar alleen in ons eigenste zwembad(je) in de tuin te dragen, zonder pottenkijkers.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.