Berichten van het Moederfront: Baanbrekend onderzoek: studiedagen en ouderparticipatie!

24-08-2010

Baanbrekend onderzoek: studiedagen en ouderparticipatie!

Na véééle jaren intensief onderzoek zijn onderzoekers er in geslaagd, het verband tussen het aantal onverwachte studiedagen, en de motivatie van ouders om op school te helpen, in kaart te brengen! De resultaten zijn 'verbluffend' en 'zeer onverwacht' aldus de onderzoekers.

'Hoe meer onverwachte studiedagen, hoe minder ouders zin hebben om hun vrije tijd te besteden aan ouderparticipatie!' aldus een verblufte onderzoeker.

De reacties van ouders laten zich het beste samenvatten met: 'Duh!'

14 opmerkingen:

 1. Hahahaha!
  Hier hebben ze volgende week!!!! ( 2 weken na de zomervakantie dus) alweer 2 dagen vrij ivm studiedagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook prachtig weergegeven in de grafiek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahahaha, maar tis minder leuk als je als juf nog weinig kan ondernemen omdat alle ouders werken.alleen kan je niet altijd naar buiten met 30 kids.. omdat t niet bep. veilig is met zo'n grote groep. al was t alleen maar naar t bos. als er een ongeluk of wat dan ook gebeurt moet er toch nog een volwassene in de buurt zijn..dus zonder ouder zou ik dat soort dingen als juf niet meer ondernemen en dat is balen voor de kids want dat is juist zo leuk. en personeel is er ook niet voor...gevolg.. je blijft voor de veiligheid op school en juist die uitjes zijn zo geweldig voor de kids...dus tja als exjuf zal ik me zeker opgeven op school..eh ik zit nu al in de ouderraaed van de peuterspeelzaal van Kjell.. maar studie dagen..hahah je moet eens vragen wat de leraren echt doen op zo'n dag.. vreselijk.. ik sta liever voor de klas hoor...nutteloos van die domme cursussen..en steeds herhaling.. zonde van de tijd.. maar goed ik heb er geen last van want ik ben geen juf meer..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dit voegt inderdaad wat toe. En hoe verrassend ook! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oké komt ie : mijn lief is de leraar in het speciaal onderwijs, die studiedagen daar heeft ie een gruwelijke hekel aan net als alle andere onzin die bedacht word om de leraar aan zijn uren te krijgen .
  Mijn lief heeft 3 jaar achtereenvolgend dezelfde cursus autisme gehad, en elk jaar werd het herhaald , toen ie vroeg waarom? was het we moeten studiedagen plannen verplicht en weten niet welke cursus we anders kunnen doen DUH !!!! stelletje sukkels !!!!
  en nog erger: om half 4 is school uit, dan wil ie naar huis maar dat mag niet want het hoofd gaat dan op het schoolplein sigaret roken tot half 5 dan mag je pas naar huis nl , en het maakt het hoofd niet uit of ze een uur uit hun neus zitten te eten als ze maar op school zijn. Kleuterklasniveau of niet ?
  En ouders worden op zijn school nooit gevraagd om iets te doen vind ie ook niet nodig .
  En ik snap het hele ouderparticipatie gedoe niet hoor want wat is er mis mee om gewoon in de klas te blijven? Mijns inziens zijn er veel te veel uitjes het hele jaar dat mag best minder . En dan word ons ook nog gevraagd te poetsen op school . Ik doe het niet , ik heb er de tijd niet voor dat sowieso niet maar het mag van mij allemaal best wat minder uitjes betreft.
  Wij hadden vroeger 1 uitje , het schoolreisje, en dat was het , meer niet , de rest van de tijd zat je gewoon op school .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Even een ander geluid: Ik vind het heerlijk om te helpen op de school van mijn dochter. Omdat ik zie hoe blij haar lieve juf is met wat extra hulp bij bijvoorbeeld de handwerkles (vorig jaar was ik breimoeder), omdat ik de contacten met andere ouders erg leuk vind, maar vooral omdat ik het zelf heel erg leuk vind om die betrokkenheid bij het wel en wee van mijn dochter in haar klas te hebben. Ik werk drie dagen en heb nog twee kleine kinderen thuis, dus het kan niet altijd, maar als het even kan probeer ik te helpen. Dingen als meegaan met het schoolreisje, iets bakken voor de ouderavond of zelfs helpen schoonmaken vind ik leuk om te doen...
  En ook de studiedagen zijn hier nog nooit een probleem geweest. Op de dagen dat ik werk gaat ze naar de BSO of we regelen iets met een vriendinnetje en als mijn man of ik vrij zijn is ze gezellig thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Da's een duidelijke grafiek!
  Hier never onverwachte studiedagen, want die zijn al in het schooljaar eraan voorafgaand bekend. Gelukkig maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tsssss en wat kost nou zo'n onderzoek...???

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is nog eens wetenschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben dol op ouderparticipatie en op studiedagen, val altijd buiten de grafieken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem9:01 p.m.

  Het schijnt zo te zijn dat altijd dezelfde moeders (en heel soms een vader) participeren en dat die dat heel leuk vinden.
  Wie ben ik dan om me op te dringen?

  Marije

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!