Moederkracht

02-08-2010 -
Floris heeft weinig overwicht op de kinderen. Als hij hoopvol commandeert: 'Allemaal naar bed!' dan gaan de kinderen rustig door waarmee ze bezig waren, en wanneer hij wil dat ze opruimen verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

Meestal doe ik alsof ik niets zie: anders leert Floris er immers niets van! Maar heel soms krijg ik medelijden, en gebruik mijn Moederkracht om hem te helpen. Dan kijk ik de kinderen zwijgend aan, met een blik die boekdelen spreekt. Maar met Moederkracht moet je zuinig omspringen, want als je haar te vaak gebruikt verliest ze haar kracht.

Daarom neem ik elke ochtend plechtig plaats voor mijn spiegel, en zeg tegen mezelf de gevleugelde woorden uit de film Star Wars: 'May the force be with you!'
En dan knik ik mezelf toe, dankbaar voor mijn Moederkracht.

Maar ik ben de beroerdste niet: om Floris' opvoedkundige krachten te versterken heb ik een zwarte emmer voor hem gekocht om op te zetten tijdens pedagogische uitdagingen.

Misschien heeft hij als Darth Vader meer overwicht.

8 opmerkingen

  1. ha, ha, ha, ik zie het voor me..
    vaders en over wicht, nee die vader hier heerft wel gewicht, maar ook geen overwicht..
    groet, cobi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken die moederkracht, die gebruik ik regelmatig thuis maar ook op school doet deze kracht wonderen. Laatst fluisterde de jongste als mama zo kijkt (en hij deed mij perfect na;-) dan luister ik goed hoor, de middelste knikte instemmend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hier werkt de vaderkracht nog goed!!!!! gelukkig.... Op school werkte de moederkracht altijd erg goed! maar thuis....kjell denkt mama houdt toch wel van me ook als ik ondeugend ben

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oudste zei gisteren nog tegen mij dat ik af en toe zo boos kan kijken. Maar dat dat wel helpt! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hahaha, *proest* zal 'm vast schattig staan. Maar of de kids 'm nu dan wel serieus gaan nemen ... ik betwijfel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ships, dan heb ik mijn moederkracht waarschijnlijk al opgebruikt in vroegere tijden. Als ik nu met 'die' blik naar mijn kroost kijk dan halen ze hun schouders op en zeggen: Wat nou?

    Ik moet vaker in de spiegel kijken geloof ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. :-) :-) Ha, ha.
    Ik kan er wel iets in herkennen van mijn man, die de allereerste levensjaren van onze zoon door hem op het laatst 'om zijn vinger' werd gedraaid.
    :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.