Sociaal wenselijke conversatie

15-08-2010 -
'Morgen moeten de kinderen weer naar school.'
'Oh afschuwelijk hè?! Ik heb er niet van geslapen.'
'Ik zie er ook zooo tegen op. Deze zes weken zijn echt voorbij gevlógen. Dat krijg je als je zo ontzettend geniet hè. Dan vlíegt de tijd.'

'Oh ik heb toch ook zoo genoten. We hebben de Eiffeltoren nagebouwd van oude kranten, en toen dat klaar was zijn we met z'n allen heerlijk in de tuin gaan werken.'
'Wíj hebben elke dag Monopoly gespeeld met het hele gezin. En toen we daar genoeg van hadden hebben we zelf Mens Erger Je Niet gemaakt. Van een oude krant, en de pionnen en dobbelstenen kleiden we natuurlijk zelf. Van klei die we eigenhandig gewonnen hadden in onze tuin natuurlijk. '

'Erg hè, dat het alweer voorbij is...'
'Tsja... laten we maar hopen dat er dit jaar weer heel veel studiedagen zijn! Dan kunnen we nog meer genieten.'
'Ik ga me in ieder geval opgeven als voorleesmoeder, luizenmoeder, koekjesbakmoeder, verkeersmoeder en als onbetaalde klassenassistent!'
'Niet als ik je voor ben!!!'

'Vet genieten.'

16 opmerkingen

  1. Ach wat sneu moeten ze bij jou morgen alweer naar school ;-) Wij mogen nog een weekje genieten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben net een stukje aan het bloggen voor morgen. Hier gaat namelijk de vlag uit. Je kunt van alles over me zeggen, maar sociaal wenselijk? Nope. En dat houd ik graag zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Joepie!! Je hebt je vrijheid bijna weer terug. Ik vind het heerlijk als ze weer naar school gaan, maar eerlijk gezegd heb ik echt ook altijd weer buikpijn en kijk ik met weemoed terug naar de vakantie. Je gelooft het bijna niet maar het is echt waar!!
    Maar zo ver is het bij ons nog niet, we hebben nog drie weken te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hebben nog een week. De pubers zelfs nog 2!
    En dat vind IK het ergste.. die kleine uk vermaakt zich wel. Maar die pubers... (zucht) het hangt.. en het hangt... en als het moe is van het hangen, dan hangt het voor de tv, of de computer. da's weer es wat anders.

    Behalve als ik ga 'poetsen'.. dan laten ze zien dat ze over een verbluffende snelheid beschikken en zijn ineens spoorloos verdwenen.. tja, stel je voor dat ze mee moeten helpen.... !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier zijn de rollen omgekeerd. Zoonlief mag nog 3 weken, maar moeders mag morgen weer aan de slag :( Zou hij dan ook de vlag uithangen??

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook hier mogen ze nog een weekje thuis hangen(tenminste bij hun vader hangen, want daar zijn ze)
    Nu met de middelbare school is het anders, kids gaan ook veel meer hun eigen gang. Maar normaal was ik altijd heel erg blij als die 6 weken weer voorbij waren en we weer naar een normaal ritme gingen.
    Dus veel plezier morgen met een kinderloze morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha ;-) ik kan de jongste wel naar school kijken, heb het ff helemaal gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk dat ze morgen weer naar school gaan, ik ben iemand van ritme en regelmaat.

    Na jaren van klasseouder en luizen en klussen en knutselen en jaartafel verzorgen en bibliotheek beheren doe ik dit jaar helemaal niets meer op school, zucht wat moet ik nu met mijn tijd ?
    Groet Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier zijn ze negen week thuis! Maar ik moet toegeven dat ik een moeder ben die liever vakantie heeft dan school. Het enige dat leuk is is dat het minder druk is overdag, maar al dat huiswerk, lessen, brieven invullen, overhoren, op tijd iedereen klaar krijgen, op tijd en stond naar hun buitenschoolse activiteiten, ...Geef mij maar de vrijheid van de vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. En hoe moet ik nou mijn smoelwerk rechthouden als ik zoiets sociaal wenselijks morgenochtend écht op het schoolplein hoor? En ik weet ook al precies wíe het gaan zeggen, dat is het allerergste eraan..

    Hihi. Nou, in ieder geval heb je mijn vette pestbui weer volledig weg weten te werken met dit blogje.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hahaha, ik kan me er niets bij voorstellen. Echt niet! Hier gaat het prima met de vakantie en gelukkig (echt) hebben we nog drie weken te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hier moeten de drie jongsten morgen ook weer. En ik zou er echt zò een week (of 2) vakantie bijkopen als dat kon. Helaas..morgen weer in de houding. En *zucht* ik zie er een beetje tegenop.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. 't Is maandag vandaag: heb plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem9:29 p.m.

    Ik ken het niet. Het fijne van de schooltijd vind ik de regelmaat, ook voor mezelf, maar daar houdt het ook wel mee op. Vind alle verdere verplichtingen maar niks. Maar ja, ik denk dat 2 of 5 kinderen thuis ook een aardig verschil is!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. O, ik ben anoniempje, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Kras...kras...wat is dat toch een gekras 's morgens? Oh, dat is mama die weer een dag doorstreept.
    Ja, beste kijkbuiskindertjes, ook ik zal opgelucht zijn als het spul weer netjes opgeborgen zit. Heden krijgen ze een overvloed tv/Pc/WII, zeker nu het aldoor regent, de vriendjes komen allemaal gezellig binnen hollen en schreeuwen (altijd bij óns thuis) en opruimen is als dweilen met de kraan open.
    Kras...nog 4 dagen te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.