Berichten van het Moederfront: Een dubbele agenda

24-10-2010

Een dubbele agenda

Ik houd er een dubbele agenda op na. Aan de ene kant is er mijn openbare agenda, een bloemig boekje van de Kruidvat. Daarin noteer ik afspraken.

Dankzij hevig snoeien, is deze agenda vrijwel leeg. De lezer wordt slechts zo nu en dan opgeschrikt door een eenzame afspraak. Afspraken als Buikdans, een workshop 'Wie ben ik?' en het geven van de cursus Samen Bevallen, hebben het veld moeten ruimen voor rust.

In een maatschappij waarin 'druk zijn' het equivalent is van 'interessant en gewild' leest mijn openbare agenda als de dorre Sahara, en ben ik een sociale paria.

Daarnaast is er mijn verborgen agenda. Mijn verborgen agenda kun je niet zien, maar dat wil niet zeggen dat hij er niet is. Mijn verborgen agenda puilt uit van de afspraken, plannen en doelen. Alle dagen zijn tot de nok toe gevuld, en er is geen lege bladzijde te bekennen. Mijn verborgen agenda zorgt er voor dat de was gedaan wordt, kinderen gevoed en opgevoed, bedden verschoond, hard gelopen, en geld verdiend.

Als drukke mensen een afspraak met mij willen maken, dan pak ik mijn openbare agenda en pen ze er moeiteloos in, want ik 'kan' vrijwel altijd. Mijn verborgen agenda laat zich moeiteloos aanpassen aan mijn openbare agenda.

En in de rust van mijn openbare agenda, vind ik de energie voor mijn verborgen agenda.

11 opmerkingen:

 1. Zo werkt het nu eenmaal als je ook je portie rust wil. Knap verwoord!

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk stukje en helemaal waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker herkenbaar en mooi verwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar, ik voel me ook niet geroepen om mijn vrije tijd in te plannen om maar "hip and happening" te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat heerlijk om een mede "antidruk"persoon te ontmoeten!
  ik word knettergeirriteerd van die mensen die vragen "hoe is t? en dan zelf al zeggen "druk zeker?".
  Nee dus. veel mensen hebben t niet druk maar maken zich druk. en inderdaad; het is not done om plek te hebben in je agenda.
  uit t hart gegrepen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk herkenbaar! Mijn "sociale agenda" hangt naast de deur voor alle verplichte nummertjes.
  Mijn "IK" agenda staat boordevol dromen, verlangens, ideeën....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toevallig staat mijn agenda voor komende week vrij vol, maar hou meer van een lege agenda die ik zelf kan invullen!
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja!

  En leuke nieuwe layout ook. Zeker ook een itempje in de verborgen agenda?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed bezig (met een lege agenda ;)en mooi verwoord! Deze ga ik zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!