Berichten van het Moederfront: Als je haar maar goed zit

14-11-2010

Als je haar maar goed zit

Nu mijn haar nog het meest leek op een uitgedroogde dot pruimtabak, vond ik dat een kappersbezoek onvermijdelijk was.

Ik besloot diep in de buidel te tasten en een afspraak bij een heuse kwaliteitskapper te boeken. Niks 'Hannie's Haarmode' maar 'Scheerder Intercoiffure'!

Maar voordat ik mijn moede hoofd te ruste kon leggen in de kapperswasbak, moest ik eerst nog even wat schoencadeautjes inslaan. En waar kun je dat beter doen dan bij de Wibra! De Action natuuurlijk, maar die was de verkeerde kant op. Met een grote plastic Wibratas vol cadeautjes verliet ik tevreden de Wibra, en wandelde naar mijn dure, chique kapper.

Maar toen ik daar zo naar toeliep overviel mij een gevoel van onbehagen. 'Zou ik niet uit de toon vallen met mijn knisperende Wibratas?' En ik besloot mijn Wibratas in mijn rieten fietsmandje te proppen, zodat het logo niet zichtbaar was. Wel jammer dat het riet van mijn fietsmandje parmantig alle kanten uitstak, waardoor het geheel een armetierige indruk wekte, en in niets leek op zo'n riante 'Laura Ashley Handbasket'.

Maar toen ik eenmaal in de spiegel van de kapper keek besefte ik: de Wibratas en het armetierige mandje zijn niet relevant, want ik val zelf uit de toon. Voor mij zat een afgeragde vrouw, met wallen onder de ogen, pruimtabakhaar, een rok met bleekvlekken, en een goedkoop t-shirt van de Wibra dat scheef zat.

Gelukkig deed de kwaliteitskapper haar naam eer aan, en temde mijn manen tot een elegante coupe. 'We bedwingen uw haar wel!' zei de kapper opgewekt. En ik verliet de salon als een nieuw mens!

Wel jammer voor Floris, dat hij nu zo uit de toon valt naast mij.

13 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk stukje! Ik ben altijd zeer ontevreden als ik mezelf in de spiegel van de kapper bekijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Foto!!! Van voor en na. En van Floris natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja waar blijft de foto????Misschien moet ik er ook maar eens langs.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heur haar zit weer netjes...


  ...mogen wij een fotootje?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik denk dat style by jury jullie eens samen onder handen moet nemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En? Lekker gekwebbeld over het weer en wat jullie met de kerst gaan doen met de kapper? (alleen om die reden al ga ik maar 2x per jaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk stukje. En ik zeg: FOTO (van jou en van Floris) dan maken wij wel uit of er inderdaad iemand buiten de toon valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hihi! helaas nogal errug herkenbaar... :-/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dit verdient de prijs van grappigste blogpost van de dag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hihi, juist ja, arme Floris :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Laat zien dat haar!
  En haha gloep, wat een pijnlijk herkenbaar lapje tekst ;-) Na mislukte blonderingen (waar zát ik met mijn verstand!!) loop ik rond met een toefje hooi, stug en droog & wegens natuurlijke krul goedgelijkend op een vogelnest. En ja, ook ik, mijn broeken hebben bleekvlekken, mijn t-shirts zijn tweedehands (of derde of vierde), schoenen ook en er seekt altijd wel een teen door mijn sokken.
  Zucht.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!