Modderen

02-11-2010 -
Het hele weekend knaagde het al aan mij: de wetenschap van nalatig moederschap. Want had ik Piet niet beloofd een potje Stratego met hem te spelen? En had ik het vervolgens niet jammerlijk laten afweten?

Troosteloos roerde ik door de magere spekreepjes, die altijd de onhebbelijke gewoonte hebben zwart te blakeren, en plotseling wist ik wat mij te doen stond: 'Piet zullen we een potje Stratego spelen?!'

En terwijl ik inténs zat te genieten, toen Piet zich zeer langdurig afvroeg of hij zijn Mineur op mijn Verkenner zou zetten, dwaalden mijn gedachten naar mijn jeugdtrauma, ook wel bekend als de Stratego Manoeuvre. Een zeer vernuftige manoeuvre die mijn ouders geheel ten onrechte op het conto van mijn jongere zusje schreven.

Van pure nijd parkeerde ik mijn Maarschalk op een bom van Piet, en moest vervolgens met lede ogen toezien hoe hij in snel tempo mijn Generaal en Spion om zeep hielp. Mijn manschappen hadden sowieso sterk te leiden onder de wrede hand van mijn zevenjarige zoon, die met zijn zevenjarig brein zijn leger op zeer ingenieuze, compleet onbegrijpelijke wijze had gepositioneerd.

Nu heb ik altijd gevonden dat een snelle dood te prefereren is boven een lange lijdensweg, en dus nam ik met mijn allerlaatste Verkenner een grote sprong en wierp mij op, wat ik meende dat een bom was.
'De Vlag' zei Piet beteuterd.
Aangenaam verrast besefte ik dat mijn kamikaze actie mij de overwinning had opgeleverd, en even vergat ik dat ik De Moeder was, en deed langdurig mijn schurkenlach: 'Hahaháááàà!' gevolgd door mijn overwinningspolka.

De hele dag knaagt het nu al aan mij. De wetenschap van nalatig moederschap. Want had ik niet het goede voorbeeld moeten geven, en had ik het vervolgens niet jammerlijk laten afweten?

Maar terwijl ik troosteloos de verbrande spekjes wegmikte, drong het plotseling tot mij door, met onverwachte warmte: 'Vrede zij met MIJ!'

14 opmerkingen

  1. Och wat een toestand zeg, heb je nog perongeluk gewonnen ook! Dan zit er niets anders op dan het lievelingskostje van je zoon te maken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo is het. Vrede met jou, haha. En toen zijn jullie naar de plaatselijke snackhut gereden om dat te vieren met patat en veel vette mayo?!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vind het alleen maar heel erg knap van je. Van dat hele stratego nooit ene snars begrepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is ook goed dat kinderen leren verliezen, ik had ooit een heel wijs jongetje in de klas die tegen mij zei: Juf er zijn ouders die hun kinderen nooit laten verliezen maar dat is niet leuk want als je altijd wint is het ook saai (hij was toen 7).
    Enne niet te veel schuldig voelen he!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. waarop mij maar 1 woord rest; amen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. :) Inderdaad vrede zij me u en heel knap dat je gewonnen hebt. Wij hebben Stratego in de kast en daar is alles mee gezegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Van harte met je glorieuze overwinning! Nou in het echte leven nog ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. joh dan doe je toch gewoon vanavond weer een potje??

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou ja, dat moet dan wel een gewapende vrede zijn.. na zo'n oorlogszuchtig spel..

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem2:39 p.m.

    Hihi, je bent weer lekker bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En bedankt he, nu voel ik me uber-schuldig: ik heb nog nooit stratego gespeeld...laat staan met mijn Daltons en dat willen ze wel....

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh wat een grappige log dit. Ik moet zeggen dat ik ook fanatiek spelletjes speel. Zeker tegen oudste. We willen gewoon allebei winnen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben af en toe express "nalatig". Lijkt me ook goed voor de moeder :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.