Action Experience

29-01-2011 -
Ik was expres vroeg naar de Action gegaan, maar toch was het al druk. Een parka-echtpaar stond pontificaal voor het toegangspoortje te overleggen over het nut van de strooien paashaas die in de aanbieding was. En toen ik me langs hen had gewrongen, blokkeerde een moeder-met-buggy en de dappere uitstraling van iemand 'die er ook mag zijn!' de rest van het gangpad.

Ik aarzelde even bij de Magic Clips die maar 79 cent per stuk kostten, en me erg handig leken, ook al wist ik niet waarvoor, en probeerde me met vereende krachten te herinneren waarvoor ik ook alweer kwam. 'Oh ja, de namaak Blond lepeltjes!' voor slechts 2,59!

Ik zette me weer in beweging, maar werd onmiddellijk afgeleid door originele Cornelis Jetse's reproducties, vol pittoreske afbeeldingen van vroeger tijden! Slechts 4,95! Voor Actionbegrippen behoorlijk aan de prijs, maar dan had je ook een heus doek in schoolstijl!

Ik rommelde tussen de doeken, waar onverlaten natuurlijk alle leuke afbeeldingen al tussenuit hadden gehaald. Het was één en al strandgezicht wat de klok sloeg. Maar net toen ik het wilde opgeven trof ik een nostalgisch dorpstafereel, en opgetogen duwde ik het in mijn mandje. Het paste niet! Had ik nu maar vijftig eurocent geïnvesteerd in een karretje. Terwijl ik mijn stomme zuinigheid stond te vervloeken herinnerde ik me plotseling dat ik tegenwoordig Consuminderaar ben en besloot: 'Als ik het bij de kassa nog steeds wil, dan mag ik het kopen.'

Tevreden over mijn sterke karakter winkelde ik verder, en weerstond talloze verleidingen, tot ik bij de gezochte lepeltjes kwam. Op weg naar de kassa griste ik toen nog een pak multy schuurponsjes mee, vlekkensponzen, cadeaupapier, bodylotion, deodorant, tandpasta, een muismat die je ook als notitiepapier kon gebruiken, allesreinigersdoekjes, afwasborstel, watervaste kinderpleisters een koptelefoon, decoratiefolie, twee rollen cadeaupapier, een A4 notitieboek vol olijke engeltjes, een strooien paashaas, koelkastmagneten, twee fietsbanden en een ordner.

'Dat is dan 18,73 mevrouw,' zei de kassière.
Ik moest wel even slikken, want die lepeltjes pakten wel duur uit zeg.

Toen ik thuis kwam, liet onmiddellijk de grote slagroomtaart op één van de lepeltje los, en tolde troosteloos over het aanrecht tot het tot stilstand kwam op een oude broodkorst.

Maar die Cornelis Jetse reproductie was ik vergeten.

19 opmerkingen

 1. Anoniem9:25 a.m.

  Hahaha, leuk verhaal. Herkenbaar ook. Ineens heb je dan je mand vol met op zich niet eens inzin dingen, maar je ging d'r niet voor naar de Action.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo herkenbaar, soms mijd ik gewoon de action of vraag mijn oudste dochter of ze het wil halen. Die stormt gelijk naar het product en weer naar de kassa , ik mis dat gen net zoals haar zus en de andere familieleden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De action zit hier praktisch om de hoek, dus ik ben er heel regelmatig te vinden. Toevallig heb ik die Magic Clips afgelopen week ook in mijn handen gehad. Ergens leken ze me handig, maar ik kon ook niet bedenken waarvoor. Ook maar teruggelegd, dus.
  Ik kom ook maar hoogst zelden met een ding naar buiten. Kaarsen, notitieboekjes en shampoo zitten bijna altijd in mijn mandje. En dan nog een paar dingen die ik dringend nodig heb :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zo'n vreselijke hekel aan die winkel, altijd zo vreselijk druk, dus ik kom er zelden. Alleen wanneer het echt nodig is. Nou ja echt. Dat denk ik dan op zo'n moment en race dan als een wervelwind door die winkel om zo snel mogelijk weer buiten te staan. Conclusie van mijn reactie: ik herken me dus totaal niet in je verhaal! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha ik lig in een deuk. Inderdaad duure lepeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind bijna 19 euro eigenlijk best meevallen voor zo veel stuff! Maar goed dat de Action hier redelijk ver weg zit...haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, herkenbaar ja. In mijn geval scheelt het al een hoop dat ik mezelf verboden heb in de folders te kijken waarin al die aanlokkelijke aanbiedingen staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha, herkenbaar!
  sterker nog, ben er net vanmidag nog geweest en inderdaad een mand vol 'onmisbare' spullen...
  heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben nog nooit in een action geweest, geen idee wat ik me erbij moet voorstellen.
  Klinkt als een soort xenos of nie?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je had je toeter, of hoe heet die kap, ook mee moeten nemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. en weet je wat helemaal zo erg is van die winkel?? dat die op de - ik heb vrij en er is helemaal niks te doen maandagochtend- gewoon om 9 uur al open is!!
  heel fout,..maar zo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zooo herkenbaar@ Ernstig foute winkel. Ik mag er alleen heen van mezelf in uiterste noodzaak...
  En dat lijkt wel een beetje te helpen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tja, de Action. Ik kom er eigenlijk niet heel vaak omdat hij net buiten het centrum ligt. Voor papier en knutselspullen wil ik er nog wel 'ns binnenlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tja de ACTION daar kom ik regelmatig leuke winkelmaar je gaat nooit met lege handen de winkel uit ik probeer het wel maar het is mij 1x gelukt om met niets de winkel uit te gaan
  Het heeft een grote antrekkingskracht op mensen omdat hij zo lekker goedkoop is voor leuke spulletjes :$
  GR Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hahaha, wat een geluk dat wij hier zo geen winkel hebben - ik zou mijn mandje nog gaan verruilen voor een kar ...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. :-) gelukkig hebben we hier in het dorp er geen, ik kom er ongeveer 2 x perjaar en kom dan idd met een mandje vool onmisbare rommeltjes naar buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hihihi, typisch een gevalletje van "goedkoop blijkt duurkoop te zijn?' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Grootste voordeel van onze Action is, dat ze er geen klantentoilet hebben. Dus, probeer ik mijn mandje vol te gooien, moet zoontje weer plassen. Winkel uit, naar de wc in het naastgelegen gemeentehuis, weer terug, mandje leeggeruimd door overijverige verkoopmedewerker! Nog een keer op nieuw beginnen? Maar wat zat er ook alweer in mijn mandje? Nou laat dan maar. Is me, serieus, al twee keer overkomen! Conclusie; de Action verkoopt vooral veel wat je niet nodig hebt!
  (Alhoewel die fotolijm wel erg goed en goedkoop is. En die vaatdoekjes. En die deo. En die Bob de Bouwer stickers zijn ook leuk...)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.