Huiswerkbegeleiding

10-01-2011 -
Hoewel Jan weinig tot geen huiswerk heeft, raadde zijn school ons huiswerkbegeleiding aan. 'Hij kan dan in ieder geval leren leren,' aldus de school.

De wegen van experts zijn ondoorgrondelijk, en dus ging ik als een braaf moedertje op zoek naar huiswerkbegeleiding, die ik uiteindelijk vond via Marktplaats. Eén keer per week krijgt Jan nu een uur hulp bij zijn niet bestaande huiswerk, en leert te leren.

En het verheugt mij te zeggen dat we ons geld er nu al uit hebben: bij een ingewikkelde wiskunde berekening bleek Jan namelijk wel de juiste methode te gebruiken, maar op het verkeerde knopje van zijn rekenmachine te drukken voor de uitkomst.

Duh.

10 opmerkingen

  1. Anoniem9:14 a.m.

    Aha, via Marktplaats ........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem9:46 a.m.

    Marktplaats? Kan dat ook al?!

    Komt de begeleider(ster) bij jullie thuis?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De begeleidster is werkzaam op een mbo-school bij ons in de stad, en komt inderdaad bij ons thuis.

    Het alternatief was een officieel huiswerkinstituut, maar dan moest Jan elke dag verplicht daar naar toe, en het was ontzettend duur.

    Ik ben ontzettend blij met deze huiswerkbegeleidster.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goh, handig toch, dat hij nu de juiste knopjes in kan drukken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. duh..... hij leert ook om te gaan met de rekenmachine :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weinig tot geen huiswerk! ik benijd hem namens mijn buurmeisje, en mijn mijn kinderen in de toekomst. Het buurmeisje zit in groep 8 en moest een topotoets leren over Noord-Amerika (en alle namen goed spellen!), een boekverslag maken en nog een paar vakken doen, allemaal tegelijk. Zo veel en zo moelijk huiswerk (Amerika heb ik zelfs op het Atheneum nooit hoeven leren) op zo'n jonge leeftijd, ik heb met de kinderen in deze tijd te doen. Wij hadden het vroeger veel makkelijker, veel meer ruimte om je te gedragen naar je leeftijd.
    Echt huiswerk begon bij mij pas in de brugklas, voor die tijd was het af en toe eens wat. Nu moet dat meiske (en mijn zoon volgend jaar in groep 7 ook al) met haar moeder schema's maken voor haar huiswerk en na een hele dag school nog gaan leren ook.
    Kenniseconomie, noemen ze dat. Wie zei ook alweer dat kinderen op het altaar van de economie geofferd worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh dus als ik het goed begrijp ligt het probleem van Jan z'n rekenen niet bij het feit dat hij moet leren om te leren maar bij het feit dat de rekenmachines van tegenwoordig niet handig in elkaar zitten.. Ik voorspel je: het gaat helemaal goedkomen met je koters! Nu nog natuurlijk wel sterkte gewenst hè? ;-) (En vrede.)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik denk dat een bijlesdocent/huiswerk begeleiding wel degelijk zin heeft. Onze kinderen hebben hier namelijk wel veel baat bij gehad, ze weten nu hoe ze moeten leren. Wat heel belangrijk is, zo onthouden ze het beter en zijn ze eerder klaar!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.