Ongewenste gasten

01-03-2011 -
Nu een verhuizing naar het Platteland definitief op mijn program des levens staat, nam ik plaats in mijn bruine fauteuil om mij hier in alle rust over te verheugen. Maar net toen ik nipte van mijn kopje koffie ging de deurbel.

En toen ik open deed stonden daar twee oude bekenden: Weifel en Twijfel.
'Ajóóòò!' jubelden ze à la Neef Herbert van de Familie Knots. 'Wij mogen zeker wel binnen komen?' en voordat ik iets kon zeggen schoven ze de gang al in. Gelaten haalde ik mijn schouders op, want ik wist: die lui kun je maar beter gewoon binnen laten, anders krijg je ze nooit weg.

Maar in hun kielzog glipte een donkere schaduw binnen, Angst. Verrast bekeek ik deze nieuwkomer, die was gehuld in een grote zwarte cape en donkere hoed. Hij deed mij sterk deed denken aan de schimmige figuur van Sandeman, uit de reclame waarvoor ik als kind sidderde: 'Het geheim dat je deelt met Sandeman.'
'Koffie dan maar?' zuchtte ik.
Terwijl Weifel en Twijfel knus van hun bokkepoot hapten, voerde Angst het hoogste woord.

Wat als je kinderen geen vriendjes krijgen op hun nieuwe school?
Wat als Teuntje door de verhuizing de mist in gaat op haar nieuwe middelbare school?
En wat als je kinderen vereenzamen daar op het platteland, vervolgens helemaal 'los' slaan, aan de drugs raken, verkommeren, en uiteindelijk in de goot belanden? En dat allemaal omdat jij zo nodig buitenaf wilde wonen!

Met zwaar gemoed hoorde ik hem aan, en wachtte tot hij eindelijk klaar was. Toen verklaarde ik ferm: 'Jongens het was gezellig, maar nu moet ik weer verder!' En voor ze nog een bokkepootje konden pakken, schoof ik ze naar buiten.

En als we verhuizen, dan stuur ik dat zootje ongeregeld beslist geen adreswijziging.

12 opmerkingen

 1. haha, goed gedaan. Maar weet je wat het is ze willen je gewoon niet kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bezoek van dat stel, daar moet je gewoon even doorheen, nu heb je het gehad en kunnen voorpret & plezier langs komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem1:44 p.m.

  Ik ben het met Fienke eens. Het gaat allemaal goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hihihihi heeel goed van je!
  die ongewenste gasten ken ik btw wel hoor komen geregeld ook hier langs.. of zou er een hele kudde van zijn verspreid door heen nederland?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het blijft een grote verandering, maar het komt vast goed xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. waren ze bij jou, ik had ze al gemist.
  Maar het komt vast allemaal goed, een collega van mij heeft hetzelfde gedaan en haar kinderen gedijen prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mij komen ze meestal tegen een uur of vier in de ochtend...

  Goed gedaan hoor, een bokkenpoot erin, even laten kletsen en dan resoluut eruit zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moet wel een hele grote familie zijn....want hier in België passeren ze ook regelmatig :)
  Ze hebben hun zeg kunnen doen nu,
  laat nu de positivo's maar komen...
  Het komt vast en zeker goed...
  heel veel liefs en een fijne avond
  nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha, dat heb je goed aangepakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pffff, en befankt he! Ze stonden linea recta bij mij voor de deur!

  Of ik wel die estafette wilde gaan lopen en of dat wel goed zou gaan met gezin en scheen en zo.

  Ik heb ze weggeschopt naar mijn buren...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem12:07 p.m.

  kijk, dat is nog eens een goed besluit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hé, heb ik wat gemist? Sinds wanneer denken jullie over het platteland en hoe komt het dat ik daar niets van wist? Ik dacht dat ik regelmatig je dagboek doorlas :-(
  Jeu, dus je ziet het wel zitten? Lijkt mij niks he, ik zit liever in de stad en anders op z'n minst een groot dorp.
  Wat mankeert er aan Doetinchem?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.