Alleen is niet alleen

25-04-2011 -
Ik ben graag alleen.

Want alleen in de stilte van de eenzaamheid kom ik mezelf nog eens tegen. En ik blijk nogal schichtig te zijn, want bij de minste kik van de kinderen verdwijn ik weer. Dan maak ik plaats voor de moeder die ik ook ben. Of de echtgenote, of buurvrouw. Maar als ik mezelf te lang niet ontmoet, dan raakt de moeder die ik ben van de kook, en de echtgenote zoekt ruzie.

Ik ben dol op de stilte.
Want ik kom mezelf graag tegen.
Dan zeg ik tegen mezelf: 'Dat moeten we vaker doen!' maar meestal ben ik dan alweer verdwenen.

Maar dat geeft niet.
Want waar ik ook ga, daar ben ik.

12 opmerkingen

  1. En zo blijf je jezelf steeds tegenkomen. Geen ontkomen aan.
    En da's misschien maar goed ook, want ik begrijp helemaal dat je jezelf in allerlei hoedanigheden zomaar voorbij kunt lopen en juist dan even pas op de plaats zou moeten maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem5:55 p.m.

    Ik ben ook dol op de stilte en begrijp wat je bedoelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik begrijp precies wat je bedoelt. Alleen zijn is zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Misschien zou elke moeder/buurvrouw/echtgenoot elk jaar een gratis tweedaagse vakantie voor één persoon op een onbewoond eiland moeten krijgen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Alleen, zonder radio of TV, met of zonder krantje, met koffie of thee, met alleen gezelschap van 1 of 2 poezendames .... heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kan mezelf hier ook erg in vinden. 'k Vind het helemáál niet erg, een tijdje alleen. Kom inderdaad alleen mezelf dan tegen en dat vind ik prettig gezelschap.... Ik had net nog even je berichtjes gelabeld met Jan doorgenomen en ik vind het een feest van herkenning. Prachtige kids zijn het vind ik. Gelukkig dat ze zijn wie ze zijn, gewoon zichzelf of gewoon... Jan!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem10:55 p.m.

    Mijn man gaat dit jaar met de kinderen op vakantie en ik blijf thuis. Ze krijgen deze vakantie aangeboden. O, ik mag mee...maar ik wil niet!
    Ik wil ook niet ergens alleen naar toe, ergens in een hotel of in een caravan, nee, ik wil alleen zijn in mijn eigen huis, met stapels boeken! Dat is de laatste 25 jaar niet meer gebeurd!!!!!!
    Dit wordt voor mij de beste vakantie sinds lange lange tijd.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, hoor, ik vind het ook heerlijk om alleen te zijn. En nu de kinderen naar de middelbare school gaan, gebeurt dat ook wel veel. Heerlijk! Ja, soms zit ik mezelf wel even in de weg, maar meestal leggen we het snel bij ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind het ook zo heerlijk dat mijn kinderen nu naar de peuterspeelzaal gaan. Elke week zomaar twee ochtenden alleen!
    Denk dat ik ze wel ga missen als ze straks elke dag naar school gaan...

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.