Berichten van het Moederfront: En, hoe was het op school?

28-04-2011

En, hoe was het op school?

Toen Jan uit school kwam was ik voorbereid.

Nu zou ik eens even de tip van de juf in praktijk gaan brengen! Dit keer zou ik niet vragen: 'En, hoe was het op school?' waarop zijn antwoord altijd luidt: 'Saai'. Nee, dít keer zou ik hem de pas afsnijden door een vraag te stellen die hem zou dwingen tot een ander antwoord!

Met wild bonkend hart, vol van vreugdevolle anticipatie, over de parels van informatie die mij nu ten deel zouden vallen, vroeg ik volgens het nieuwe protocol: 'En, wat heb je vandaag gedáán?'
Maar laat nu Jans antwoord zijn: 'Saaie dingen'!

Ik geef het op.

10 opmerkingen:

 1. Tja, verwacht niet van jongens dat ze iets anders dan 'saai' antwoorden op 'hoe was 't op school' of 'wat heb je vandaag gedaan' ha, ha. Ik heb nooit wat anders gehoord al de afgelopen jaren ... Pas tijdens vervolgopleiding wordt 't leuker en minder saai, je hebt dus nog wat jaartjes te gaan ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, die Jan toch - helemaal onverstoorbaar ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaaha! Die Jan, wat een geweldige jongen is dat toch!
  (tuurlijk, jij denkt er af en toe vast anders over als je verwilderd met plukken van je eigen haar in je vuisten staat na zulks een gesprekje, maar ik vind het heel erg vermakelijk.)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem6:29 p.m.

  Ach, ik kon ook alleen maar dromen van informatie over de school uit de mond van mijn kinderen...

  Ik kan je vertellen: er is geen enkele aanpak die wérkt. Dus je kan je alvast veel moeite besparen ;-)

  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohw, hoe herkenbaar. Weet je welke vragen ook niet werken?
  - Wat is het interessantste wat je vandaag geleerd hebt? (ik heb niets geleerd / wat Ruben op zijn brood had / dat school al-tijd saai is)
  - Kun je één negatief ding en twee positieve dingen vertellen over school? (we hadden zeven saaie lesuren en we hadden twee keer pauze)
  - Waar hebben jullie het over bij aardrijkskunde? (o, nergens over.)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, ik dacht bij jou een goede tip te lezen, maar het liep dus behoorlijk mistroostig af. Hahaha, ik geef het met jou op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij zegt dus nog niet: "Dat weet ik niet want ik ben niet op 't dak geweest." Na zo'n antwoord ben je 't kwijt en 'k spreek uit ervaring.
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. schitterend he die jongens. Wij hebben ze ook en het is hier ook saai,echt.Vreemd dat scholen soms toch goed bekend staan. Waar schijnlijk door het vrouwvolk.Onze grote jongens zeggen tegen de jongste:School? nooit aan beginnen. Niets aan en ?? saai. ook ik zeg niets meer.Alleen dat het wel moet,want ja als je 2o bent en je kunt niet lezen en rekenen is ok wat.Antw.:zien we dan wel. Blup,blup....
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem10:55 p.m.

  Maar gunst, het ís toch soms ook echt saai die school. Al dat basisgedoe waar ze kennis mee moeten maken en waarvan 10% hun echt interesseerd, ik begrijp dat best wel. Inderdaad, zodra de ware opleiding begint wordt het pas echt leuker, hoewel.....(-:
  Straks lekker een weekje vakantie, ik gun het die koters en dan hoop ik dat het ook een echte vakantie voor de kinderen zal zijn in Nederland, en geen overvolle agenda's met uitstapjes en naschoolseopvang en zo. Lekker uitslapen, beetje hangen, beetje computeren, spulletjes verkopen om de Vrijmarkt, héérlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hahahaha en vooral ook purperpol's '7saaie uren & 2xpauze'!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!