Berichten van het Moederfront: Nachtkledij

10-04-2011

Nachtkledij

In de koude wintermaanden hul ik mij graag in lange, flanellen nachthemden. Helaas komen die alleen in oma-model, dus charmant zou ik ze niet willen noemen. Het is wel eens voorgekomen dat ik een dekbedhoes meende te pakken, en het mijn nachtjapon bleek te zijn.

Maar ze zijn heerlijk warm, en werken bovendien verkoelend op verhitte echtgenoten. Bijzonder geschikt dus, voor een fijn nachtje ongestoord slapen. En als ik iets hoog in het vaandel heb, na vijf kinderen, is het wel een ongestoorde nachtrust.

Maar op een dag struikelde ik bij de Zeeman over een nachthemdje, dat ik alleen maar als 'koket' kan omschrijven. Zwart, met fragiele spaghettibandjes, en teer kant rondom de borstpartij. Normaliter negeer ik dit soort kledij, maar plotseling stond ik het af te rekenen bij de kassa.

Thuisgekomen gooide ik mijn frivole kledingstuk achter in de kast, waar het bleef liggen, tot ik het gisteren tegenkwam, op zoek naar mijn Birkenstocks. Een beetje onwennig trok ik het aan, en staarde verbluft naar de vrouw in de spiegel. In plaats van een wandelende dekbedhoes, stond daar een slanke, ja zelfs bijna sexy, vrouw. Toegegeven, mijn meisjes deden de ruim bemeten cups geen recht, maar desondanks concludeerde ik: 'Niet slecht, na vijf kinderen!'

Opgewonden rekende ik uit hoeveel geld ik wel niet kon uitsparen om de kwaliteit van mijn huwelijk te waarborgen: draadjesvlees kost al gauw 6 euro per keer, maar met dit nachtponnetje ad 6 euro was ik veel goedkoper uit.

Hechtte ik nou maar niet zo aan mijn nachtrust.

Zou je dit blog wel in boekvorm op je nachtkastje willen hebben? Help dan mee, en word voor maar 5 euro aandeelhouder van dit blog!

17 opmerkingen:

 1. Wat eerder naar bed, misschien?
  Wel samen dan he

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals je 't opschrijft ... ha ha ... hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem7:41 p.m.

  Naakt is nog voordeliger. :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jongste heeft ook een flanellen pyjama. Ze noemt het haar 'caramellen pyjama'. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pas maar op, voor je het weet heb je kind nummer 6!

  Maar ik beken: ik heb ook van die oma hemden. Niet dat het manlief tegenhoudt, maar in iets sexiers krijg ik het gewoon koud. En koud zijn s nachts is nog rotter dan kleine kinderen die allemaal tegelijk brullen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En dan geen foto van het frivole ponnetje hè. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem9:26 p.m.

  Hahahaha, gek mens! En dat bedoel ik positief!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahahaha, een nekelisjee versus draadjesvlees, je moet er maar opkomen hihi. Vermoeiend hoor dat soort keuzes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zeg me dat je niet je birkenstocks onder dit gevalletje hebt gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, geweldig! Je kan het ook om en om doen, ene keer draadjesvlees, andere keer..zorgt voor de nodige afwisseling, dus beter huwelijk en jij je nodige nachtust (af en toe) Win-win, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik moet nog vaak denken aan het verhaal van een dame die ik ken die helaas tijdens een vakantie in het buitenland in het ziekenhuis terecht kwam. Omdat ze daarop uiteraard niet voorbereid was en slechts haar alleroudste t-shirts met gaten enzo erin bij zich had als "night-wear" stuurde ze haar echtgenoot erop uit om iets netters te kopen waarop deze na een aantal uren terugkeerde met een set babydolls! Er is nog lang over gesproken, daar in dat buitenlandse ziekenhuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha! Ik slaap in gare langmouwige shirts, ook niet al te charmant maar heb nog kind waarvoor ik steeds uit bed moet, en anders heb ik het koud. Misschien kan ik ook eens draadjesvlees maken, hahaaa.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Stel me eens gerust,
  Jij houdt toch nog wel heel erg van je vent?
  "alles wat gepost wordt kan onder cynisme geschaard worden??"

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow Nicole,
  Dit stukje zit perfect in elkaar.
  Het is wel een beetje 'koket' stukje.
  Nu maar hopen dat jouw echtgenoot dit gelezen heeft.
  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mijn man noemt mij 'inmate' als ik in mijn favoriete nachthemd het bed betreed...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!