Mahaaam, ik verveel me! Zeven anti verveel tips.

08-07-2011 -
De tijdschriften en websites staan er momenteel vol mee: pedagogisch correcte tips, om verveelde kinderen te inspireren en hanteren. Geschreven door Experts, vanachter hun rustige bureau, waar hun secretaresse ze net een kop koffie heeft gebracht.

Al die belegen adviezen gaan een moeder vervelen, want hoe lang kun je opgewekt, en gezéllig je kind blijven inspireren?! Daarom heb ik zelf een lijst met ultieme anti verveeltips gemaakt, die nauwelijks inspanning vereisen!

Zeven Ultieme Anti-Verveel Tips

1. Ga naar de Intertoys en investeer heftig in een Nintendo 3DS, een WII, een XBox en Playstation. Vergeet de spelletjes niet. Je hebt de rest van de dag geen kind meer aan je kind. Geef wat extra vitamine D, om het tekort aan zonlicht te compenseren.

2. Zorg dat het probleem bij je kind blijft, en zeg: 'Ach wat vervelend voor je. Mama snapt het helemaal. Hoe is dat nou voor je, om je zo te vervelen?'

3. Maai het gras voor de voeten van je kind weg, en roep handenwringend: 'Ik verveel me zo! Wat moet ik toch doen?!'

4. Bied gruwelijke alternatieven: 'Ga je kamer maar opruimen, en als je klaar bent kun je mooi even alle Zevenblad uit de tuin wieden.'

5. Geef je kind een lijst met karweitjes die altijd nog moesten gebeuren, zoals het schoonmaken van de  groene container, waar de maden net een barbecue hebben. Geef er geen heitje voor.

6. Laat je kind het gazon een 'nieuw kapsel' geven. Met een kinderschaartje.

7. Verhaal uitgebreid over hoe jíj je als kind al kon vermaken met het grot vuil. Neem er geen genoegen mee als je kinderen hun handen voor hun oren klemmen om je stem niet te horen!

Vergeet niet achterover te leunen, en te genieten van de rust. Je bent het waard!

15 opmerkingen

 1. weet je welke ook zo goed helpt...vroeger hadden wij dat allemaal niet en dan noem je alle leuke dingen op, wij moesten ons zelf vermaken met oud speelgoed en geen tv en dan een heel verdrietig gezicht op zetten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem12:54 p.m.

  Hahahahahaha, voorál nr. 2 vind ik geweldig. Dit ga ik toepassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, die derde tip vind ik een gevaarlijke! Voordat je het weet hebben ze allemaal "leuke" dingen voor je verzonnen (in hun voordeel natuurlijk).
  Wat bij ons goed helpt is: "Ok, dan gaan we gezellig wandelen!" Wedden dat ze zo iets anders verzonnen hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ga helemaal voor 6 en voor jolanda's tip! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, daar heb ik nou wat aan! Punt 1 en punt 4 kende ik trouwens al, waarbij de een een stuk beter werkt dan de ander... Ik denk dat ik dochter zo even met kinderschaartje op het gazon van de buurman loslaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de allerbeste (en die pas ik momenteel ook toe ;)) > breng je kind te logeer naar een opa en/of oma en geniet van je welverdiende rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nino's oude juf zei dan: oh, kijk eens... Dan mag je hier gaan zitten, dit stoeltje is om je op te vervelen.
  Als kinderen er al op gingen zitten duurde het maar heel even of ze gingen weer lekker spelen. Want in je uppie op het verveelstoeltje is wel ongeveer het allersaaiste wat er is. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. *rolt van de bank van het lachen*

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En als jouw 7 tips niet helpen kun je ook altijd nog een hond nemen en je kids ermee laten wandelen.. Mijn honden hadden in de zomervakantie altijd grote behoefte aan he.le lan.ge wan.de.lin.gen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahaha die onthoud ik voor een andere keer.
  Zoonlief kocht die DS namelijk al voor zichzelf gisteren, van zijn spaar en verjaardagsgeld, met 2 spellen erbij ( van mij).
  Sindsdien heb ik er geen kind meer aan, hoewel zijn ogen wat rechthoekig worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och, vervelen is zo verkeerd nog niet hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik lees het al... hier spreekt een moeder met heel veel ervaring! Arme kids.... Alhoewel, ik moet zeggen dat ik meestal tegen de kids zeg in zo´n geval dat als ik tijd heb ik dan ook medelijden met ze zal hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha 6 doet me denken aan een aflevering van desperate housewives daar laat een moeder haar kinderen schatgraven in de voortuin omdat ze die toch om gespit moet hebben.
  Ik denk als ik die van mij een schaartje zou geven dat ie mama nog graag zou helpen en 30 minuten zoet zou zijn (hij is 5 dus hij helpt mama nog wel graag)
  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. dit is geen desperate housewives.
  dit is moederfront...

  gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem8:48 p.m.

  Dit laaat ik niet mijn moeder zien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.