Berichten van het Moederfront: Moeder getroffen door onverwachte handgranaat

15-08-2011

Moeder getroffen door onverwachte handgranaat

De handgranaat kwam uit onverwachte hoek.

Ik had mij, voor deze eerste schooldag na de vakantie, tot mijn tanden toe voorbereid: ik had zowel matching schoenen áls sokken klaar gelegd voor de kinderen, hun kleren oogden fris en ze waren geheel ontluisd.

Maar toen wierp Piet een blik op zijn rode Bibaboerderij trommeltje, en kwam tot de conclusie dat het eigenlijk roze was. De haastig aangeboden gele K3 broodtrommel deed mijn zaak geen goed, en Piet trok zich mokkend terug in de gang. Helaas had hij zijn ontbijt nog niet gegeten, dus ik 'moest' er iets mee. Anders had ik hem gewoon laten pruilen tot het moment van vertrek.

'Dan plakken we er toch gewoon even wat over heen?' opperde ik op de zelfverzekerde tonen van de eigenaresse van een succesvolle stickerfabriek. Schoorvoetend kwam Piet terug uit de gang.
Soms moet je je strijdpunten kiezen, en in dit geval leek mij een softe aanpak het beste. Je wilt een kind zo'n eerste schooldag toch niet meteen vlekkerig en behuild afleveren. Dat kan later altijd nog.

Op de computer vond ik een plaatje van die stomme Pikachu dat ik haastig uitprintte. Vervolgens lijmde ik Pikachu met grimmig genoegen, over Josje, Karin en Kristel. Helaas bleven ze irritant olijk door Pikachu heen schemeren, en Piet keek dan ook bedenkelijk.
'Mooooooi!' juichte ik huichelachtig, want het zag er niet uit.
Piet keek mij wantrouwig aan, maar zweeg gelukkig.

Op school was er nog even een moeilijk moment, toen zijn trommeltje krachtig bleek vastgelijmd aan de binnenkant van zijn rugzakje, maar met vereende krachten rukten we het los.
'En dan gaat mama straks naar de Action, en haalt een nieuwe trommel!' zei ik maar gauw, want ik zag Piets gezicht alweer betrekken. 'En zorg dat andere kinderen niet hun spullen op jouw trommeltje zetten,' siste ik er nog snel achteraan.

En toen ben ik snel naar huis gevlucht. Gelukkig kwam ik onderweg geen landmijnen tegen.

16 opmerkingen:

 1. En, heb je de Action zonder kleerscheuren overleefd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Manon, wel zonder kleerscheuren, maar helaas niet zonder gat in mijn hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die arme Piet ;-) en dat op zijn eerste schooldag na de vakantie ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-D oh jasses t is meteen weer of je nooit vakantie gehad hebt ;-)
  hebben ze bij action dan uberhaupt goedsluitende trommeltjes enzo? Ik ben altijd bang dat het zijn prijs waar maakt ( prijs van bijna niks voor een bakkie van niks zeg maar) dus ik kijk daar geeneens voor zulke goederen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En je bedoelde het zo goed....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kinderen hebben om 'n mindere reden therapie nodig... Dit lijkt me traumatisch voor Piet en zijn toekomst... Bedankt mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och hemeltje, z'n eerste de beste schooldag en dan meteen dit trauma. En dan niet eens van de briefjes waarin je kunt invullen voor welke activiteiten je je het komend schooljaar wilt vastleggen als hulpmoeder... Het is ook altijd wát!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En was dit al op zijn nieuwe school????

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mevrouw Williams,

  voorlopig wonen we nog wel even hier, en gaan de kinderen nog naar hun 'oude' school.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil je toch even een schouderklopje geven hoor! Ik had het niet eens bedacht op de vroege ochtend! Jammer dat je inspanningen niet op wat meer waardering konden rekenen, wat zijn kinderen toch ondankbare wezens ;-) Enne..... wat staat er op het nieuwe trommeltje?? Kabouter Plop?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dank je Jolanda. Op de nieuwe trommeltjes prijken Goofy en Mickey Mouse, en Cars. Dus nu slaan ze elkaar de koppen in over de vraag wie de trommel met Goofy en Micky Mouse mag...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En dan zeggen ze nog dat het leven van een thuisblijfmoeder saai is! Man, man wat een belevenissen op de vroege ochtend......

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahaha grappig om te lezen, maar niet om mee te maken als moeder of als kind.
  Ik hoop dat zijn dag verder wel leuk is verlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldig om te lezen!
  Maar als je er zelf mee zit zo op de 1e dag...
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!