Brugklaskamp

08-09-2011 -
Het leest als een horror-roman: Teuntjes brugklaskamp boekje, met daarin de agenda van alle Pret die ze gaan beleven.

Die wordt ingezet op maandag, met een spórtmiddag! En daarmee is de toon voor de rest van de week gezet: bonte avonden, sport, spanning, spel, tenten opzetten en gezellig kletsen met iedereen.

Het brengt bij mij boze herinneringen boven aan de zomer van 1980 waarin ik, in een moment van verstandsverbijstering, mijn ouders verzocht mij in te schrijven voor een kamp.

Toen mijn vertrekdatum en het onheil naderden zag ik mijn fout in, maar toen was het te laat: 'Nu ga je ook!' vonden mijn ouders. Traag en eindeloos kropen de dagen aaneen, en al snel was ik slechts een schim van mezelf. Ik ging gebukt onder hevige heimwee die de hele dag tijdens het pretprogramma aanhield.

Pas als het programma en alle pret ophielden, en we naar bed mochten, leefde ik op. Eíndelijk werd ik met rust gelaten.

Ik was dan ook verrukt toen ik op dag twee kwalijk ten val kwam, en greep dit aan om naar huis te gaan. 'Maar dan mis je alle Pret!' probeerden de leidsters me om te praten.
'Precies,' antwoordde ik op donkere toon.

Ik heb Teuntjes boekje daarom maar snel op haar slaapkamer gelegd. Dat is veel te angstaanjagend leesvoer voor mij. Gelukkig leest Teuntje het boekje als een vlotte avonturenroman.

En ik ben zo blij dat ze niet op mij lijkt!

6 opmerkingen

 1. Oh hoe herkenbaar... ´t was voor mij ook niet weggelegd zo´n kamp.... Maar hopelijk voor Teuntje gaat ze het super vinden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was ook niets voor mij .... zo'n kamp. Mijn jongens daarentegen vonden/vinden dat heerlijk ... Zo zie je maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem9:57 p.m.

  Net afgelopen week met mijn dochters gehad over pret hebben, dat er groepsdruk bestaat om net als iedereen hetzelfde leuk te vinden. En dat ik als horrovisioen heb om later in een bejaarden/ verzorgingshuis te zitten en dan steeds maar weer moet zeggen"nee ik ga vanmiddag niet mee naar de bingomiddag" enz. Vandaag op TV, belgische man bijt hond, over een cliniclowns die bij bejaarden langs gaan ( want jong en oud houd van clowns volgens hen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem10:22 a.m.

  Schoolkampen zijn echt afschuwelijk volgens mijn kinderen. Veel te veel activiteiten, vroeg op, laat naar bed en weinig vrije momenten.
  Wat ze wel leuk vinden zijn gala avonden en samen als klas uiteten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, bij mij is het andersom. Ik duik helemaal onder in zo'n kamp, maar 2 van mijn kinderen houden er ook helemaal niet van, ook niet van schminken en op het toneel staan en dat soort dingen.... De kunst is om iedereen in zijn waarde te laten met zijn voor- of afkeuren. Het moet wel LEUK zijn in je vrije tijd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha niets voor mij ook die kampen, de oudste heeft dat ook maar de tweede is er dol op. Die fleurt helemaal op als ze zoiets hoort ;-).
  Van de jongste weet ik het nog niet maar ik vermoed ...het niet aangezien hij altijd heimwee heeft met logeren.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.