Berichten van het Moederfront: Jongensvriendschappen

02-09-2011

Jongensvriendschappen

'Draag je make-up?' vraagt Jans vriendje eerst streng, als Jan belt of hij kan langskomen. Want met make-up komt Jan er bij hem niet in.

Terwijl ik mij moeizaam buig over het vraagstuk of Jans make-up nou wel of niet kan in het openbaar, zegt zijn vriendje gewoon waar het wat hém betreft op staat. En dan pakt Jan braaf zijn make-up remover en watten, en haalt het weg.

En andersom werkt het net zo goed, want vorige week zette Jan hem zonder pardon de deur uit omdat hij een meisje 'kankerkut' noemde. En dat vond Jan niet kunnen.

De openheid van deze jongensvriendschap vind ik uitermate verfrissend en inspirerend! Ik voel gewoon een heel open moment aankomen, waarin ik Floris eens precies vertel hoe ik over een aantal zaken denk!

5 opmerkingen:

 1. Goed voorbeeld doet goed volgen....maak van je hart geen moordkuil!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar mannen/jongens halen daarna ook gewoon hun schouder op en gaan door terwijl wij blijven nadenken/piekeren over wat we gezegd hebben..volgens mij is dat ons grootste verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. toen ik na het vwo ( waar ik in de wis/na/sk klas zat )met alleen jongens en nog 1 meisje( tevens mijn beste vriendin) in de opleiding voor verpleegkundige kwam waar het ongeveer omgekeerd verdeeld was, moest ik ehm ook er wennen aan hun manier van eh...doen zeg maar.
  ( helaas: inmidddels heb ik wel een hoop bijgeleerd en ben ik ook een echte pikvin geworden)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mannen zijn leuk! Lekker direct! Ik kan daar goed mee omgaan en het lijkt me voor een jongeman een prima referentie op deze manier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem1:07 p.m.

  Zou super zijn als dit bij ons 'meisjes' ook kon.
  Maar helaas.
  Wij moeten voorzichtiger zijn.
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!