8 Tips om te voorkomen dat je er als een Moeder uitziet

14-10-2011 -
Profeten worden verguisd in eigen land, en moeders in eigen gezin. Nu Maartje zestien jaar is, geeft ze graag haar visie op mijn kledingdracht. Daarbij gaat ze vergelijkingen met mijn twee jongere zussen niet uit de weg.

Mijn jongste zus classificeert ze als 'zakelijk', mijn middelste zus als 'trendy', 'leuk', 'spiritueel' maar bovenal als: 'Ziet er niet uit als een moeder'. Ik, daarentegen schijn alle kenmerken van een Moeder te hebben, en het eindoordeel is een 'slordig'.

Nieuwsgierig vroeg ik wat mijn moederschap verraadde. Dat kon Maartje echter niet zeggen. Wel herhaalde ze haar eerdere statement van 'slordig'. Ik heb daarom gemeend zelf een lijst te moeten samenstellen met Tips Om Te Voorkomen Dat Je Er Als Een Moeder Uitziet. Ik verwacht dat deze lijst een grote hit wordt op het internet.

8 Tips om te voorkomen dat je er als een Moeder uitziet

* Neem een echt 'kapsel', dat wil zeggen een kapsel met een gecompliceerde coupe. Dus niks van dat gedoe met kort haar onder het motto: 'Lekker makkelijk', maar evenmin lang haar met een knip er in. 'Bewerkelijk' is hier de sleutel tot succes.

* Ga naar je fiets en demonteer alle kinderstoeltjes, buggyhouders, aansluitingen voor fietskarren én verwijder alle bloemen! Niets zegt zo: 'Ik ben een moeder, maar ik ben nog steeds een heerlijk gék mens!' als bloemen op je fiets.

* Kijk kritisch naar je jas: heeft die een capuchon? Is die van dat handige Goretex dat regen en wind tegenhoudt? Kortom is het een fantastische praktische jas, die geschikt is voor alle weersgesteldheden? Naar de kringloop er mee! Investeer in een kek colbertje, dat een groot deel van je decolleté bloot laat, en je noopt te fietsen met slechts één hand omdat je de andere nodig hebt om je decolleté te beschermen tegen de kou.

* Draag hakken! Neem afscheid van Birkenstocks, Uggs, Ecco's en schoeisel waarop je fijn loopt.

* Hoed je voor de Mama Spijkerbroek! Dit model sluit hoog in de taille, en heeft taps toelopende pijpen. Hij maakt je achterwerk minstens drie keer zo groot.

* Draag de laatste mode en trends. Vermijd alle kleding die 'lekker zit'. Comfort is niet langer een overweging bij de aanschaf van kleding.

* Draag grote oorbellen die uitnodigen tot trapeze zwaaien. Van die oorbellen waar baby's graag aantrekken.

* Train jezelf om ongevoelig te worden voor de kreet 'Mama'. Dus als je op straat loopt, en een wildvreemd kind schreeuwt mama, roep dan niet langer: 'Mama komt er aan hoor schatje!!!'

Na het lezen van deze lijst snap ik plotseling waarom Maartje vindt dat ik er als een moeder uit zie.

Ik ben bang dat voor mij elke redding te laat komt.

21 opmerkingen

 1. hahaha.....zo herkenbaar...ik denk dat het voor mij ook te laat is helaas :-)
  Een enkele keer (verjaardagen enzo) kleed ik me ook zo modieus mogelijk (voor zover mijn kledingkast dat toelaat) en mijn dochters steken hun waardering dan ook niet onder stoelen of banken....mam wat zie je er mooi uit.....maar zodra we weer thuis zijn gaat mijn vertrouwde kloffie weer aan.....als ik zo netjes gekleed ben voelt het altijd net of ik op visite ben bij mezelf....hihihi.

  Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. damn, ik heb teveel mama-gehalte vrees ik als ik je lijstje zo bezie ... makkelijk haar, makkelijke schoenen, fiets met kinderaanhangding en een vrolijk versierd mandje, ...
  en dat na maar 1,5 jaar mama zijn ... komt nooit meer goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig deze lijst. Is nog wat werk aan de winkel. Maar of ik daar echt zo'n zin in heb. Hakken zijn zo vermoeiend, mama-reactie is niet af te leren. Poeh.. toch even die makkelijk spijkerbroek aan met mijn platte laarzen en mijn haar ach ja...
  groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem10:50 a.m.

  Ook voor mij komt redding te laat. Ik wil ook niet worden gered.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem11:14 a.m.

  Die hakken en colbertje (wel met hempje eronder en geen colletje natuurlijk) lijken me wel wat ... zeker als ik het weiland sta uit te mesten! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 'k Weet niet...volgens mij zie ik er dan maar liever wel uit als een moeder..moet ik die dingen dan OOK allemaal er nog bij gaan doen??
  Overigens zou het misschien voor m'n geestelijke gemoedsrust wel beter zijn als ik tip 8 wel wat vaker in de praktijk zou brengen...
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verloren, lost, niet meer te redden ben ik al ...tja....moet dan maar zucht ;-) (met hele dikke grijs,)
  Ik vind het wel goed hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb lang haar in een praktische knip, voor de rest valt het allemaal reuze mee, geen spijkerbroeken en laaggehakte schoenen hier, pffff gelukkig

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vergeet ook vooral niet de vlekken: op de schouder wat opgeboerde melk, op je bovenbeen wat snottebel en op je vingers verf en plaksel.

  Overigens, dat haar heb ik zo al jaaaaaaren, eerst was het meisjesachtig en studentikoos. Inmiddels ben ik er een verlopen huismoeder mee. Toch maar eens zo'n make-over proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het kapsel, de fiets, de spijkerbroek, de jas... OMG, ik heb het allemaal, haha. Voor mij is het al te laat, ben ik bang ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem8:51 p.m.

  Ik ben geslaagd voor een aantal punten! Joepie! Ik ben een halve moeder! (ben ik ne een faal van beide kanten?)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb je net alle punten van het moederschap vakkundig verborgen en dan word je Oma! Wat moet je dan weer doen om er niet als een oma of moeder uit te zien????

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik geloof dat ik niet een moeder ben, volgens de meeste punten. Helaas heb ik wel bloemen op m´n fiets en reageer ik nog steeds erop als iemand mamma roept.... of is dat juist gelukkig....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Baasbraal: ik zal dit vraagstuk aan mijn dochter voorleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Poe, ik was duidelijk al moeder voor ik er een werd!
  Leuk die tips, maar het klinkt niet alsof je van plan bent je door je eigen tips te laten leiden! Maar voor feestjes zijn ze absoluut zeer bruikbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Anoniem8:35 p.m.

  Kijk naar Hotter than my daughter en begrijp dat er redding is in de vorm van Gordon.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ow ja, die fietsbloemetjes, verschrikkelijk vind ik dat. Als er nou ééntje rondrijdt met die dingen kun je nog denken 'wat origineel!'maar als de halve stad er mee rondkuiert, wordt het wel een beetje belachelijk, nietwaar :-b

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Anoniem9:38 a.m.

  Ook voor mij komt alle hulp te laat. Al was ik al redelijk comfortverslaafd nog voor ik moeder werd. Ik zie nu eenmaal het nut niet van jezelf te pijnigen of kou te laten lijden om er als een barbiepop uit te zien... Ik ben moeder en ben er trots op! Enkel mijn fiets voldoet niet aan de criteria. Ik vervoer mijn kinderen dan ook nooit op de fiets, enkel te voet of met de auto wegens onhandigheid... Leuke lijst wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Anoniem12:45 p.m.

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Anoniem12:46 p.m.

  Hallo, ik heb je blog pas ontdekt. Dit stuk vind ik echt hilarisch! Helaas ook erg herkenbaar... Ik vrees dat alles aan mij 'moeder' schreeuwt... and I like it!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.