Berichten van het Moederfront: 'Alles te weten, maakt niet gelukkig'

10-10-2011

'Alles te weten, maakt niet gelukkig'

Mijn oma, van mijn vaders kant, kreeg veertien kinderen en was een wijze vrouw. Haar motto was: 'Alles te weten maakt niet gelukkig.'

En daar moet ik vaak aan denken als ik weer eens moet opdraven op school, voor een gesprekje over de kinderen. En al helemaal als ik mijn mailbox open, en daarin een berichtje zie met de titel: 'Jan'.

Want dan weet ik: dat is de wekelijkse update van Jans schoolprestaties. Dan aarzelt mijn vinger over de muisknop, en bijna mik ik het mailtje ongelezen in de prullenbak. Want ik weet, zeker hier geldt: 'Alles te weten maakt niet gelukkig.'
Maar plichtsbesef wint het altijd, en terwijl ik me mentaal schrap zet, open ik het mailtje.

En als ik dan lees dat Jan het gepresteerd heeft zijn herkansing Economie nog slechter te maken dan de oorspronkelijk toets, en dat zijn 3,2 dus blijft staan dan sla ik mijn ogen ten hemel en fluister eerbieding: 'Oma, wat had u toch ontzettend gelijk!'

5 opmerkingen:

 1. oef! persoonlijke mailtjes. tja daar kan je dan niet onderuit. Ik verbaas me op ouderavonden (heb 3 kids op 3 verschillende scholen) dat ze verwachten dat ik elke dag op magister kijk naar de cijfers van mn bloedjes, of naar de huiswerkopdrachten die daar ook prachtig inzichtelijk blijken te zijn..

  ik verkeer nog in de schaamteloze positie dat ik geen idee heb van mijn 3 wachtwoorden en inlogcodes en me dus in vol vertrouwen op de kinderen zelf richt.
  ik hoor t wel.

  en denk vanaf nu dat ik net zo'n wijs mens ben als jouw oma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil altijd alles weten en ja, dan lig ik dus ook nachten wakker, meestal over iets knulligs. Dus misschien had je oma inderdaad wel gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu ís economie op het ogenblik wel één van de ingewikkeldste vakken natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil ook niet alles weten...en zeker niet dat soort dingen.... Hoewel het wel weer moet... *zucht*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfff.....soms mag je toch wel ff je kop in het zand steken toch?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!