Berichten van het Moederfront: 11 goedkope sinterklaascadeautjes

22-11-2011

11 goedkope sinterklaascadeautjes

Sinterklaas is weer in het land, maar het is niet zíjn portemonnee die in snel tempo leegraakt. Met talrijke reclames en speelgoedgidsen die kinderen stimuleren tot blinde hebzucht, zit menig ouder met de handen in het haar.

Want er heerst immers een economische crisis? Houd je de hand op de knip, met het risico op blijvende schade aan de kinderziel van je zoon of dochter? Of geef je toe aan de commercie en het verlangende gezichtje van je kind?

Gelukkig is er een oplossing voor dit moordende vraagstuk! Te weten: deze lijst met tips voor goedkope sinterklaascadeautjes. Gratis aangeboden door ondergetekende.

11 fantastische, goedkope Sintcadeau's voor je kind
 1. Neem een houten lepel, teken er met watervaste stift een gezicht op. Plak er eventueel wat strengetjes wol op bij wijze van haar. Wil je je kind écht verwennen, maak dan een heel gezin!
 2. Zoek met Google een gebied met kleigrond op. Gooi een goede schep in de auto, en rijd naar het betreffende gebied. Schep een stuk kleigrond op. Pak het vrolijk in voor je kind.
 3. Verzamel herfstblaadjes buiten, en pak die in voor je kind. Je kunt echt van alles maken van herfstblaadjes, zoals herfstkettingen.
 4. Spoel een jampot uit, en vul het potje met verschillende kleuren zand. In speeltuinen vind je vaak licht zand, en in je tuin donkere aarde. Wissel de verschillende kleuren af. Je kind zal deze blikvanger zijn leven lang niet meer vergeten.
 5. Wil je echt helemaal los gaan, geef je kind dan vijf lege wijnflessen cadeau als instrument. Door er water in te doen, en vervolgens te blazen kan je kind urenlang musiceren.
 6. Neem vier glazen groentepotten en vul die met oranje, rode, groene en gele ranja. Bevestig hierna stevig het deksel. Je kind zal dolblij zijn met deze vrolijke gekleurde ornamenten.
 7. Ga naar het bos en verzamel daar takken. Doe er een vrolijk lint om heen om ze bij elkaar te houden. De takken zullen de creativiteit van je kind enorm stimuleren.
 8. Haal bij een willekeurige supermarkt een grote doos. Geef die cadeau aan je kind, en noem het een: a: speelhuisje, b: boot, c: hoed d: keuken e: lege doos
 9. Verzamel je oude plastic Ikea bekers en pak ze in. Hiermee kan je kind torens bouwen, en bovendien goocheltrucs doen. 'Onder welke beker zit de munt?!'
 10. Een klassieker: neem een oude sok, bevestig hem op een tak die je in het bos vond, en voila: een stokpaard voor je kind! Zorg zelf voor het geluidseffect door heel hard: 'Hihiiiii!' te roepen.
 11. Knip plaatjes uit de Intertoys catalogus met dingen waarvan je kind droomt. Creëer hiervan een heuse droomposter. Je kind zal urenlang wegdromen bij deze poster. Wil je de educatieve waarde van deze poster vergroten, schrijf er dan met grote letters op: 'Stop de Consumptiemaatschappij!'

Disclaimer: ik kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele emotionele en/of geestelijke schade aan uw kind, noch voor littekens op zijn of haar ziel voortkomend uit deze cadeausuggesties. Tevens kan ik niet verantwoordelijk worden gesteld, noch aansprakelijk, voor de rekeningen van een therapeut.

10 opmerkingen:

 1. Anoniem12:02 p.m.

  Nog enkele aanvullingen:
  Van doppen van flessen maak je een heel kleurig en decoratief gordijn voor op hun kamer.
  Spaar wc-rollen (moet geen probleem zijn in een groot gezin) en vul deze met zout, zand, rijst, spliterwten. 2 rolletjes met dezelfde vulling. Voilà: leuke gehoorkokers!
  Oh echt, het hoeft zo moeilijk allemaal niet te zijn en niet zoveel te kosten.
  (Ook ik kan niet aansprakelijk worden gesteld!)

  Groetjes, Pleuntje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog eentje/
  pak vanaf nu alle legen dozen( hagelslag/muslie/ontbijtflakes) in met leuk fleurig sinterklaaspapier, kinderen zijn dol op praktical jokes en zullen al die lege dozen enorm waarderen, als grapje van ehm de sint...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LOL!!
  (en dan vinden ze MIJ een krent!.. LOL!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Takken en dozen, dat is hier idd een zeer favoriet speelgoed!! En niet alleen in december :-)
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach joh, je vergeet de onzichtbare electrische trein! Of het onzichtbare poppenhuis, compleet ingericht.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In de categorie practical jokes: koop voor een habbekrats (a.ction ofzo) een groot pak stiften/potloden. En pak ze een voor een in... uren uitpakplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ghehehe, dat zal ze leren, die snotkinderen. (nou ja, dat zijn ze niet altijd natuurlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent een CONSUMINDERKAMPIOEN!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn dochter van bijna 7 heeft sinds ik één keer gezegd heb dat ze maar een keer een verlanglijstje moest maken, er al minstens 10 gemaakt. En elke week komt er wel weer een lijstje bij...
  Misschien een goed idee om haar een lesje te leren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem7:56 p.m.

  Hahaha, zal ik zeker onthouden. Esmex

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!