Berichten van het Moederfront: Windhaantje

21-01-2012

Windhaantje

En het geschiedde in die dagen dat het Thuisblijfmoedertje met alle winden meedraaide, gelijk een Windhaantje.

Als de wind uit het Oosten woei, en positieve verhalen meebracht over de basisscholen die ze na zorgvuldige overweging niet had gekozen, dan dacht ze onmiddellijk: 'Zie je wel! Ik heb de verkeerde beslissing genomen! Ik had die school moeten kiezen. Zou ik nog kunnen wisselen?! Snel, waar is de telefoon!'

En als de wind vanuit het Westen kwam met berichten over pubers die de nieuwe achterbankgeneratie op het platteland vormen, dan draaide het Dappere Thuisblijfmoedertje zich 180 graden om, en riep: 'Oh nee! Onze kinderen zullen hier op het platteland vereenzamen. Waren we maar in de stad gebleven.'

De Barse Houthakker zag het met lede ogen aan, en verklaarde nors: 'Waai toch niet zo met alle winden mee! Je lijkt wel een windhaantje.'
'Maar ik kan er toch niks aan doen,' jammerde het Dappere Thuisblijfmoedertje. 'Ik ben gewoon heel erg flexibel, en sta open voor velerlei inzichten,' want ze had zojuist een boek over Kernkwaliteiten gelezen.
'Je bent nu anders behoorlijk in je valkuil gevallen,' vond de Barse Houthakker, die de film Kernkwaliteiten had gezien.

Van al dat meewaaien met de wind, werd het Dappere Thuisblijfmoedertje wel heel erg moe. En toen de wind even ging liggen, hapte ze opgelucht naar adem en bedacht: 'Windhaantjes waaien weliswaar met alle winden mee, maar ze waaien nooit weg!'

9 opmerkingen:

 1. Anoniem12:32 p.m.

  Gelukkig ben je honkvast. Ik kan ook zo vreselijk flexibel denken tot ik er dol van word. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja... herkenbaar en zeer onrustig is dat... maar inderdaad windhaantjes waaien nooit weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrouweigen, zeker als het op je kids aankomt! Welke school heb je trouwens gekozen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Briljant. En eh, best herkenbaar. Gelukkig kennen we onze kernkwaliteiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had dat ook na onze schoolkeuze hier in Spanje.
  Op 'n gegeven moment heb ik heel duidelijk tegen mezelf moeten zeggen dat dit de keuze was, dat we hier gewoon bij bleven en mee aan de slag gingen. Niet dat er nooit een weg terug zou zijn; maar nu wel de energie in hier wat van maken en niet 'wat als dan'. Dat heeft me wel geholpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wil je mij voortaan even waarschuwen als er zo'n blogje komt. ik heb door mega veel trainingen een soort allergie op kwaliteiten en kernkwadranten. hoor ik het woord "uitdaging" "valkuil" "allergie"dan schieten de vlekken in mn nek.

  zijn ze al lekker begonnen op school? en loopt t?
  en hangen ze dit weekend al in een caravan bij iemand op t land aan het bier :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn om te lezen dat ik niet de enige wispelturige mama ben :) Toen we eindelijk een school hadden gekozen voor onze kleuter heeft het nog maanden geduurd voordat ik rust had ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben altijd jaloers op mensen die precies weten wat ze willen. Helaas ben ik ook niet zo. Nou ja, misschien begint het iets meer te komen. En gelukkig komt het altijd weer goed. Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!