Zieke kinderen

04-02-2012 -
'Meten is weten' vind ik altijd, dus als mijn kinderen allerlei vage klachten vertonen, zonder een handige temperatuursverhoging, dan loop ik handenwringend door het huis, en vraag me af hoe ik schoolziekte kan uitsluiten.

Na urenlang onderzoek in mijn geheime laboratorium, ontwikkelde ik de volgende foolproof methode om eventuele nepzieken er uit te halen: 'Als je echt ziek bent mag je thuisblijven, maar dan mag je de rest van de dag niet achter de computer. Ook geen tv en geen ipod. Alleen maar in bed liggen.'
Meestal leidt dit tot een instant herstel.

Maar toen Jan zich vanochtend bij me meldde met de mededeling: 'Ik heb buikpijn!' stemde hij overal mee in.
Voor de zekerheid vroeg ik nog: 'En heb je geen buikpijn omdat je het zo naar vindt dat je naar school moet?'
'Dan zou ik elke dag buikpijn hebben,' zei Jan zakelijk.

Toen heb ik hem liefdevol ingestopt.
Met zijn iPod, computer en tv.

13 opmerkingen

 1. Anoniem8:56 a.m.

  Zo deed ik dat vroeger ook. Ziek? Dan in bed en geen tv. Ze waren snel weer beter.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ach maar wel sneu die laatste opmerking, zou je als moeder daar niet ziek van voelen? elke dag naar op school???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En? Alsnog een wonderbaarlijke herrijzenis met iPod, computer en tv, of lag hij de gansche dag amechtig in bed ziek te zijn...? Ik zei dit trouwens hier ook als er zich 1 niet lekker voelde en het werkt echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ..en een dikke kroel van mama..daar knappen ze meestal het snelst van op...
  Warme groetjes, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hanteer dezelfde methode... Prompt gaan ze dan "even" naar boven om vervolgens aangekleed weer naar beneden te komen om naar school te gaan...

  Heel veel beterschap voor Jan, ik hoop dat 'ie snel weer beter is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn de betere testen inderdaad. Beterscahp!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ben als pleeg van het meten is weten, als moeder niet. raar dat contrast. Ik vind niks mis met af en toe een dagje schoolziek. soms zitten ze er even door. moe, behoefte aan een dagje met een dekentje op de bank ( en even verwend worden door moeders in het dorp). kunnen ze erg van opknappen.

  maakt mij dit een softie?m,. anderzijds stuur ik ze rustig met koorts naar school als ze zich verder niet ziek voelen.
  raar misschien, maar ik heb t er zelf prima op gedaan vroeger,.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem9:10 p.m.

  En zo is het....
  Mooi logje...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik ben het wel met Leonieke eens! Vooral als je kinderen erg gezond zijn, is er nooit een aanleiding om eens 'ziek' thuis te zijn.... Mijn jomgste dochter heb ik regelmatig thuis laten blijven en zij heeft uiteindelijk al haar opleidingen (universiteit en al) gewoon gedaan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook zo af en toe iemand eens lekker 'schoolziek', platknuffelen en verwennen tot over de oren, dat is naar mijn idee goed voor de hechting ;)
  En ook hier de regel; wie ziek is blijft in bed (mijn kleuter riep eens na vijf minuten bedrust; ik ben weer beter hoor, want bij juf is het veel gezelliger!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij mij thuis ook ziek is hele dag onder de wol en beter worden en dan even beneden voor wat drinken en hop weer het bed in. Mocht het nep zijn zouden ze zo genezen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem7:00 p.m.

  Whahaha, ik moet soms zooo grinniken om jouw logjes, omdat ik ze zelf had kunnen schrijven. Zo ook deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maar heel soms geef ik toe. Scheelt me weer een ritje fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.