Omdat ik het zeg!!!! Daarom!!

10-02-2012 -
De pooltemperaturen veroorzaken een ware uitdaging voor mijn opvoedkundige vaardigheden. Ik vind namelijk dat de kinderen zich dienen te hullen in diverse lagen, met als basis zo'n kekke thermowear onderbroek. En de kinderen vinden van niet. Feitelijk is dat hét probleem van de opvoeding in een notedop: ouders willen iets, en kinderen willen niet.

Vooral Jan blijkt een formidabele tegenstander, want hij is te oud om op te gaan zitten, en snel die thermobroek aan te trekken. Dat betekent dat ik mijn wóórden moet gebruiken. Helaas gebruikt Jan zijn woorden ook, om mij te vertellen waarom al die lagen flauwekul zijn, en dat leidt tot eindeloze discussies.

Gelukkig kan ik dan altijd terug vallen op de gouwe ouwe van ouders over de hele wereld: 'Je doet het, omdat ik het zeg! En anders ben je je iPod een week kwijt!'

9 opmerkingen

 1. Anoniem11:48 a.m.

  En zo is het ;-)
  Te oud om op te gaan zitten, hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmm op een gegeven moment laat ik het los, dan geef ik nog wel graag gratis en ongevraagd andvies :-) maar als de puber graag kou wil lijden...(daarbij hebben de pubers het naar mijn idee door hun veranderende hormenen enzo volgens mij nogal warmig:-) zo niet ehm heet )en lopen ze t liefst in korte mouwen enz....(dat is als ik om mij heen kijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem2:27 p.m.

  Ik ben het eens met Sillie. Volledig loslaten is het beste ( volgens mij hé! ). Mijn man zegt steeds tegen onze pubers: "Muts op, sjaal om, gebruik nu je fietstassen anders val je nog om met die zware tas aan het stuur." Heeft echt geen zin. Ben er vollédig mee gestopt en het bevalt me uitstekend. Wat helpt is een flinke oor- en blaasontsteking en een keer plat op hun snufferd én klaar! Ik spreek uit ervaring...want ik was ook eens zo een puber! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar dat plaatje, zo stonden die van mij van de week nog op het ijs. Maar ja, die van mij zijn 3 en 4, daar kan je nog makkelijk op gaan zitten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erop gaan zitten... hahaha. Ik heb inmiddels gemerkt dat als ik niets zeg, er meer áán getrokken wordt dan als ik tegen ze zeg dat ze zich warm moeten kleden. Meisje van 13 heeft gisteren thermo ondergoed gehaald (zelf) voor zichzelf bij de HEMA... En oudste wilde dolgraag dikke handschoenen en draagt inmiddels zijn shirts met korte mouwen niet meer...

  Meisje van 9 laat zich nog wel betuttelen, gelukkig! anders heb ik niets te doen, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, wat had ik daar een HEKEL aan!!! Dan zeiden ze: "Omdat ik het zeg"......
  Je kon me nergens bozer mee krijgen. Ik heb het dan ook nooit tegen mijn kinderen gezegd. Nog zo een: "Doe normaal!" Woest kan ik er van worden als dat gezegd werd/wordt... Ik DOE normaal. Dit is normaal voor mij. De Zweedse variant is: "Så är det"(zo is het nu eenmaal). Met mijn kop tegen de muur vliegen kan ik er van!! Je begrijpt dat ik vroeger een felle was. Nu ben ik heel bedaard.......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem11:02 a.m.

  Goed zo, zo lang ze nog niet de consequenties op de lange duur kunnen overzien, ben jij degene die de verantwoording heeft en moet nemen. Of je nou zegt: omdat ik het zeg of daarom of geen praatjes, doe wat je opgedragen wordt, alles beter dan: dan moet je het zelf maar weten. En, anoniem hierboven, zat je misschien bij mij in de klas en werd je mooie gezichtje ontsierd door lidtekens en moest je met dichtgenaaide kaken wekenlang door een rietje je voedsel tot je nemen door de pukkel(tas) aan je stuur die in je voorwiel raakte, waardoor je abrupt over de kop sloeg? Geloof me, als ouder wil je dat niet meemaken. Als ze de jaren des onderscheids hebben bereikt (volgens mij heb ik nog minstens 20 jaar te gaan, ik ben tenminste nog lang geen 85), maar afijn, als ze een beetje verstandig na kunnen denken met de nadruk op "op de lange duur" dan wordt het een kwestie van: de 't dut mout't waiten, vertaald in ABN: wie het uivoert, moet zelf bedenken hoe het moet gebeuren en dan ook zelf de verantwoording dragen voor wat er eventueel verkeerd gaat. Tja, Groningers hebben minder woorden nodig en stug? welnee, wij consuminderen al eeuwen in woordgebruik. Is dit een lang commentaar? ja, uitzonderingen bevestigen ook in Groningen de regel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem12:22 p.m.

  Anoniem tegen anoniem, mijn naam is Hilde Vermeer, en nee, volgens mij zat ik niet bij jou in de klas. Ik ben 44 jaar, had nooit een pukkel(tas), geen ontsierde littekens ( niet met een 'd' schat), mijn kaken zijn nooit beschadigd, en ik dronk alleen limonade met een rietje.
  O ja, en ik woon in Utrecht en heb geneeskunde gestudeerd.
  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem9:03 a.m.

  Hihihi, ik vind het een giller: "Het is niet lidtekens maar littekens schat", inderdaad, grijns, en het is ook niet 'ontsierde littekens' maar 'ontsierende littekens':-D

  Oh pardon. Betweter zegt u? Neem me niet kwalijk. Beroepsdeformatie, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.