Berichten van het Moederfront: Vaderdag

19-06-2012

Vaderdag

Ik heb dit jaar een goede Moederdag gehad, met dank aan mezelf, want ik heb veel tijd gestoken in een lobby voor goede cadeau's. Zo geniet ik bijvoorbeeld al vier donderdagochtenden van een kop koffie bij de Hema van de cadeaukaart die ik van Jan kreeg, hoewel de vijfde, tevens laatste kop, nu in zicht komt.

Maar afgelopen zondag was het Vaderdag, en Floris had niet gelobbyd… De enige die hem een presentje presenteerde was Piet, want die had op school tegoedbonnen gemaakt. Piet is een pienter jongetje en had de tegoedbonnen dusdanig ingevuld dat hij er zelf ook veel profijt van zal hebben. Zo zijn er bonnen voor een dagje Efteling met Piet, een hotelovernacht in Disneyland Parijs met Piet, drie uur Monopoly spelen met Piet, een Mens Erger Je Niet marathon met Piet, en met Piet naar de McDonalds voor een Happy Meal! Floris zag een beetje witjes toen hij zijn bonnenweelde aanschouwde.

Maar gelukkig heeft Floris een lieve vrouw waarop hij kan rekenen, en dus kreeg hij ook sokken en boxershorts, want die had hij toch nodig. En de belofte van een boek. Want speciaal voor Vaderdag had ik diep in mijn buidel getast en de nieuwste Robert Sawyer voor Floris aangeschaft. Die werd een maand geleden bezorgd, waarna ik hem zorgvuldig heb opgeborgen. Zo zorgvuldig dat ik echt geen enkel benul heb van de huidige verblijfplaats van deze bestseller. Maar zegt men niet dat de gedachte telt?!

'Fijn hè, zo'n lieve vrouw die zo'n geweldig boek voor je heeft gekocht?' jubelde ik tegen Floris. 'En als ik het ooit terugvind, krijg je het meteen!'
Floris keek een beetje sneu, dus toen heb ik hem maar snel een tegoedbon gegeven voor sex. Wel jammer dat in de kleine lettertjes staat dat het ding alleen inwisselbaar is op schrikkeldagen.

Dat komt er van als je niet lobbyt.

Berichten van Het Moederfront in je mailbox? Voer je email adres in!

Delivered by FeedBurner

11 opmerkingen:

 1. Anoniem11:53 a.m.

  Hahaha. Die domme Floris toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem11:53 a.m.

  Ik lig in een deuk!
  Mijn ouders hebben ooit chocoladeletters voor Sinterklaas zo goed verstopt dat er een verhuizing nodig was om ze terug te vinden :-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whhahaha, maar als het goed is heb jij zelf ook plezier van de sex tegoedbon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha! Ik verstop geen dingen meer, want op het moment van nodig hebben ben ik de verstopplek ook altijd weer vergeten. Ik zoek bijvoorbeeld al jaren mijn kentekenbewijs deel 3. 'Goed verstoppen, anders kan een dief je auto verkopen' zei mijn moeder ooit. Nou, dat heb ik geweten... Onvindbaar! Terwijl ik denk dat geen dief nog interesse heeft in mijn 15 jaar oude auto.
  Misschien vind je het boek weer in december, scheelt je weer een cadeautje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahahaha, dát zal 'm leren:).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zo benieuwd naar het lerend vermogen van floris... Kan niet wachten tot volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :-)) pas maar op, volgend jaar......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is ook het enige waar een man in geïnteresseerd is, hoor. Een tegoedbon voor seks. Moet je alleen niet zoveel kleine lettertjes doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moet je zelf lobbyen dan, voor Vader/Moederdag? Ik dacht dat de partner de kinderen moest aanmoedigen om iets voor papa te doen/ kopen. Heb ik wel gedaan tenminste bij de kinderen ;-) en het werkte goed. Allemaal tekeningen en zelfgemaakte cadeautjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooo nicole, ik wil ook zo'n emailsubscribe functie op mn blog, maar ik snap t niet :-(. Zou jij t mij kunnen uitleggen in jip en janneke stijl?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha, ik zit hardop te lachen
  duurt een paar jaar voordat hij hem in kan wisselen
  ik denk dat de bon tegen die tijd zo goed opgeborgen is dat hij hem niet meer kan vinden

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!