Berichten van het Moederfront: Huizenruil

13-07-2012

Huizenruil

Bij tijd en wijle speelt Floris onderbewuste op, en schotelt hem 's nachts dromen voor waarin ik dingen doe die hem in razernij doen ontsteken.

Aanvankelijk luisterde ik gretig naar deze nachtmerries waarin voor mij de hoofdrol was weggelegd, maar mijn vergrijpen zijn helaas van zeer huiselijke aard. Meestal heb ik het hele huis opnieuw behangen zonder overleg, Floris bureau opgeruimd zonder hem te raadplegen, en recent had ik ons huis geruild met het huis van mijn ouders.

Na zo'n nacht verschijnt Floris grimmig en met bleek gezicht aan de ontbijttafel.
Dan geef ik hem liefdevol een kopje thee, en zeg nonchalant: 'Zeg, ik zat er over te denken om naar Nieuw Zeeland te verhuizen. Ik heb de tickets al geboekt, en morgen komt de makelaar ons huis taxeren.'

Want ik wil natuurlijk niet dat hij zonder materiaal komt te zitten voor de dromen waarin ík de Leading Lady ben.

4 opmerkingen:

  1. :-) ik moet wel lachen hoor, soms kan ik ook wakker worden uit een droom en boos zijn over iets wat zou zijn gebeurd...not dus !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha! Nou, misschien zou ik dit wel liever hebben... Man droomt soms erg vast en wordt dan soort van wakker maar denkt dat hij nog steeds in een levensechte situatie zit, schudt vervolgens mij wakker en roept iets als "opschieten, kijk uit, we moeten NU het vliegtuig uit!" of "waar is Jochie? Jochie lag hier net, waar is hij?!" Om daarna (na een behoorlijk geïrriteerde maar geruststellende reactie van mij) weer heerlijk in slaap te vallen terwijl ik vol adrenaline nog een uur wakker lig. Nee, doe me dan maar een chagrijnige man aan het ontbijt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, van zo'n opmerking knapt hij vast meteen op!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!