Integratieproblematiek

22-08-2012 -
Ons nieuwe katjes hadden diarree, en ik besloot dat dit een mooie aanleiding was om te integreren in mijn nieuwe buurt. Mijn overbuurvrouw heeft namelijk veel katten, en weet er veel van. Een prachtige kans om te socialiseren dus!

Maar net toen ik mijn intrede maakte schoot een kruimel van de tosti die ik zojuist had genuttigd in mijn verkeerde keelgat. Met tranende ogen, en omfloerste stem bracht ik uit: 'Onze katten hebben diarree. Wat moet ik doen???' Gegeneerd kuchte ik, en probeerde ondertussen kracht en optimisme uit te stralen opdat ze niet dachten dat ik zwaar geëmotioneerd was vanwege de katten. 'Ik wist wel dat ik ananas op die tosti had moeten doen!' verweet ik mezelf. 'Dan was tie niet zo droog geweest!'

Die ellendige kruimel wilde maar niet weg, en ik fluisterde: 'Excuus, ik moet even wat water drinken.' Nou hebben ze bij de buren een woonkeuken, dus de kraan was binnen handbereik, en gulzig klokte ik grote slokken water naar binnen.

Maar het kwaad was al geschied. Ik ben bang dat ik het stereotype 'Die Stadsen maken zich overdreven druk over hun huisdieren,' nieuwe kracht heb bijgezet.

Ik kan alleen maar hopen dat dit mijn succesvolle integratie niet zal hinderen.

4 opmerkingen

  1. Eten ze wel tosti's op het platteland?! (0;

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoewel ik heel vaak niet reageer, wil ik even gezegd heben dat ik vreselijk geniet van je stukjes vol zelfspot en ironie...... Deze ook weer: ik zie het voor me.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ;-) en wat zei de boerin ;-) tegen de stadse

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.